Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Ανοδικά η Πειραιώς, νέες πιέσεις στον ΟΤΕ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Ανοδικά η Πειραιώς, νέες πιέσεις στον ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στο εξωτερικό διατηρείται με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι επενδυτές αφήνουν λίγο στην άκρη τις ανησυχίες για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό και κοιτάνε τις ελκυστικές αποτιμήσεις. Το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ήταν ανοδικό αλλά λίγα λεπτά αργότερα γύρισε χαμηλότερα. Οι τράπεζες όπως είναι αναμενόμενο, λόγω αποτελεσμάτων Πειραιώς, δίνουν τον τόνο.

Από την άλλη βγαίνουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που είναι λογικές και δημιουργούν μία μεταβλητότητα. Ο ΟΤΕ υποχωρεί ξανά, αφού η χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν ενίσχυσε την ορατότητα. Πιέσεις δέχεται και η ΔΕΗ με τη Motor Oil. Έτσι ο γενικός δείκτης είναι προς αναζήτηση κατεύθυνσης. Πιέζεται και η Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καλύτερα και από την εκτίμηση της διοίκησης τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν από λίγο. Το παράγωγο άνοιξε με σημαντική άνοδο και πάνω από τα 2,40 ευρώ. Η μετοχή κινείται ανάλογα στο ξεκίνημα και με υψηλό όγκο συναλλαγών. Στα 2,3950 ευρώ καις το +2,48%. Η αποτίμηση μία ανάσα από τα 3 δισ. ευρώ!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την Πειραιώς να ξεκινάει τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτη στον κλάδο, δίνει μία εικόνα για το τι περίπου θα δημοσιεύσουν και οι άλλες συστημικές. Δηλαδή τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ίσως έχουν συνέχεια και στις άλλες. Έτσι η Eurobank που χθες υστέρησε έχει ξεκινήσει με καλή άνοδο και ακολουθούν με λίγο μικρότερο ποσοστό ανόδου οι άλλες δύο συστημικές.

ΕΛΠΕ: Ανακοινώνει μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και οι αναλυτές περιμένουν εξαιρετική πορεία. Στα 8,65 ευρώ και στο +0,58%.

ΟΤΕ: Μένει να φανεί αν έπεισε χθες η διοίκηση. Τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά θα ήθελαν κάτι παραπάνω οι αναλυτές ως συνολική επιβράβευση μετόχων αφού ο ισολογισμός έχει χαμηλή μόχλευση. Η μετοχή πάντως ξεκίνησε και πάλι με αξιόλογες απώλειες. Στα 14,62 ευρώ και στο -1,22%

ΜΠΡΙΚ-ΙΝΤΕΡΚΟ: Έχουμε δημοσιεύσει μία πρώτη ανάλυση του deal που ανακοινώθηκε χθες το οποίο έχει πολλά στάδια και φυσικά λείπουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα πόσα δάνεια θα αποπληρώσει, άρα πόσα θα μείνουν και θα δοθούν πίσω στους μετόχους. Είναι μειωμένη η διασπορά και των δύο μετοχών και μπορεί να επηρεάσει και αυτό στην πορεία των τιμών των μετοχών στο ταμπλό. H έχει τη ΜΠΡΙΚ στις επιλογές της και το συμπέρασμα είναι πως ισχυροποιείται περισσότερο και μεγαλώνει. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από όσα ανακοινώθηκαν μας δείχνει πως συμφέρει η ΜΠΡΙΚ. Χρηματιστηριακά, άνοιξαν με καλή άνοδο και οι δύο μετοχές. Η ΜΠΡΙΚ έκανε όγκο 22 χιλ. τεμάχια και είναι στα 2,10 ευρώ και στο +3,96%, ενώ η ΙΝΤΕΡΚΟ έχει κάνει μόνο 1.125 τεμάχια και είναι στα 6,70 ευρώ και στο +3,88%.

PREMIA: Στα 1,3250 ευρώ και στο +1,15% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Έχει δώσει καλή κίνηση το τελευταίο διάστημα και θα μπορούσε να δει τιμές πέριξ των 1,40 ευρώ αν το επιτρέψει το κλίμα.

ΕΛΤΟΝ: Στα 2,41 ευρώ η μετοχή και στο +1,26% με 5 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης