Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Ψάχνει κατεύθυνση, απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Ψάχνει κατεύθυνση, απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης μετά τις χθεσινές αξιόλογες πιέσεις στη Wall Street. Μεταβλητότητα αναμένεται στη δική μας αγορά η οποία άνοιξε με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο. Το ενδιαφέρον είναι στη ΔΕΗ και έχουμε επίσης την εισαγωγή της AustriaCard. Υποχωρούν οι τράπεζες και κυρίως η Πειραιώς με την Εθνική, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλος όγκος ή μεγάλοι πωλητές.

ΔΕΗ: Πάνω της είναι σήμερα τα βλέμματα, καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς και θα ενημερώσει και τους αναλυτές. Θυμίζουμε πως σε μία παλαιότερη παρουσίαση είχε δώσει τότε εκτίμηση για EBITDA 1,1 δισ. ευρώ το 2023, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα πει σήμερα και αν θα επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις. Οι αναλυτές περιμένουν EBITDA ανώτερα της εκτίμησης της διοίκησης. Η στήλη ενδιαφέρεται και για την τελική γραμμή.

ΤΙΤΑΝ: Καλό είναι το ξεκίνημα του 2023 με τις τιμές να διαμορφώνονται από τον ανταγωνισμό και να γίνονται επιλεκτικές κινήσεις. Έχει μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Ελλάδα και ΗΠΑ αναμένεται να στηρίξουν την ανάπτυξη με τη διοίκηση να θέλει να πετύχει ανάλογα ή και ανώτερα του 2022 αποτελέσματα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιστρέφουν σενάρια πώλησης της Άκτωρ και αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξαναμπεί στο παιχνίδι οι εφοπλιστές με την Intrakat. Η μετοχή καταγράφει νέα άνοδο 3%.

FOURLIS: Δεν σχεδιάζει νέες ανατιμήσεις, εκτός και αν οι συνθήκες χειροτερεύσουν. Δυνατό το ξεκίνημα του 2023 με διψήφια αύξηση πωλήσεων και μείωση των θεμάτων τροφοδοσίας των ΙΚΕΑ κατά 80%. Προχωρούν οι διαδικασίες για είσοδο στο Χ.Α. της Trade Estates μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Δε θα γίνει αυτό που υπήρχε ως πιθανότητα στο παρελθόν να αφαιρεθεί δηλαδή και να δοθούν μετοχές στους μετόχους (carve out).

AUSTRIACARD: Από τις εντολές που μπήκαν στο σύστημα στην προσυνεδρίαση και με βάση το τελευταίο κλείσιμο της Λύκος, φαίνεται ότι οι αγοραστές δεν ήθελαν να αγοράσουν με premium αλλά στην τιμή που ήταν περίπου πριν τη μετατροπή. Οι πωλητές από την άλλη ήθελαν να πουλήσουν με κάποιο premium. Δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα έτους, όποτε θα αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα για την αποτίμηση των 227 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει βέβαια μετά να κάνουμε και συγκρίσεις γιατί μας φαίνεται πως εδώ η αποτίμηση είναι χαμηλή σε σύγκριση με κάποιες άλλες ομοειδείς.

Άνοιξε με απώλειες 2,24% και στα 13,12 ευρώ αλλά ο πρώτος πωλητής ήταν στα 12,98 ευρώ. Στη συνέχεια έκανε πράξη στο -5% και στα 12,75. Χαμηλός ο όγκος. Η ΛΥΚ ήταν στις επιλογές μας επομένως προχωράμε σε αντικατάσταση με τη ACAG που είναι και ο κωδικός της μετοχής. Ήδη μας έχει δώσει τρομερή απόδοση.

FLEXOPACK: Με μικρό όγκο 150 τεμαχίων χθες έκλεισε στα 9 ευρώ και σήμερα με όγκο 75 τεμάχια άνοιξε στο +5% και στα 9,45 ευρώ αλλά δεν υπάρχει αγοραστής. Είναι υψηλά 26 μηνών για τη μετοχή και πιστεύουμε πως η τιμή είναι ακόμα χαμηλή, αλλά θα θέλαμε να δούμε και μία βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και όχι να ανεβαίνει με ελάχιστες πράξεις ή αλλιώς με «μαστιγώματα».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης