Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Focus στα αποτελέσματα – Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές

XA: Focus στα αποτελέσματα – Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς και ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2023
Σχετικά Άρθρα
Στα εταιρικά αποτελέσματα θα παραμείνει εστιασμένο το βλέμμα των επενδυτών και κυρίως σε αυτά της Τράπεζας Πειραιώς και του ΟΤΕ που ανακοινώνονται πριν το άνοιγμα.
Η Πειραιώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο πρώτο τρίμηνο εμφανίζοντας κέρδη 180 εκατ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν 169 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους της για τα επόμενα χρόνια.
Οι αγορές του εξωτερικού αξιολογούν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και ποντάρουν σε τερματισμό της πολιτικής σύσφιξης.
Επιπλέον εστιάζουν και στις ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα καθώς η προοπτική ότι οι κεντρικές τράπεζες θα τερματίσουν τον κύκλο σύσφιξης υπερτερεί των επιπτώσεων της πίεσης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

Optima Bank

Περιμένουμε μία ακόμα θετική συνεδρίαση με την Τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΤΕ να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι επιλεκτικές κινήσεις θα συνεχιστούν με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς παρέχουν συγκρατημένη αισιοδοξία στα επίπεδα στήριξης της εγχώριας αγοράς. Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε στη μέρα των εκλογών, περισσότεροι επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν στάση αναμονής, εξέλιξη που εξηγεί τους χαμηλούς όγκους. Ως εκ τούτου, δε βλέπουμε κάποια σημαντική κίνηση στη σημερινή συνεδρίαση και το σενάριο της συσσώρευσης είναι πιθανό να επεκταθεί για μία ακόμη μέρα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 942 μονάδες. Σημεία στήριξης 1074 και 1020 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1120 και 1133 μονάδες.

Κύκλος
Σχεδόν ομόφωνα το Συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε στην αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μ. β. καθώς συνομολόγησε στην ανάγκη συνέχισης των αυξήσεων για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός αλλά αποδεχόμενο την υφεσιακή απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία. Στις ΗΠΑ, επανέρχεται η τραπεζική κρίση με σφυροκόπημα στις περιφερειακές μετοχές προκαλώντας αναταράξεις στους δείκτες στη Wall Street. ∆υσκολεύει έτσι η συνέχιση της αυτονόμησης της πορείας του Γ.∆. με τις 1.100 μονάδες να αποτελούν δύσκολο όριο αντίστασης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης