Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα αλλά με διατήρηση της νευρικότητας – Στήριξη από τα αποτελέσματα χρήσης

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα αλλά με διατήρηση της νευρικότητας – Στήριξη από τα αποτελέσματα χρήσης
Το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο και στις πολιτικές εξελίξεις καθώς περιμένουν και την εικόνα των δημοσκοπήσεων
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή ανοδική κίνηση των αγορών αναμένεται να έχει συνέχεια σήμερα, καθώς τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται εκ νέου ανοδικά.
Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά, αν και οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της νευρικότητας σε υψηλά επίπεδα.
Πάντως οι ανησυχίες για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα φαίνεται πως υποχωρούν.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται προσφέρουν στήριξη στις ελληνικές μετοχές.
Η διοίκηση της Σαράντης χθες έστειλε θετικό μήνυμα καθώς μίλησε για αύξηση πωλήσεων 18% και βελτίωση στα περιθώρια κέρδους.
Από την άλλη εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως Μοτοδυναμική και Πετρόπουλος ανακοίνωσαν πολύ καλά αποτελέσματα.
Το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο και στις πολιτικές εξελίξεις καθώς περιμένουν και την εικόνα των δημοσκοπήσεων.

Eurobank Equities
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια υψηλότερα καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος, αλλά με αυξημένη νευρικότητα.
Οι χαμηλοί όγκοι θα συνεχιστούν.

Beta
Οι πολιτικές ανησυχίες θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία της 21ης Μαΐου. Η αγορά ανησυχεί για πιθανή πολιτική αστάθεια λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και σε αυτήν την περίπτωση ένας αναπόφευκτος δεύτερος γύρος εκλογών στις αρχές Ιουλίου θα παρατείνει την αβεβαιότητα. Η αγορά είναι σε αναμονή και η μεταβλητότητα είναι εδώ για να μείνει, αλλά το δυνατό κλείσιμο στις ΗΠΑ δείχνει ένα θετικό ξεκίνημα για τη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 913 μονάδες. Σημεία στήριξης 1020 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

Κύκλος
Η MIG ανακοινώνει σήµερα τα αποτελέσµατά της για το 2022. Το καλό διεθνές κλίµα συνέβαλε διατήρηση της στήριξης των 1020 µονάδων του Γ.∆., γεγονός που δίνει στον Γενικό ∆είκτη µια νέα ευκαιρία ανακατάληψης των 1.031 µονάδων. Η άνοδος των δεικτών στη Wall Street µε τεχνολογική ώθηση είναι πιθανό να υποβοηθήσει στη συντήρηση του θετικού momentum και στο ελληνικό χρηµατιστήριο εν µέσω των εντάσεων της προεκλογικής περιόδου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης