Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα καλά αποτελέσματα της Alpha Bank υποστηρίζουν την ανοδική κίνηση λένε οι αναλυτές

tags :
Τα καλά αποτελέσματα της Alpha Bank υποστηρίζουν την ανοδική κίνηση λένε οι αναλυτές
Ανάλογα και ισχυρότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και τονίζουν την αναθεώρηση των εκτιμήσεων από τη διοίκηση
Σχετικά Άρθρα

Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Alpha Bank στο δεύτερο τρίμηνο με κάποιους να σημειώνουν πως ήταν ανώτερα των εκτιμήσεών τους και κάποιους να τα χαρακτηρίζουν ισχυρά αλλά κοντά στις εκτιμήσεις που είχαν κάνει. 
Όλοι ωστόσο σημειώνουν την αναθεώρηση των εκτιμήσεων από τη διοίκηση για την πιστωτική επέκταση. 
Τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 117 εκατ. ευρώ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, σημειώνει η Eurobank Equities, ενώ τονίζει πως η διοίκηση βελτίωσε το στόχο για την πιστωτική ανάπτυξη στα 2,7 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ καθώς και τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 1,2 δισ. ευρώ από 1,15 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας και το ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για το RoTE (6%).
Η Euroxx σημειώνει την ισχυρή λειτουργική πορεία και πως τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της σε επίπεδο βασικών δραστηριοτήτων.
Η ενσώματη καθαρή αξία ανέρχεται στα 5,6 δισ. ευρώ ή 2,42 ευρώ ανά μετοχή από 2,39 ευρώ που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αναφέρει πως η τράπεζα θα δώσει μέρισμα από το 2024 με βάση τα κέρδη του 2023.
Καλά χαρακτηρίζει η Optima Bank τα αποτελέσματα λόγω των υψηλότερων εσόδων από βασικές δραστηριότητες, ενώ σημειώνει και την βελτίωση των εκτιμήσεων από τη διοίκηση για την πιστωτική επέκταση κατά 500 εκατ. ευρώ.
Η Optima παραμένει θετική για τη μετοχή και πιστεύει πως θα κινηθεί ανοδικά.
Η Beta αναφέρει πως η Alpha Bank συνέχισε την τάση υπέρβασης των εκτιμήσεων στο δεύτερο τρίμηνο φέρνοντας υψηλότερα έσοδα από βασικές δραστηριότητες λόγω υψηλότερων εσόδων από τόκους και έσοδα από προμήθειες.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως ο στόχος για την αποδοτικότητα των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) το 2023 τοποθετήθηκε στο 8% από 6% το 2022 και πως η τράπεζα διαπραγματεύεται με δείκτη T/BV 0,33 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης