Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα για τα βαριά χαρτιά – Βλέπει τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα για τα βαριά χαρτιά – Βλέπει τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Όλα τα βλέμματα σήμερα λένε οι αναλυτές στο συνέδριο στο Jackson Hall όπου αναμένεται ο πρόεδρος της FED να δώσει το στίγμα του, για το τι θα πράξει με τα επιτόκια. Στο εσωτερικό τα βλέμματα θα είναι στα ΕΛΠΕ, καθώς μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν αποτελέσματα και έχουν προγραμματίσει και τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

Οι ξένες αγορές διατηρούν την καλή τους πορεία μετά και την πρόσφατη διόρθωση από τα υψηλά, χωρίς να δείχνουν πως ανησυχούν για την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων. Ο DAX 40 ενισχύεται κοντά στο 1% και με λίγο μικρότερη άνοδο κινείται ο CAC 40. Ο γενικός δείκτης άνοιξε με άνοδο πάνω από 0,5% και προς τις 900 μονάδες. Με καλό κλίμα έξω, δεν αποκλείουμε να δοκιμάσει ανοδική διάσπαση.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξεχωρίζει με το άνοιγμα καθώς φαίνεται πως πάει να κλείσει το deal. Αυτό τουλάχιστον δείχνει να προεξοφλεί το ταμπλό. Στα 18,77 ευρώ και στο +2,5% στο άνοιγμα. Οι αγοραστές πάντως ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με καλή άνοδο και η συγκεκριμένη και πάνω από τα 10,20 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΕΛΠΕ: Υπενθυμίζουμε πως οι αναλυτές περιμένουν ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο καθώς τα περιθώρια διύλισης ήταν σε ύψη ρεκόρ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο αναμένονται στα 250 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε ενημέρωση για το τρίτο τρίμηνο, την πορεία της ζήτησης αλλά και την υποχώρηση των περιθωρίων και πόσο έχουν επηρεάσει. Επίσης περιμένουμε ενημέρωση για το έκτακτο μέρισμα των 0,40 ευρώ από την πώληση ΔΕΠΑ Υποδομών. Με άνοδος 1,76% και στα 6,92 ευρώ η μετοχή.

MOTOR OIL: Εξαιρετικά θα είναι και τα δικά της αποτελέσματα που ανακοινώνονται 30 Αυγούστου. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και είχε βάλει στόχο το κλείσιμο του gap από την πτώση λόγω της πανδημίας. Αυτό πλέον έκλεισε με τη μετοχή να πηγαίνει χθες στα 18,70 ευρώ και να συμπληρώνει 6 ανοδικές συνεδριάσεις. Η άνοδος από την αρχή του έτους είναι 36%. Εξαιρετική επομένως η πορεία αν και θα μπορούσε να συνεχιστεί. Σημειώστε και το μέρισμα που έχουν λάβει οι επενδυτές. Με μικρή πτώση στο ξεκίνημα αλλά γύρισε με μικρά κέρδη στη συνέχεια βοηθώντας τον Γ.Δ..

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δυνατό και το δικό της άνοιγμα αν και χωρίς μεγάλο όγκο και με απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Στα 1,8180 ευρώ και στο +3,89%. Χαμηλότερα κατέβηκαν οι πωλητές στη συνέχεια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 1% και κάτι ο δείκτης στο ξεκίνημα. Ξεχωρίζει η Πειραιώς και η Alpha Bank για μία ακόμη φορά.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Αν και η δημόσια πρόταση της Πειραιώς έχει λήξει εδώ και δυο μήνες (και κάτι), η εντολή αγοράς παραμένει στη μετοχή στα 1,25 ευρώ. Συγκεκριμένα τώρα ζητάνε 1,7 εκατ. τεμάχια που είναι τα κομμάτια που λείπουν για να συμπληρωθεί το 100% των μετοχών. Η Πειραιώς έχει λίγο πάνω από 98% ενώ έχει πει πως δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξόδου από το Χ.Α.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και πάλι με καλή άνοδο και καλούς αγοραστές. Πρέπει κάποια στιγμή να δώσει βίαιη ανοδική κίνηση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζει να έχει καλή πορεία και πλέον δεν απέχει σημαντικά από τα υψηλά που είχε γράψει τον Φεβρουάριο. Στα 2,33 ευρώ και στο +2,19%. Ο τουρισμός πάει εξαιρετικά, αλλά οι τιμές ενοικίασης των αυτοκινήτων σίγουρα δεν είναι στα περσινά επίπεδα, καθώς δεν υπάρχουν οι περιορισμοί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης