Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζουν ακάθεκτες οι τράπεζες – Βοήθειες από ΔΕΗ και Motor Oil

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζουν ακάθεκτες οι τράπεζες – Βοήθειες από ΔΕΗ και Motor Oil
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση και σήμερα και γράψαμε νέο υψηλό 6,5 μηνών περίπου και 5 συνεχόμενες ανοδικές. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γ.Δ. Τρομερή κίνηση από συγκεκριμένες μετοχές. Πάει επιλεκτικά όλο αυτό το διάστημα η αγορά, αλλά το περιμέναμε και το έγραφαν καιρό οι αναλυτές. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται εντυπωσιάζουν και φαίνεται έχουν βγει το φάρμακο οι εισηγμένες στις πληθωριστικές πιέσεις. Ας ελπίζουμε ότι δε θα καθίσει η ζήτηση. Αλλά και μέχρι πότε θα χρυσοπληρώνει ο κοσμάκης;

Τα εξαιρετικά λοιπόν αποτελέσματα μας έχουν πάει κοντά στις 920 μονάδες. Γίνεται και η απαραίτητη μετακύλιση, πάντα μεταξύ δεικτοβαρών μετοχών και το year end rally είναι σε εξέλιξη. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη δεν το ξεχνάμε, ή πάμε και σε κάποιες μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Και είναι πάρα πολλές αυτές. Ο μισός FTSE 25 υστερεί σε απόδοση, αλλά όχι σε αποτελέσματα.

ΔΕΗ: Μετά από 3 συνεχόμενες πτωτικές έβγαλε δυνατή αντίδραση σήμερα. Στα 6,65 ευρώ και στο +5,81%. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τις διοικήσεις των συστημικών να έχουν αναβαθμίσει εκτιμήσεις με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, το ράλι έχει δικαιολογηθεί. Η Alpha Bank στο +3,85% και στα 1,0520 ευρώ (υψηλό ημέρας), η Eurobank στο +3,54%, η Πειραιώς στο υψηλό ημέρας και στα 1,46 ευρώ και η Εθνική επίσης σε υψηλό ημέρας και στα 3,87 ευρώ, αλλά και με τη μικρότερη άνοδο μεταξύ των συστημικών.

JUMBO: Έχει μείνει πίσω. Να έχει βγάλει τέτοια κέρδη μέσα σε τέτοιο κλίμα και να μην ακολουθεί την τάση.

ΟΛΠ: Αυτή κι αν έχει μείνει πίσω. Υπενθυμίζουμε, εξαιρετικό το εννεάμηνο και δείχνει πολύ χαμηλούς δείκτες αποτίμησης.

ΤΙΤΑΝ: Πολλοί αναλυτές φοβούνται την πορεία των μεγεθών στις ΗΠΑ, λόγω ύφεσης, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν πως πάνε καλά. Η αποτίμηση των 957 εκατ. ευρώ μάλλον είναι αστεία για τέτοιο όμιλο, ακόμα και αν δεν πάνε όσο καλά θέλει η εταιρεία τα πράγματα στις ΗΠΑ.

LAMDA: Συνεχίζει να απογοητεύει.

ΕΥΔΑΠ: Περιμένουμε κακό εννεάμηνο, γιατί αυτή δεν έχει κάνει τις ανατιμήσεις που έκαναν άλλες εταιρείες. Έτσι θα κάψουν τα αυξημένα κόστη τα κέρδη.

ΑΔΜΗΕ: Εξόφθαλμα φθηνός, αλλά δεν ακολουθεί.

MOTOR OIL: Με 1 δισ. κέρδη στο εννεάμηνο και με 2 δισ. ευρώ αποτίμηση! Όπου θέλουν την πάνε, αν το αποφασίσουν. Για τη στήλη που την ακολουθεί από πολύ χαμηλά, όταν όλοι οι αναλυτές τη σνόμπαραν, η υπεραξία είναι εκπληκτική και έχουν δοθεί και σημαντικά μερίσματα. Είναι εκεί που είχαμε δώσει στόχο από τότε, ήτοι το gap του 2020 κοντά στα 19 ευρώ. Έχει κλειστεί πλέον εδώ και κάποιους μήνες και ο επόμενος στόχος πάει λίγο πάνω από τα 20 ευρώ. Η στήλη και σε αυτήν την τιμή των 18,57 ευρώ είναι ικανοποιημένη, αλλά ακολουθεί την τάση.

REAL CONS.: Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής από τη συσσώρευση των τελευταίων μηνών.

QUEST: Με καθαρά κέρδη 31,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και αποτίμηση 472 εκατ. ευρώ δεν την λες ακριβή. Το τρίτο τρίμηνο ήταν το καλύτερο από τα 3 μέχρι στιγμής. Αν κάνει και μια-δυο κινήσεις τότε μάλλον το περιθώριο ανόδου δεν θα είναι μικρό. Η διοίκηση ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πως το τέταρτο τρίμηνο οι θετικές τάσεις του εννεαμήνου συνεχίζονται.

Είπε επίσης πως περιμένει χαμηλό διψήφιο ποσοστό ανόδου στις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης έναντι του 2021 και υψηλό μονοψήφιο στα κέρδη. Είχε πέρυσι πωλήσεις 916 εκατ. ευρώ άρα μιλάμε για πάνω από 1 δισ. ευρώ και κέρδη 42 εκατ. ευρώ άρα το πολύ 46 εκατ. ευρώ με δικούς μας υπολογισμούς.

REVOIL: Προσπαθεί να αναρριχηθεί υψηλότερα αλλά βγαίνουν κομμάτια. Προφανώς οι επενδυτές αδιαφορούν για τα κέρδη που δημοσίευσε. Τι να πούμε…

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Σήμερα έγινε η συνέντευξη τύπου, αλλά δεν ειπώθηκε κάτι για αύξηση και είσοδο επενδυτή. Απώλειες 3,58% και τιμή 0,6460 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ωραία κίνηση και άνοδος 7,04%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνέχισε ανοδικά, συνεχίζουν τις αγορές οι insiders, συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης