Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το γύρισε στις… καθυστερήσεις - Ποιες μικρές έκαψαν τα μεγέθη και πιέστηκαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το γύρισε στις… καθυστερήσεις - Ποιες μικρές έκαψαν τα μεγέθη και πιέστηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καθαρά πτωτική η σημερινή συνεδρίαση, αλλά λίγα λεπτά πριν το τέλος «μαστιγώθηκαν» κάποιες μετοχές και ο γενικός δείκτης πριν πάει στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε με οριακές απώλειες και τελικά έκλεισε με άνοδο. Την ίδια ώρα οι ξένες αγορές αύξαναν τις απώλειες. Χαμηλός ο τζίρος αφού ο καθαρός ήταν λίγο πάνω από 55 εκατ. ευρώ. Στο +0,22% ο Γ.Δ. και στο -0,30% οι τράπεζες. Ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να χάνει ακόμα και 1,93%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Πολλές τα έκαψαν στο τελευταίο τρίμηνο. Είδαμε μεγάλες προβλέψεις που δημιούργησαν ζημιές, αλλά και αρκετά αποτελέσματα από μικρές που ενώ ήταν καλύτερα στο εννεάμηνο στο τελευταίο τρίμηνο πήγαν χάλια. Έτσι είδαμε και κάποιες μετοχές να πιέζονται σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλύτερη η εικόνα της Πειραιώς από νωρίς και τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,12%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες 1,56% Eurobank που όμως βρέθηκε να χάνει και 3,75%. Οριακά χαμηλότερα η ΕΤΕ και οριακά υψηλότερα η ΑΛΦΑ.

ΔΕΗ: Μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε με άνοδο 1,66% και στα 7,95 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΥΔΑΠ: Και σήμερα έβγαλε αντίδραση στα 6,12 ευρώ. Την Παρασκευή είχε γράψει χαμηλό στα 6,11 ευρώ. Λίγο πριν το τέλος βέβαια, πήγε δυνατά υψηλότερα. Τελικά έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 6,54 ευρώ με άνοδο 3,81%.

ΟΤΕ: Με μία market πώληση λίγο πριν το τέλος βρέθηκε στο -1,13% που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν χαμηλό ημέρας. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,08%.

ΕΧΑΕ: Δυνατό κλείσιμο στο +4,74% και στα 4,20 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μέρα πτώσης για τις εισηγμένες του ομίλου. Στο -3,32% η μαμά, στο -2,99% η ΕΛΧΑ και στο -2,56% η CENER.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Από την περασμένη Παρασκευή μόλις δημοσίευσε τα αποτελέσματα άρχισε η πίεση. Σήμερα είδαμε συνέχεια και υψηλό όγκο. Στα 1,4650 ευρώ και στο -6,69% με 30 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Σημαντική αύξηση τζίρου, αλλά μείωση κερδών. Κάπως λογική η εξέλιξη λόγω των όσων έχουμε δει και από άλλες εταιρείες. Ενεργειακό, πρώτες ύλες επηρέασαν. Ωστόσο, είχε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές και κάλυψαν τις επενδυτικές εκροές ενώ μείωσαν λίγο και τα δάνεια. Για τα επόμενα χρόνια έχει συμβόλαιο παραγγελιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 25 εκατ. ευρώ και με το Γερμανικό Στρατό 50 εκατ. ευρώ. Στα 0,3160 ευρώ και στο -2,47%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Από πρόβλεψη για δάνειο στο οποίο έχει δώσει εγγύηση έγραψε ζημιά 4,9 εκατ. ευρώ. Στα 0,73 ευρώ και στο -1,35%.

ΕΚΤΕΡ: Δεν ήταν καλά τα μεγέθη της και δικαιολογείται η σημερινή πτώση. Είναι βέβαια αδάνειστη και έχει ένα δυνατό περιουσιακό στοιχείο στην Πάρο. Στα 1,5650 ευρώ και στο -5,72% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

MEZZ: Νέα μέρα πτώσης. Στο limit down Sunrise και Galaxy, στο -9,23% η Cairo και στο -5,24% η Phoenix.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Αν δεις συνολικά τον κλάδο, δεν πήγε καλά, ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο. Αν η τάση αυτή διατηρείται και το 2023, τότε η πίεση σε κάποιες μετοχές δικαιολογείται. Κάποιες βέβαια εισηγμένες αναφέρουν πως η ζήτηση βελτιώθηκε τη νέα χρονιά. Πιέστηκε η Κορδέλλου στο -6,60%, έχασε 1,33% η Τζιρακιάν και στις τελικές δημοπρασίες μάζεψαν τη ΣΙΔΜΑ.

ΙΛΥΔΑ: Βελτιωμένα τα καθαρά κέρδη λόγω έκτακτων και χαμηλής φορολογίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε σύγκριση με άλλες εταιρείες πληροφορικής είναι φθηνή. Δεν είδαμε από την άλλη κάποιο growth στο τζίρο. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έχει ανεκτέλεστο 34,5 εκατ. ευρώ. Διατήρησε κέρδη αν και μειωμένα στη χρήση 2022. Στο +1,90%.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Με ελάχιστο όγκο πήγε στο -10%. Τα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας ήταν μειωμένα, αλλά το growth στο τζίρο υπάρχει. Παρά τη μείωση κερδών πάλι με μονοψήφιο p/e παίζει η μετοχή.

MODA BAGNO: Απώλειες 5,26% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Μας είχε προετοιμάσει για καλύτερη πορεία, αλλά στο τελευταίο τρίμηνο τα έκαψε και αυτή. Δικαιολογείται λόγω Τουρκίας, αλλά δεν έγινε τελευταία στιγμή η ζημιά εκεί…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Αν και για τις περισσότερες εταιρείες του τουρισμού το 2022 ήταν εξαιρετική χρονιά, η συγκεκριμένη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και έβγαλε μεγάλες ζημιές αν και αύξησε αισθητά τις πωλήσεις. Σε μεγάλο βαθμό βέβαια οι ζημιές έχουν να κάνουν με αυξημένες προβλέψεις που πήρε.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Για τα δεδομένα της ο όγκος ήταν υψηλός. Μεγάλη η απόσταση αγοραστή-πωλητή. Απώλειες 3,22% και κλείσιμο στα 7,82 ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στη χρήση 2022 όπως και στη χρήση 2021 δεν είχε τζίρο, αλλά το 2023 στοχεύει πως θα έχει από τη δραστηριοποίηση στις ΑΠΕ και στις κατασκευές. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό πλέον η εισηγμένη και έκτακτα κέρδη από τις ρυθμίσεις που έκανε.

ΕΛΒΕ: Δεν ήταν καλά ούτε τα δικά της αποτελέσματα.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Έβγαλε για δεύτερη χρονιά κέρδη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ούτε εδώ ήταν καλά τα νούμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης