Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 9 ετών – Αυξάνονται οι πρωταγωνιστές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 9 ετών – Αυξάνονται οι πρωταγωνιστές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτη κίνηση! Με τρομερό τζίρο έπιασε τα υψηλά 9 ετών και έγραψε νέα. Πραγματικό πάρτι στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Ηπιότερο το ενδιαφέρον στα μικρομεσαία, αλλά και εκεί πολλά γραφήματα δείχνουν ότι μπορεί να δούμε τρελές αποδόσεις. Ήδη κάποια κινήθηκαν επιθετικά σήμερα. Σταθεροποιητικό το κλίμα στην Ευρώπη. Νέα ιστορικά υψηλά για κάποιες μετοχές, πολυετή για κάποιες άλλες και πάει λέγοντας. Απέχουν την ίδια ώρα από το μεγάλο αυτό πάρτι πολλά βαριά χαρτιά και ακόμα περισσότερα μικρομεσαία. Θα έρθει και η σειρά τους.

Η αγορά θέλει υπομονή. Προς το παρόν ακολουθούν όλοι την τάση και τις μετοχές που είναι στο προσκήνιο. Δε γίνεται όμως και οι άλλες να μην ακολουθήσουν. Στις 1.244,75 μονάδες με άνοδο 2,21% και τζίρο πάνω από 142 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Έκανε δουλίτσα πάλι η έκθεση της Goldman Sachs. Είχαμε και διάχυση και αυτό δείχνει πως οι επενδυτές ψάχνουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Παραμένουν πολλές αυτές που είναι φθηνές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύριο το investor day της Alpha Bank και μάλλον κάτι πολύ καλό προεξόφλησαν σήμερα οι επενδυτές. Έβαλε το χεράκι της και η Goldman Sachs. Ναι, το πιστεύετε, αύξησε και πάλι τις τιμές στόχους!! Δυνατή κίνηση και από τις 4 συστημικές και απογειώθηκε ξανά ο τζίρος στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ξεπέρασε τα 6 ευρώ η Εθνική με άνοδο 4,14%, η Alpha Bank ενισχύθηκε 4,49%, η Πειραιώς 3,67% και η Eurobank 3,13%.

JUMBO: Με βάση την εκτίμηση της διοίκησης είχαμε γράψει παλαιότερα ότι θεωρούμε τα 25 ευρώ ένα εφικτό στόχο, αλλά και πάλι η μετοχή θα είναι φθηνή. P/E κάτω από 12 φορές έχει η μετοχή. Και ο ισολογισμός είναι διαμάντι. Τεράστια η απόδοση από την αρχή του έτους. Στα 24 ευρώ που είναι ιστορικό υψηλό και στο +6,19%.

ΟΠΑΠ: Τρομερή κίνηση! Αντί να είναι στο -4% παραλίγο να γυρίσει και θετικός. Να έχει κόψει μέρισμα και να μην υποχωρεί. Στα 16 ευρώ αμετάβλητη η μετοχή και πήραν και 0,66 ευρώ και κάτι οι επενδυτές!!

ΕΧΑΕ: Με τέτοιους τζίρους και τέτοιες προοπτικές η μετοχή θα έπρεπε να πετάει. Μάλλον όμως κάτι δεν αρέσει στους επενδυτές και προφανώς έχει να κάνει και με τις αυξήσεις που έχουν δοθεί και γενικότερα με τη συνολική διαχείριση. Με απώλειες 0,21% σήμερα και όγκο πάνω από 555 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κάνει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο η Cenergy και η συγκεκριμένη παίζει με μία αστεία κεφαλαιοποίηση, αλλά προφανώς όλα έχουν την εξήγησή τους. Το βάρος το έχουν ρίξει όλο στο άλλο πουλέν και αυτήν την έχουν για να συμπληρώνει μάλλον τον απαραίτητο αριθμό στον FTSE 25. Σήμερα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στα 1,85 ευρώ και στο +3,58%.

CENERGY: Και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή, ενώ η Eurobank Equities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής δίνοντας τιμή στόχο τα 7,20 ευρώ και σύσταση αγοράς. Περιμένει για το 2023 καθαρά κέρδη 85,2 εκατ. ευρώ, για το 2024 91,6 εκατ. ευρώ και για το 2025 119,6 εκατ. ευρώ.

AUSTRIACARD: Αρκετά μικροπακετάκια και νέα ιστορικά υψηλά έγραψε η μετοχή. Στα 15 ευρώ και στο +9,49%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Λίγο προσοχή εδώ γιατί το γράφημα είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Αν φύγει από τα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να γράψει τρελά νούμερα.

ΕΛΤΟΝ: Πολυετή υψηλά ξανά για τη μετοχή και παρά τη μεγάλη απόδοση που έχει αυτή η επιλογή της στήλης δε μας πάει το χέρι να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι. Ο τίτλος παραμένει αρκετά φθηνός. Στα 2,81 ευρώ και στο +3,31%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατό ξέσπασμα από τη μετοχή σήμερα και ενισχύθηκε 9,55%.

ΜΕΖΖ: Προφανώς με αφορμή τις εισπράξεις του πρώτου τριμήνου αναζωπυρώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον και είδαμε καλή κίνηση. Στο +9,74% το Sunrise, στο +6,91% το Galaxy, στο 2,55% το Cairo και στο +2,09% το Pheonix.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλο ένα γράφημα που μπορεί να πάρει φωτιά.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Καλή κίνηση με βελτιωμένο όγκο, αλλά πρέπει να κάνει καλύτερο ξέσπασμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης