Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Μασάζ» Μητσοτάκη στους ξένους διαχειριστές κεφαλαίων για το αποτέλεσμα των εκλογών – Τι συζήτησαν στο Λονδίνο

«Μασάζ» Μητσοτάκη στους ξένους διαχειριστές κεφαλαίων για το αποτέλεσμα των εκλογών – Τι συζήτησαν στο Λονδίνο
Οι ξένοι θεωρούν κρίσιμο το θέμα των εκλογών και ίσως το κρισιμότερο που έχει μπροστά το Ελληνικό Χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των ξένων διαχειριστών κεφαλαίων για το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως φάνηκε από την πρώτη μέρα του συνεδρίου που διοργανώνει η ΕΧΑΕ με τη Morgan Stanley στο Λονδίνο.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε στους περισσότερους από 200 επενδυτές σημειώνοντας πως χρειάζονται δύο πλήρεις τετραετίες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.
Οι ξένοι θεωρούν κρίσιμο το θέμα των εκλογών και ίσως το κρισιμότερο που έχει μπροστά το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς στα θετικά συμφωνούν ότι θα είναι η μόνη χώρα με ανάπτυξη το 2023, θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του δείκτη χρέος προς ΑΕΠ, ενώ και τα αποτελέσματα των εταιρειών είναι εξαιρετικά.

Όμως το θέμα των εκλογών και αν θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει στην Κυβέρνηση, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς διαχειριστές, οι οποίοι τονίζουν ότι οι ροές κεφαλαίων μπορούν να παραμείνουν αμετάβλητες μέχρι τις εκλογές και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και αν είναι αυτό που θέλουν, να ξεκινήσουν οι εισροές.
Προφανώς και το επιτελείο του Πρωθυπουργού γνωρίζει για αυτή την ανησυχία και λίγο πριν ξεκινήσει το συνέδριο έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού με 10 κορυφαίους διαχειριστές προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα.
Μαζί με το σύμβουλό του, Άλεξ Πατέλη, και τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, Γιάννο Κοντόπουλο, προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τους πείσει πως δεν πρέπει να τους απασχολούν οι εκλογές.
Φέρεται μάλιστα να είπε σύμφωνα με πληροφορίες πως θα είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

Στο Λονδίνο πάντως βρίσκονταν από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 οι εισηγμένες εταιρίες και οι συναντήσεις είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα.
Το Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας.
Περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς επίσης συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.
Οι εισηγμένες εταιρείες που βρίσκονται στο Λονδίνο είναι: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Intracom, Intralot, Lamda, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης