Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλυδωνισμοί στο τραπεζικό σύστημα – Βούλιαξαν οι μετοχές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλυδωνισμοί στο τραπεζικό σύστημα – Βούλιαξαν οι μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η κατάσταση γίνεται και πάλι δύσκολη, αφού ο κίνδυνος για τις τράπεζες αυξάνεται. Με μέτριο όγκο ξεκίνησε η πτώση, αλλά νομίζουμε πως μετά αυξήθηκαν κάπως οι όγκοι. Δεν χαρακτηρίζονται πάντως υψηλές οι συναλλαγές. Πήγαν αρκετά χαμηλά οι αγοραστές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε να… εξαφανίζονται. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

Ενώ η εβδομάδα πήγαινε να κλείσει με καλή άνοδο και χωρίς τη σημερινή συνεδρίαση είχε άνοδο 3,16% και ουσιαστικά θα έβαζε τέλος στη μεγάλη διόρθωση των δύο προηγούμενων εβδομάδων, τελικά εξανεμίστηκε η άνοδος. Σε εβδομαδιαία βάση έκλεισε ουσιαστικά χωρίς μεταβολή ή για την ακρίβεια με άνοδο 1 μονάδα, μετά το σημερινό -2,97% που έγινε με 94 εκατ. ευρώ τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έδωσαν μεγάλη κίνηση το προηγούμενο διάστημα. Η απληστία είναι κακός σύμβουλος. Έκαναν ράλι και οι ξένοι οίκοι έβγαζαν κάθε μέρα και από μία έκθεση ανεβάζοντας κι άλλο τις τιμές στόχους. Θα μας πείτε τι φταίνε και αυτοί που έσκασε η CS; Οι μετοχές δε γίνεται μόνο να ανεβαίνουν, όπως δε γίνεται μόνο και να πέφτουν. Μπήκε όμως κόσμος και κοσμάκης και ειδικά οι τελευταίοι έχουν μεγάλη ζημιά. Το θέμα είναι πως πάλι το τραπεζικό σύστημα φαίνεται ότι έχει πρόβλημα και η κίνηση των αγορών είναι μία προσπάθεια να πιέσουν την ΕΚΤ να κάνει κάτι.

Η ΕΚΤ βέβαια, πάντα αργεί να πάρει αποφάσεις, επομένως όταν τις πάρει να χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια ή ένα χρονικό διάστημα επιπλέον για να σταματήσει η πίεση. Άρα κάντε τα κουμάντα σας με βάση τις εκτιμήσεις σας… Η στήλη έχει εδώ και κάμποσες συνεδριάσεις αφαιρέσει από τις επιλογές την Εθνική και έχει μείνει με την Alpha, αν και δεν ενθουσιαστήκαμε από τα ετήσια αποτελέσματα. Με απώλειες άνω του 5% σήμερα όλες οι συστημικές.

FTSE 25: Όλες οι μετοχές με απώλειες. Εκτός από τις τράπεζες, η Jumbo έχασε 4,26%, η ΕΛΧΑ 3,85%, η Βιοχάλκο 3,68% και με απώλειες πάνω από 3% έκλεισαν επίσης ΟΠΑΠ, Τιτάν και Motor Oil.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ: Για να καταλάβετε τι δουλειά έχουν οι ελληνικές εισηγμένες σε σύγκριση με τις ξένες, ρίξτε μια ματιά στους ισολογισμούς. Εδώ έχουμε φορτώσει τρομερές υποχρεώσεις τις εταιρείες και δημοσιεύουν πάνω από 200 ή και 300 σελίδες ισολογισμούς. Η Austriacard που είναι εισηγμένη στη Βιέννη και την Αθήνα δημοσίευσε ισολογισμό 99 σελίδων. Τεράστια διαφορά. Μήπως να το πάρετε αλλιώς κύριοι και κυρίες. Έτσι κι αλλιώς κυνηγάτε καμιά μικρούλα εταιρεία που δεν έχει γυναίκα στο Δ.Σ. ή που δεν έχει λεφτά να πάρει άλλο μέλος και της ρίχνετε πρόστιμο. Κυνηγάτε δηλαδή τις βαρκούλες με τα παράνομα εμπορεύματα και δίπλα περνάνε κρουαζιερόπλοια. Καλά δε σχολιάζουμε τη νέα εμφάνιση των αναλυτικών λογιστικών καταστάσεων που μόνο εύχρηστη δεν τη λες. Έλεος κάπου παιδιά…

LAMDA (απάντηση): Το γράφημα λέει πολλά. Αν μάλιστα σπάσει προς τα κάτω γίνεται ακόμα πιο άσχημη η εικόνα. Πολλά ακούγονται στην αγορά και για το Ελληνικό και αν πηγαίνει ή όχι εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά και για το πως πάνε οι προπωλήσεις, χωρίς βέβαια να μπορούν να επιβεβαιωθούν. Συνολικά πιστεύουμε πως και λόγω επιτοκίων ο κλάδος των ακινήτων αυτήν την περίοδο δεν είναι hot ή in. Στα 5,65 ευρώ και στο -1,99%.

ΕΧΑΕ: Έχει κάτσει ο τζίρος στις τελευταίες συνεδριάσεις και κάπως ζόρισε η κατάσταση στις τράπεζες του πλανήτη. Θα μπορούσαν να επηρεαστούν τα δικά της μεγέθη, γιατί σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά από μερικές μέρες ή εβδομάδες πριν. Χρειάζεται και εδώ λίγη προσοχή. Στα 4,04 ευρώ και στο -3,35%.

ACAG: Θα την αυξήσει τη διασπορά, αλλά τα κέρδη μας απογοήτευσαν. Έπεσε σημαντικά σήμερα χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Λόγω αποτελεσμάτων και γενικότερου κλίματος την αφαιρούμε από τις επιλογές μας, άλλωστε η υπεραξία είναι μεγάλη. Στα 12 ευρώ και στο -7,62%.

FRIGOGLASS: Το ενημερωτικό δελτίο λέει αυτό που γράψαμε πρώτοι και μετά επιβεβαίωσε η εταιρεία. Ότι δηλαδή πάει το 85% στους ομολογιούχους. Δεν έχει κάτι παραπάνω που να μη ξέρουμε. Την Τρίτη όμως έχει γενική συνέλευση. Για να δούμε τι θα πει εκεί η διοίκηση και τι θα πουν οι μέτοχοι…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε τέτοια περίοδο οι εφοπλιστές αγοράζουν τράπεζα και μάλιστα τη συγκεκριμένη…

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Αμετάβλητη στα 2,08 ευρώ και με όγκο 18 χιλ. τεμάχια. Καλή και σήμερα η συμπεριφορά της.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης