Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επίδειξη δύναμης από τους αγοραστές στις δημοπρασίες – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επίδειξη δύναμης από τους αγοραστές στις δημοπρασίες – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση είδαμε αύξηση μεταβλητότητας και υψηλούς όγκους. Βάζουμε κάτι και στην τσέπη, δε γινόμαστε άπληστοι. Οι αγορές πέφτουν με το φόβο και ανεβαίνουν με την απληστία. Δυνατό «μαστίγωμα» είδαμε στο τέλος με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κλείσει στο υψηλό ημέρας και στις 1.258,17 μονάδες με άνοδο 0,60% και τζίρο 166 εκατ. ευρώ αλλά με αρκετά πακέτα (58 εκατ. ευρώ). Εννοείται νέα υψηλά έγραψε ο Γ.Δ και συμπλήρωσε 4 ανοδικές. Λόγω των τελικών δημοπρασιών οι μετοχές των Μυτιληναίος, Lamda, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Jumbo, Τιτάν, Autohellas, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Aegean έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Κλείνει ξανά το deal. Έχει κλείσει 50 φορές τους τελευταίους μήνες. Απούσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφήνει σενάρια να κυκλοφορούν, χωρίς να στέλνει μία επιστολή να απαντήσουν οι αρμόδιοι. Στα 20,70 ευρώ και στο +2,68%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε νέα ιστορικά και πάνω από τα 30 ευρώ η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση που η μετοχή κλείσει στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας και με καλή άνοδο. Στα 2,43 ευρώ η τιμή.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η άποψη της στήλης για τον τουρισμό είναι στην αισιόδοξη πλευρά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι περισσότεροι έβλεπαν πτώση. Θα γράψουμε λοιπόν πως οι ξενοδόχοι πάντα «κλαίγονταν». Έφτιαχναν όμως κάθε χρόνο καινούριες πτέρυγες και νέες μονάδες, τσάμπα από επιδοτήσεις, είχαν φθηνά εργατικά, πλήρωνε το κράτος μέσω προγραμμάτων και αυτοί πάλι γκρίνιαζαν. Σε τουριστικές περιοχές με λογικές τιμές, γιατί αυτές κοιτάμε εμείς και όχι μέρη που «γδέρνουν» τον τουρίστα, ο κόσμος αυτήν την εποχή είναι πάνω από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019 και η πρώτη εικόνα που έχουμε καθώς τώρα πάνε οι κρατήσεις για Αύγουστο είναι πως αυξάνεται η ζήτηση από Έλληνες και Γερμανούς. Οι Έλληνες μετά από χρόνια θα κάνουν καλές διακοπές σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Βάλτε στην εξίσωση και τις αναφορές που έχει κάνει η διοίκηση της Aegean πριν λίγο καιρό.

ΟΤΕ: Στις 12 Ιουνίου θα εκποιηθούν 45.636 μετοχές κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου. Απώλειες 1% λόγω των όσων ειπώθηκαν στη Γ.Σ. για τον ανταγωνισμό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε και πάλι η Πειραιώς και είχε άνοδο 1,37%, ενώ οριακά ενισχύθηκε η Alpha Bank κατά 0,26%. Υποχώρησε 0,36% η Εθνική και 1,61% η Eurobank.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ: Για να καταλάβετε τι πιστεύουν ακόμα κάποιοι επενδυτές: Έχουν καταστρέψει λέει κόσμο τα μικρομεσαία τα προηγούμενα χρόνια. Άντε τώρα να τους πεις να κάνουν σύγκριση με τις τράπεζες που έχουν χρεοκοπήσει τόσες φορές, ή να τους πεις πως μικρομεσαία ήταν πριν λίγα χρόνια η Cenergy, η Quest, η Autohellas, η Epsilon Net και τόσες άλλες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η Eurobank Equities (η οποία παρακολουθεί τη μετοχή εδώ και καιρό) έκανε τη δουλειά που δεν κάνει η διοίκηση. Έβγαλε έκθεση λέγοντας ότι είναι υπερβολική η πτώση της μετοχής και έδωσε μία συντηρητική τιμή στόχο στα 8,5 ευρώ. Έως και 440 εκατ. ευρώ δίνει δίκαιη αποτίμηση (το άνω όριο). Στα 4,5450 ευρώ και στο +7,96% με όγκο 120 χιλ. τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε 60 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή αλλά πάλι βγήκαν πολλά χαρτιά. Το έχουμε ξαναγράψει και μας το είπε σχεδόν κατάμουτρα πρόσφατα η διοίκηση. Θεωρεί ότι έχει ανέβει το Χ.Α. και δεν κάνει αγορές ιδίων. Μάλλον θέλει τη μετοχή κάτω από τα 2 ευρώ. Αν δε χαλάσει κάτι στην αγορά δε θα δει τέτοιες τιμές. Αντιθέτως θα λέγαμε πως όσο δυναμώνουν τα χαρτοφυλάκια και αυξάνουν το ρίσκο που παίρνουν, κινδυνεύει να τη δει πάνω από τα 2,5 ευρώ. Επίσης θα πούμε πως τεχνικά είναι σε κρίσιμα επίπεδα. Αν σπάσει προς τα πάνω θα την κυνηγάνε πολλοί… Στα 2,37 ευρώ και στο +5,33% με όγκο 82 χιλ. τεμάχια. Αξίζει πολλά παραπάνω από αυτά η μετοχή.

CENTRIC: Με τέτοιο όγκο θα έπρεπε κανονικά να κλειδώσει για τρεις μέρες, αλλά τι να γράφουμε τώρα. Κάποιος προφανώς ενοχλούνται όταν τη βλέπουν πάνω. Τρομερό αγοραστή είχε πάντως σήμερα. Στα 0,3050 ευρώ και στο +5,18% με 861 χιλ. τεμάχια!

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη γενική συνέλευση δε θα υπάρχει πρόβλημα με τα υψηλού κόστους αποθέματα, καθώς πουλήθηκαν σε πολύ καλές τιμές. Τα βιομηχανικά άλευρα, παρουσίασαν πολύ μεγάλη αύξηση στο 5μηνο και όλοι οι κλάδοι κινήθηκαν ανοδικά σε ποσότητες. Οι εγκαταστάσεις της Σούρπης, εάν ξαναστήνονταν θα απαιτούνταν κεφάλαια πολύ πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Δεν αναμένονται σημαντικές επενδύσεις την επόμενη 3ετία και στόχος είναι να συμμαζέψουν και να καταστήσουν αποδοτικές όλες τις επενδύσεις των τελευταίων ετών. Αυτή η εισηγμένη αποτιμάται 47,4 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ακύρωση ιδίων μετοχών έχει θέμα η γενική συνέλευση που θα γίνει στις 28 Ιουνίου. Δυνατή αποζημίωση (μεταβλητή) θα λάβουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με την έκθεση αποδοχών.

ΜΑΘΙΟΣ: Στο πάνω μέρος της συσσώρευσης με βάση το μηνιαίο γράφημα. Στα 0,83 ευρώ και στο +5,06%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και στα 1,64 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης