Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι λόγοι που έφεραν νέα άνοδο – Κέρδη +14,42% στο πρώτο τρίμηνο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι λόγοι που έφεραν νέα άνοδο – Κέρδη +14,42% στο πρώτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν εξαιρέσεις μερικά βαριά χαρτιά δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε σημαντικές κινήσεις ωραιοποίησης. Τα πακέτα ήταν πολλά και βελτίωσαν τις συναλλαγές, αλλά αν δούμε τις καθαρές, ο τζίρος δεν ήταν υψηλός. Το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε και παρά τη διόρθωση που είδαμε το Μάρτιο, η συνολική πορεία είναι πολύ καλή.

Τρίτη μέρα ανόδου σήμερα και βελτιώθηκε η επενδυτική ψυχολογία. Εξαγορές, αποτελέσματα, πλεόνασμα, προσδοκία επενδυτικής βαθμίδας και διεθνές κλίμα βοήθησαν και σήμερα βάζοντας το πολιτικό ρίσκο για λίγο στην άκρη. Βοήθησαν επίσης και τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Στο τρίμηνο ο Γ.Δ. είχε άνοδο 14,42% και σήμερα ενισχύθηκε 0,84%. Ανοδική και η εβδομάδα κατά 3,27%.

AEGEAN: Πρωταθλήτρια σε απόδοση στο πρώτο τρίμηνο μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25 και μάλλον είναι λογικό, αφού είχαν ανακάμψει τα αποτελέσματα σε προ πανδημίας επίπεδα, αλλά η μετοχή έπαιζε πολύ μακριά από τα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία. Τώρα τα έχει πλησιάσει αλλά θέλει λίγο ακόμα. Αμετάβλητη σήμερα, αλλά στο +43,67% στο τρίμηνο

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή που βέβαια δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τις εκλογές αφού δεν επηρεάζεται και τόσο από την Ελλάδα. Πουλάει σε όλη τη γη ο όμιλος. Στα 26,20 ευρώ και στο +1,55%.

MOTOR OIL: Νέα ανοδική κίνηση μετά το χθεσινό ράλι. Στα 23,68 ευρώ με άνοδο 2,87%.

ΔΕΗ: Με τη Goldman Sachs να ανακοινώνει πως ξεπέρασε το 5%, μάλλον οι επενδυτές είδαν το προεκλογικό ρίσκο να μειώνεται. Στα 7,98 ευρώ και στο +2,57%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς είναι αυτή που ξεχώρισε σήμερα και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ξανά σενάρια εισόδου στον MSCI, με κάποιους να παίρνουν από τώρα θέση. Στο τρίμηνο είχε άνοδο 38,91% και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη άνοδος στον FT25. Με οριακή άνοδο η Εθνική και με μικρές απώλειες Alpha και Eurobank.

ΟΛΠ: Άλματα έχει κάνει ο ισολογισμός τα τελευταία χρόνια, αλλά η μετοχή δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ακολουθήσει. Δείτε και σχετικό θέμα στη στήλη με αφορμή και την παρουσίαση που έκανε η διοίκηση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Στα 19,18 ευρώ και στο +1,05%.

ΑΔΜΗΕ: Έκανε τρεις συνεχόμενες ανοδικές και βελτιώθηκε λίγο η τιμή.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Δηλαδή όλα καλά τώρα με το δικαίωμα; Μας αρέσει που χθες μπήκε στο 1 σεντ και πήγε στα 0,9860 ευρώ και σήμερα έφτασε μέχρι τα 4 ευρώ; Τι θέλουν να μας πουν ότι πάει μπάλα η αύξηση και υπάρχει τέτοια ζήτηση; Δε θα καλέσει κάποιος τώρα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρέμβει και αυτή βέβαια να τρέξει αμέσως; Στα 1,40 ευρώ το δικαίωμα και με άνοδο 42%. Στα 13,32 ευρώ η μετοχή.

SPACE HELLAS: Από την ανακοίνωση της εισηγμένης δίνεται η εντύπωση πως τα κέρδη, αν μάλιστα τα συγκρίνουμε και με την αποτίμηση, είναι ισχυρά. Μετά όμως την ανάγνωση της λογιστικής κατάστασης, δε μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο. Υπάρχουν πολλά έκτακτα που βελτιώνουν την εικόνα και δίνουν καθαρά 4,68 εκατ. ευρώ από 3,84 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε 24,5% και στα 128,5 εκατ. ευρώ αλλά αν βγάλουμε τα έκτακτα το p/e που δίνει τώρα μονοψήφιο, δεν είναι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και των άλλων του κλάδου. Στα 6,44 ευρώ και στο -2,42%.

ΜERMEREN: Δεν είναι μεγάλη η διασπορά, αλλά αυτά τα λίγα που υπάρχουν, κάποια είναι συγκεντρωμένα σε ομάδα μετόχων που δεν έχει πρόθεση να δώσει ούτε σε αυτή τη δημόσια πρόταση, εκτός και αν το νούμερο είναι τριψήφιο. Είναι άλλωστε αγορασμένοι τόσο χαμηλά και με τα μερίσματα που έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια έχουν αρνητικό κόστος κτήσης.

PERFORMANCE: Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με καλό ποσοστό ανόδου και ο τίτλος πήγε στα 3,77 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Στο περιθώριο παραμένουν τα περισσότερα χαρτιά χωρίς να δίνουν λόγους για σχολιασμό.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης