Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάνω ο μήνας, η εβδομάδα και η μέρα με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάνω ο μήνας, η εβδομάδα και η μέρα με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο Ιούλιος μπορεί να άρχισε απογοητεύοντας, αφού έκανε νέο χαμηλό 17 μηνών, αλλά ανέκαμψε σημαντικά με αποτέλεσμα να κλείσει θετικός και να αφήσει και προσδοκίες για τη συνέχεια. Οι τράπεζες ξεχώρισαν και σήμερα και η ανάκαμψή τους από τα χαμηλά είναι αξιοπρόσεκτη. Βγήκαν όμως και άλλοι πρωταγωνιστές.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, έχουν βάλει για λίγο στην άκρη τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει εδώ και μήνες ο πληθωρισμός, αλλά και η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρώπη έδειξαν πως η Ένωση άντεξε, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός. Ο Ιούλιος ήταν ανοδικός κατά 5,01%, η εβδομάδα κατά 2,54% και η μέρα κατά 1,37%. Έτσι και οι απώλειες από την αρχή του έτους περιορίστηκαν στο 4,73%. Στις τελευταίες 10 ο Γ.Δ. έχει 9 ανοδικές, όπως και ο τραπεζικός δείκτης. Ο Ιούλιος έδωσε άνοδο 4,69% στις τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αναμένουμε από Εθνική και Eurobank αποτελέσματα με τη δεύτερη να έχει και έκτακτα αλλά να αναμένεται ότι θα πάει καλά και στα επαναλαμβανόμενα. Πιο αδύναμα αναμένονται της Εθνικής. Την άλλη εβδομάδα δημοσιεύουν Πειραιώς και Alpha Bank και έτσι θα έχουμε την πλήρη εικόνα. Όμως, ήδη έχουν αποτυπωθεί οι θετικές προσδοκίες των επενδυτών στο ταμπλό. Σε μηνιαία βάση η ΕΤΕ ενισχύθηκε κατά 7,97%, η ΕΥΡΩΒ κατά 6%, η ΑΛΦΑ κατά 3,97% και η ΠΕΙΡ είχε απώλειες 5,48%. Σήμερα είχαν καλή άνοδο αν και την περιόρισαν λίγο προς το τέλος.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Προς το τέλος ξεχώρισαν και μάλιστα έκλεισαν έχοντας τα μεγαλύτερα κέρδη στον FTSE 25. Τα ΕΛΠΕ στο +3,45% και η Motor Oil στο +2,99%.

ΟΠΑΠ: Έδωσε μέσα σε λίγες μέρες 0,50 ευρώ μέρισμα και 0,90 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου. Και όλα δείχνουν πως θα το επαναλάβει και το 2023. Συνολικά έδωσε 1,50 ευρώ αν προσθέσουμε και το προμέρισμα των 0,10 ευρώ. Σήμερα υποχώρησε οριακά.

ΔΕΗ: Ανοδικά κατά 1,68%.

JUMBO: Και πάλι πάνω από τα 15 ευρώ και στα 15,15 ευρώ με άνοδο 2,16%

COCA COLA: Στο +1,92%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο διήμερο θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα λόγω των αποτελεσμάτων αλλά και των όσων ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Όμως η μετοχή έκλεισε στα 15,05 ευρώ και με άνοδο μόλις 1,21% σήμερα.

ATTICA GROUP: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική.

FRIGOGLASS: Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση, λόγω του ποσού που λαμβάνει συνολικά ως αποζημίωση από την πυρκαγιά. Στα 0,1150 ευρώ με άνοδο 7,48% και υψηλό όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια. Μάλιστα οι αγοραστές στο κλείσιμο ζητούσαν άλλα 317 χιλ. τεμάχια.

IDEAL: Δυνατή κίνηση και από εδώ και κλείσιμο στα 3,82 ευρώ. Δεν απέχει σημαντικά από τα υψηλά της.

INTERTECH: Με βελτιωμένο όγκο σήμερα αν και από το συνολικό όγκο, τα 11.100 τεμάχια έγιναν με μία πράξη. Έκανε μετά και λίγα ακόμα και έκλεισε με οριακή υποχώρηση.

ΔΟΥΡΟΣ: Αξιοπρόσεκτος και εδώ ο όγκος όπως και οι απώλειες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης