Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένες απώλειες με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένες απώλειες με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές στην Ευρώπη, εν μέσω ανησυχιών για τα lockdowns στην Κίνα, αλλά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων εκεί για τα περιοριστικά μέτρα. Με ήπιες απώλειες άνοιξε και η εγχώρια αγορά, που παραπέμπει περισσότερο σε συσσώρευση ή μία στάση αναμονής. Υπάρχουν σημαντικά κέρδη και δεν αποκλείεται να δούμε συνέχιση και κάποιων κινήσεων κατοχύρωσης, αλλά τα καλά αποτελέσματα μάλλον θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε στα πρώτα λεπτά.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Ευχάριστα νέα, για τους καταναλωτές, καθώς έχει βρεθεί η τιμή του σε χαμηλά έτους. Ελπίζουμε να περάσει σύντομα και στην αντλία, καθώς ο χειμώνας έρχεται σε όλη τη χώρα. Μας έκανε τη χάρη ο καιρός και ήταν καλός μέχρι τώρα, αλλά χειμωνιάζει πλέον και συνδυάζεται με καλές τιμές στις αγορές για το brent.

ΛΟΝΔΙΝΟ: Τα βλέμματα είναι εκεί αφού ξεκινάει σήμερα το διήμερο συνέδριο. Morgan Stanley και ΕΧΑΕ συνδιοργανώνουν και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Κλειστό για τα ΜΜΕ και το κοινό το συνέδριο και με την αφρόκρεμα των εισηγμένων να παίρνει μέρος. Δείτε περισσότερα σε άλλο θέμα της στήλης, όπου έχουμε όλα τα ονόματα.

ΔΕΗ: Αν και ξεκίνησε πτωτικά νομίζουμε πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα. Στα 6,75 ευρώ και στο -0,44% με όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες απώλειες με τη Eurobank, την Εθνική και την Πειραιώς να χάνουν πάνω από 1% και την Alpha Bank να είναι αμετάβλητη.

ΟΤΕ: Ξεκίνησε με άνοδο και καλό όγκο συναλλαγών.

QUEST: Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα πάει ο τζίρος φέτος. Στα 480 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΑΔΜΗΕ: Είχαν περάσει 10 λεπτά συνεδρίασης και δεν είχε κάνει πράξη.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 400 εκατ. ευρώ οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και αύξησαν τον δανεισμό και το χρηματοοικονομικό κόστος. Μεγάλη η αύξηση στη ζήτηση και βέβαια κατάφερε και πέρασε όλα την αύξηση στα κόστη στους πελάτες. Οι επενδύσεις ανήλθαν στα 135 εκατ. ευρώ περίπου. Το ενεργειακό κόστος ήταν το 11% πέρυσι και φέτος πήγε στο 18% στο σύνολο των εξόδων.

PREMIA: Συνεχίζεται το μεθοδικό μάζεμα της μετοχής. Καλοί οι αγοραστές κάτω από τα 1,10 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεχωρίζει από τις ανοδικές και με όγκο 3 χιλ. τεμάχια είναι στο +2,50% και στα 5,74 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με μικρή άνοδο αλλά με καλό όγκο συναλλαγών.

LAVIPHARM: Με προσαρμοσμένη τιμή 0,3420 ευρώ η μετοχή σήμερα. Στην τιμή διάθεσης δηλαδή των νέων μετοχών.

ΒΙΣ: Αύξηση κεφαλαίου θα αποφασίσει η έκτακτη γενική συνέλευση ύψους 2,48 εκατ. ευρώ και θα δώσει 10 νέες για κάθε 1 παλιά με τιμή διάθεσης τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Πολύ καλό το τρίτο τρίμηνο, καθώς αύξησε 29% το τζίρο και γύρισε σε κέρδη προ φόρων 656 χιλ. ευρώ από ζημία 342 χιλ. ευρώ. Έτσι το εννεάμηνο έχει κέρδη προ φόρων 719 χιλ. ευρώ από 310 χιλ. ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αύριο η γενική συνέλευση για έκδοση warrants με αποκλεισμό του δικαιώματος για παλαιούς μετόχους και υπέρ της LDA Capital, η οποία έχει δεσμευτεί να βάλει 20 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης