Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση και rotation σε μετοχές εταιρειών με ρευστότητα και θεμελιώδη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση και rotation σε μετοχές εταιρειών με ρευστότητα και θεμελιώδη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διορθωτική η κίνηση σήμερα κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές αλλά υπήρξε μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε άλλα καλά χαρτιά. Σε χαρτιά με καλή ρευστότητα, εκτιμώμενη υψηλή κερδοφορία και χαρτιά που έχουν μείνει πίσω. Ζητούμενο φυσικά η διάρκεια. Δεν μπορούν πάντως να χαρακτηριστούν υψηλές οι απώλειες του Γενικού Δείκτη σήμερα, ούτε να πει κάποιος ότι ανησύχησε από αυτά που είδε. Όλα καλά…

Ίσως να πρέπει να δουν ξανά οι υπεύθυνη τη στάθμιση των δεικτών και τη βαρύτητα κάποιων μετοχών. Με 6 ανοδικές κάποια στιγμή στον FTSE 25 αλλά μόλις 3 με άνοδο άνω του 1% και 19 πτωτικές ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε μόλις 0,24%. Και από τις πτωτικές οι 10 είχαν άνω του 1% απώλειες.

JUMBO: Ξεχώρισε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης αν και δεν μπόρεσε να κρατήσει τα υψηλά των 15,58 ευρώ που έγραψε. Έκλεισε στα 15,29 ευρώ και στο +1,39% με όγκο 339 χιλ. τεμάχια.

EUROBANK EQUITIES: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τους αναλυτές της που λένε να πάρετε λίγα μετρητά. Το ράλι είναι σημαντικό την ώρα που οι κίνδυνοι δείχνουν ότι τελικά δεν υποχωρούν. Μακάρι να υποχωρήσουν αλλά δε βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Τα ποιοτικά χαρτιά παραμένουν στις επιλογές της, όπως ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, δηλαδή μετοχές με καλά μερίσματα, καλό momentum κερδών και περιορισμένο κίνδυνο υποχώρησης κερδοφορίας.

ΕΛΠΕ: Εντυπωσιακά ισχυρή πορεία περιμένει η Optima Bank στο δεύτερο τρίμηνο λόγω των ιστορικά υψηλών περιθωρίων διύλισης. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στις 25 Αυγούστου και χωρίς τα έκτακτα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων περιμένει EBITDA 320 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 305% με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 188 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε και η συγκεκριμένη σήμερα με άνοδο 2,73%.

CENERGY: Η πτώση της μετοχής αποδίδεται στις πληροφορίες, που έκαναν στον κύκλο της αγοράς, για μικρή αναβολή από τους δανούς στην επένδυση στις ΗΠΑ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και όπως είναι επόμενο των συνεπειών του. Στα 2,7350 ευρώ με απώλειες 4,87% και όγκο 160 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν είναι η πρώτη φορά που «ζωντανεύει» ξαφνικά, αλλά και που πέφτει σε περίεργη μέρα και δεν μπορεί να γράψει την τιμή που θέλει. Αυτή τη φορά όμως η ανοδική κίνηση μάλλον συνδέεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου 2022. Η εισηγμένη έχει να ανακοινώσει από 2 Αυγούστου νέες αγορές ιδίων και σέβεται απόλυτα το διάστημα που προβλέπει ο νομοθέτης. Άρα μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να μάθουμε το εξάμηνο και να μας κάνει και ένα update για τις προοπτικές. Με βάση την εκτίμηση που είχε δώσει το p/e παραμένει μονοψήφιο. Πήγε μέχρι και τα 4,18 ευρώ και έκλεισε στα 4,08 ευρώ με άνοδο 2%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έκανε τον όγκο της χρονιάς! Όσο είχε κάνει από την αρχή του έτους και μέχρι χθες, τον έκανε σήμερα. Ξεκλείδωσε και ξανακλείδωσε και έμεινε και ανεκτέλεστο 25 χιλ. τεμαχίων. Στα 10,80 ευρώ και στο +9,53%. Θα πούμε για τη μετοχή που είναι στις επιλογές μας πως οι δυνατότητες είναι δύο: Ή κάθεται κάποιος και βλέπει όλο το έργο αν περιμένει και άλλα μερίσματα δηλαδή στο μέλλον, ή αύριο στο limit up πουλάει και αφήνει να κερδίσουν και οι επόμενοι. Και οι δύο επιλογές για τη στήλη είναι σωστές. Στην απόφαση θα πρέπει να προσμετρήσει ο επενδυτής τη ρευστότητα που και πως βλέπει τη συνέχεια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Επιτέλους! Καιρό τώρα γράφουμε πως δείχνει έτοιμη να σπάσει τα 1,80 ευρώ, ενώ ήταν και βελτιωμένη η συμπεριφορά της μετοχής, λόγω και των αγορών ιδίων μετοχών. Στα 1,96 ευρώ και στο +8,89% με όγκο 85 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε πόσο μπορεί να συνεχίσει. Η δίκαιη τιμή σημαντικά υψηλότερα, αλλά τι να συζητάμε τώρα.

PHOENIX VEGA MEZZ: Η επιστροφή κεφαλαίου βελτιώνει την αποτίμηση. Ίσως να βοήθησε και η κίνηση της ΑΣΤΑΚ και τη θυμήθηκαν πάλι. Στα 0,0677 ευρώ και στο +7,29%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,24890 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Η απόδοση πάνω από 9%.

AS COMPANY: Αν αποφάσιζε να μοιράσει ένα μεγάλο μέρος των μετρητών της θα… απογειωνόταν. Αλλά δεν… Στα 2,10 ευρώ και στο +3,45%. Χρόνια τώρα υποτιμημένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης