Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυξάνει στα 4,8 ευρώ την τιμή στόχο για τη Μοτοδυναμική η Χρυσοχοΐδης, έναρξη κάλυψης για Autohellas με τιμή 18 ευρώ

Αυξάνει στα 4,8 ευρώ την τιμή στόχο για τη Μοτοδυναμική η Χρυσοχοΐδης, έναρξη κάλυψης για Autohellas με τιμή 18 ευρώ
Προσφέρουν έκθεση στην τουριστική βιομηχανία οι δύο εταιρείες
Σχετικά Άρθρα
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ελληνικού ΑΕΠ και κάθε χρόνο υλοποιούνται επενδύσεις που ενισχύουν τη δυναμικότητα των αεροδρομίων και των τουριστικών καταλυμάτων.
Παρόλα αυτά το Χρηματιστήριο Αθηνών προσφέρει πολύ λίγες επιλογές με άμεση έκθεση στις αφίξεις, αναφέρει η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της.
Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες δεν είναι εισηγμένες, οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ ή οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν εστιάζουν σε τουριστικά ακίνητα και η δημόσια εγγραφή του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που αποτελεί μία επενδυτική περίπτωση θα γίνει στα επόμενα τρίμηνα, αναφέρει ο αναλυτής της χρηματιστηριακής.
Εκτός από την Aegean που έχει κάνει μεγάλο ράλι και υπάρχουν τα ερωτήματα για το πως θα τιμολογηθεί η κρατική βοήθεια των 120 εκατ. ευρώ που έλαβε στην πανδημία, η Autohellas και η Μοτοδυναμική προσφέρουν καθαρή έκθεση στον ελληνικό τουρισμό και στην τουριστική βιομηχανία.
Δύο αναλύσεις έκανε η χρηματιστηριακή. Για την Autohellas ξεκίνησε την κάλυψη με τιμή στόχο τα 18 ευρώ και σύσταση χαμηλής αποτίμησης.
Η τιμή στόχος δίνει περιθώριο ανόδου 22%. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 59,8 εκατ. ευρώ και για το 2024 60,8 εκατ. ευρώ.
Για τη Μοτοδυναμική αύξησε την τιμή στόχο από τα 3 ευρώ στα 4,80 ευρώ με σύσταση χαμηλής αποτίμησης και περιμένει καθαρά κέρδη το 2023 7,5 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης