Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάρτι με το καλημέρα και εκτίναξη τζίρου – Ποιες μετοχές… απογειώθηκαν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάρτι με το καλημέρα και εκτίναξη τζίρου – Ποιες μετοχές… απογειώθηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ανώτερο των εκτιμήσεων και άνοιξε το δρόμο για δυναμική άνοδο στο Χρηματιστήριο, αφού δημιουργεί κυβέρνηση αυτοδύναμη στις δεύτερες εκλογές, η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ανοίγει ο δρόμος για άμεση κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και οι αναλυτές προτείνουν αύξηση της έκθεσης σε μετοχές. Τα ισχυρά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές και αφού πλέον δεν υπάρχει το πολιτικό ρίσκο, οι αποτιμήσεις μπορούν να βελτιωθούν.

Οι εντολές που έμπαιναν στο σύστημα με το ξεκίνημα της προσυνεδρίασης ήταν απίστευτες και έδιναν τρομερή άνοδο σε πολλά χαρτιά. Οι πωλητές φαίνεται πως δεν είχαν αρχίσει ακόμα να βάζουν εντολές. Στα παράγωγα η εικόνα ήταν ανάλογη. Με άνοδο 10% άνοιξε τ συμβόλαιο της ΑΛΦΑ, 9% το ΣΜΕ της Εθνικής κ.α. Το ΣΜΕ του FTSE 25 άνοιξε με άνοδο 8% και κοντά στις 3.000 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρές απώλειες, αλλά σήμερα δε μας απασχολεί τι κάνουν.

Με το άνοιγμα των μετοχών ο τζίρος πήγε στα 15,5 εκατ. ευρώ και ο Γ.Δ. στο +5,89%. Ξεπέρασε τις 1.200 μονάδες Γενικός Δείκτης και οι τιμές των μετοχών… απογειώθηκαν. Πάνω από 10% άνοδο καταγράφουν Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική και πάνω από 17% η Eurobank. Αγοράζουν ό,τι βρίσκουν οι επενδυτές και η άνοδος μεγαλώνει όπως και ο τζίρος. Δυνατή κίνηση με άνοδο άνω του 5% για ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μέχρι και η ΕΥΔΑΠ και η Lamda έχουν ισχυρή άνοδο.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Να είσαι αντιπολίτευση και να καταρρέουν τα ποσοστά σου, είναι κάτι που πρέπει να το δουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και ο κόσμος δεν πίστεψε το πρόγραμμα και ότι μπορεί να φέρει λύσεις, ενώ και η επανάληψη ενός προγράμματος που διέλυσε τη χώρα πριν από λίγα μόλις χρόνια δεν μπορούσε να γίνει πιστευτό. Μέχρι τις δεύτερες εκλογές μπορούν να γίνουν και άλλες ανατροπές. Η νίκη της Ν.Δ. είναι σαρωτική. Λίγο ήθελε να έχει αυτοδυναμία με απλή αναλογική.

FTSE RUSSELL: Είχε αναδιάρθρωση την περασμένη Παρασκευή αλλά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή για τις ελληνικές μετοχές.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Τράπεζες και ΔΕΗ προτείνουν οι περισσότεροι αναλυτές. Βλέπουν όμως και άλλες μετοχές από διάφορους κλάδους, όπως συνολικά την ενέργεια, τις κατασκευές, τη διύλιση, την πληροφορική, ΕΧΑΕ κ.α. Όλες οι μετοχές του FTSE 25 ενισχύονται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς στα 2,68 ευρώ, η Eurobank στα 1,70 ευρώ, η Alpha Bank στα 1,35 ευρώ και η Εθνική στα 5,92 ευρώ.

ΔΕΗ: Έπιασε ξανά τα 9 ευρώ που ήταν και η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Πλέον δεν υπάρχει ρίσκο και μπορεί η διοίκηση να κάνει το πρόγραμμά της. Προφανώς και δεν υπάρχει και θέμα κρατικοποίησης. Έληξε πλέον οριστικά.

ΕΥΔΑΠ: Νομίζουμε πως ανοίγει εδώ ο δρόμος για την κυβέρνηση ώστε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές πλέον και να δει το μέτοχο που βάζει τα χρήματά του.

COCA COLA: Είναι η μετοχή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με τη μικρότερη άνοδο αλλά πλησιάζει τα 30 ευρώ.

AEGEAN: Με μικρή άνοδο και αυτή 1,50%.

ΕΧΑΕ: Στα 4,4650 ευρώ και στο +8,24% η συγκεκριμένη αφού και εδώ οι εξελίξεις την ευνοούν.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Επίσης διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1999 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Μόλις 3 υποχωρούν στα πρώτα λεπτά. Trastor, Epsilon Net και Κυριακούλης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης