Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές κράτησαν το Γ.Δ. – Μικρές εβδομαδιαίες απώλειες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές κράτησαν το Γ.Δ. – Μικρές εβδομαδιαίες απώλειες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο κλείσιμο κατάφερε μέσω επιλεκτικών κινήσεων να περιορίσει και πάλι τις απώλειες και να κλείσει καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Όμως η εικόνα των επιμέρους μετοχών δείχνει ότι η πτώση ήταν αξιόλογη. Με ΛΑΜΔΑ, Viohalco και μάζεμα απωλειών σε ΑΛΦΑ και Μυτιληναίο έκλεισε με απώλειες 0,57% και στις 911,85 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση έχασε 0,45%. Η Μotor Oil και η ΕΥΔΑΠ με τις μεγαλύτερες απώλειες. Δεν είδαμε και κάτι το τρομερό στο rebalancing πέρα από το τζίρο που ήταν αυξημένος αλλά όχι και πάλι όπως εκείνες τις καλές αναδιαρθρώσεις.

ΥΨΗΛΑ: Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισαν σε υψηλό ημέρας: ΛΑΜΔΑ, ΒΙΟ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 19,52 ευρώ με απώλειες 0,71% αλλά και χαμηλό στα 19 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Δυνατό κλείσιμο στο +2,01% και στα 7,61 ευρώ.

LAMDA: Παρά το +3,95% η εικόνα του διαγράμματος δε σε κάνει να θέλεις να τοποθετηθείς.

INFORM LYKOS: Υπάρχει η διασυνοριακή συγχώνευση και η επιστροφή της Austriacard στο Χ.Α. που ενισχύει την πορεία της μετοχής εκτός από τα αποτελέσματα τονίζουν στελέχη της αγοράς. Οι παλιοί τη γνωρίζουν καθώς την είχε η εισηγμένη, προσπάθησε ο βασικός μέτοχος μέσω δημόσιας πρότασης να βγάλει τη ΛΥΚ από το Χ.Α. μετά αγόρασε την Austriacard, έκανε επιστροφή κεφαλαίου και τώρα θα απορροφήσει τη ΛΥΚ με παράλληλη εισαγωγή σε ξένη αγορά. Δυνατή κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω και αποτελεσμάτων. Είχε καιρό να μας κάνει να ασχοληθούμε αν και την έχουμε στις επιλογές μας. Σήμερα έκανε όγκο 29 χιλ. τεμάχια και ενισχύθηκε 1,68% αν και μέσα στη συνεδρίαση πήγε και υψηλότερα.

ATTICA GROUP: Υπάρχει σχέση ανταλλαγής, αλλά είχε γίνει η συμφωνία χωρίς να υπάρχει τέτοιο υπερτίμημα. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να αλλάξει γιατί πάλι η Πειραιώς καθορίζει τις εξελίξεις. Η ΑΝΕΚ τρέχει όμως πιο γρήγορα από την ΑΤΤΙΚΑ καθώς έχει άλλο μέγιστο ποσοστό ανόδου. Με βάση τους υπολογισμούς μας και αν ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί και γίνει δημόσια πρόταση στα 2,50 ευρώ η ΑΝΕΚ πρέπει να πάει 0,30 ευρώ. Θα πούμε επίσης πως ο υψηλός όγκος στην ΑΝΕΚ σήμερα ήταν αφορμή για να υπάρξουν φήμες για το deal. Νέο +10% για ΑΤΤΙΚΑ και στα 1,35 ευρώ με την ΑΝΕΚ να κάνει 1,6 εκατ. τεμάχια και να ενισχύεται 14,38%.

LAVIPHARM: Βγήκε η ανακοίνωση για το πρώτο κομμάτι της αύξησης. Οι παλιοί μέτοχοι κάλυψαν το 67,385%. Τώρα προχωράει στη διάθεση των 55 εκατ. μετοχών που είναι αδιάθετες μαζί με τον κύριο ανάδοχο. Οι πληροφορίες μας λένε πως θα είναι τέτοια η κάλυψη που θα επιτρέπει στην εταιρεία να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της πλάνο και φυσικά να βγει από την επιτήρηση. Τώρα έχει αντλήσει 39 εκατ. ευρώ. Και με αυτά πάντως μόνο βγαίνει από επιτήρηση.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Είδαμε πίεση στη μετοχή σήμερα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Διαβάζουμε για το θέμα πώλησης μετοχών και μακάρι να γίνει γιατί θα μπορούσε να απελευθερώσει κάποιες δυνάμεις στη μετοχή. Οι πληροφορίες που έχει η στήλη είναι πως πουλάει έτσι κι αλλιώς το πρώην στέλεχος και εκ των βασικών μετόχων και αυτό είναι γνωστό. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις και ήταν κοντά σε συμφωνία πριν λίγους μήνες, αλλά δεν προχώρησε γιατί έκανε πίσω ο αγοραστής. Από τότε δεν υπάρχει κάποιο νέο.

SPACE HELLAS: Δυνατή πτώση και μάλιστα γύρισε σε επίπεδα που είχε να δει 21 μήνες και ήταν περιοχή μεγάλης συσσώρευση τότε. Έχασε δηλαδή τη μισή αποτίμηση από τα υψηλά της.

CENTRIC: Έκανε αίσθηση σήμερα ο αγοραστής, αλλά και από την άλλη πλευρά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βάλουν φρένο. Λες και δε θέλουν κάποιοι να ανέβει η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αμ εδώ; Μια από τα ίδια. Χτίζουν την πλευρά των πωλητών καθημερινά με χιλιάδες κομμάτια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων των επιλογών της στήλης μας δείχνουν πως εκτός από 2-3 απογοητεύσεις που όμως είναι ακόμα ελκυστικές περιπτώσεις δεν έχουμε λόγους να κάνουμε αλλαγές, εκτός και αν θέλουμε να περιορίσουμε τον αριθμό. Αλλά ήταν τόσες οι καλές εταιρείες που μάλλον πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης