Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες κοιτάζει υψηλότερα – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες κοιτάζει υψηλότερα – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα και εμείς πάμε λίγο καλύτερα στα πρώτα λεπτά με τη βοήθεια επιλεγμένων μετοχών. Τράπεζες, εταιρείες διύλισης και Μυτιληναίος ξεχωρίζουν. Ράλι στις τιμές του πετρελαίου λόγω ΟΠΕΚ+ και μάλλον θα έχουμε νέα αναστάτωση. Είχαν πέσει οι τιμές σε προ πολέμου επίπεδα, αλλά δεν είδαμε όφελος στην αντλία. Τώρα ετοιμαστείτε για μεγάλη άνοδο. Αλλά δεν είδαμε και μεγάλες αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με άνοδο άνω του 1%.

ΟΛΠ: Αν ήταν καμία άλλη εισηγμένη με καλύτερες σχέσεις με αναλυτές, κάθε μέρα θα μας έβγαζαν και μία ανάλυση. Για να είμαστε δίκαιοι, αν ήταν και καμία άλλη σχέση με καλύτερες σχέσεις με τα media θα έπαιζαν τα κέρδη της πρώτο θέμα σε πολλά site με κολακευτικά σχέδια για τις επιτυχίες της διοίκησης. Αλλά δεν έχει τέτοιες σχέσεις αυτή η εταιρεία και ίσως έχει ένα μέρος της ευθύνης. Όμως η στήλη θέλει να είναι δίκαιη και θα επαναλάβουμε πως τα αποτελέσματά της είναι εκπληκτικά.

Κανείς εδώ δε βγήκε να μας πει για προσαρμοσμένα κέρδη ή δημοσιευμένα, p/e, growth, μέρισμα κ.α. Άντε ελάχιστοι τονίζουν τη φθήνια της. Μιλάμε για τσάμπα μετοχή με βάση τα δημοσιευμένα. Αν αφαιρέσουμε κάτι έκτακτους φόρους και κάτι αποζημιώσεις, αφήστε το καλύτερα. Το p/e θα πέσει στα Τάρταρα. Για τη στήλη η μετοχή έπρεπε ήδη να είναι 30 ευρώ.

LAMDA: Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι δε συμμεριζόμαστε τα όσα θετικά γράφονταν και τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε ότι οι τράπεζες δε θα πάνε τελικά στο Ελληνικό, ότι στις προπωλήσεις υπάρχουν διαμαρτυρίες κτλ. κτλ. Καταλαβαίνετε πως κάποιοι τα γνωρίζουν περισσότερο καιρό από άλλους επενδυτές με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να κινείται χαμηλά. Στα 5,7450 ευρώ και στο -1,46% στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο και τον πρώτο αγοραστή υψηλότερα.

ΕΛΤΟΝ: Με καλό όγκο ξεκίνησε και άνοδο 1,31%. Η αποτίμηση αρκετά χαμηλή στα 62 εκατ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Πολύ καλά πήγαν τα αποτελέσματα εξαμήνου και η διοίκηση περιμένει για το σύνολο της χρήσης που λήγει 30/6/2023 αύξηση σημαντική των πωλήσεων αλλά και των κερδών. Βέβαια η προηγούμενη χρήση δεν είχε πάει και πολύ καλά και το δεύτερο εξάμηνο δεν είχε δώσει κέρδη. Ήδη τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης. Συνολικά βλέπουμε: Χαμηλό καθαρό δανεισμό, αποτίμηση κάτω από τα ίδια κεφάλαια και καθαρά κέρδη 1,03 εκατ. ευρώ από 733 χιλ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως στη χρήση που τελείωσε στις 30/6/22 είχε τζίρο 22 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 779 χιλ. ευρώ. Αν πάει καλά το δεύτερο εξάμηνο θα μπορούσαμε να έχουμε ένα χαμηλό p/e και φυσικά μία ακόμα καλή διανομή στους μετόχους. Η μετοχή είναι από τις αγαπημένες μικρές της στήλης, καθώς έχει κάθε χρόνο δυνατή απόδοση και χρηματιστηριακά έχει πάει αρκετά καλά. Υπάρχουν πολλοί μέτοχοι που έχουν αρνητικό κόστος κτήσης εδώ.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Και εδώ έχουμε δημοσίευση εξαμήνου και η πορεία παραμένει αρνητική. Ζημιές στην τελική γραμμή, υψηλός ο καθαρός δανεισμός και αρνητικά τα ίδια κεφάλαια.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ: Ετήσια αποτελέσματα δημοσίευσε η εταιρεία και νομίζουμε πως η αποτίμηση των 10 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 277 χιλ. ευρώ και τζίρο 10,7 εκατ. ευρώ δεν την αδικεί.

NOVAL PROPERTY: Έπρεπε να είχε μπει στο Χ.Α. λόγω της νομοθεσίας που διέπει τις ΑΕΕΑΠ μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Λόγω πανδημίας πήρε παράταση μέχρι 15/10/2022, αλλά λόγω του πολέμου ζήτησε νέα αναβολή και πρέπει να μπει μέχρι 15/10/2023. Πάντως θα θυμίσουμε πως παρά την αβεβαιότητα του πολέμου, μέσα στο 2022 μπήκαν δύο άλλες ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο. Για να δούμε πότε θα κάνει το μεγάλο βήμα η συγκεκριμένη.

PREMIA: Αρκετή πίεση στη μετοχή στο ξεκίνημα και με όγκο 17 χιλ. τεμάχια υποχωρεί 2,65%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης