Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Και 5Χ5 και νέα υψηλά και πάρτι στα μικρομεσαία με δυνατό τζίρο 

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Και 5Χ5 και νέα υψηλά και πάρτι στα μικρομεσαία με δυνατό τζίρο 
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές ο Γενικός Δείκτης, αλλά το πάρτι σήμερα στήθηκε στα μικρομεσαία. Η στήλη έχει αδυναμία στα ποιοτικά μικρομεσαία και αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πήραν κάποιες ανάσες τα βαριά χαρτιά, είχαμε καλό τζίρο και πάλι και οι επενδυτές πάνε γεμάτη αισιοδοξία και κέρδη στο Σαββατοκύριακο. Με άνοδο 0,28% σήμερα αλλά από την αρχή του χρόνου είναι στο +35,69%. Η εβδομάδα είχε άνοδο 3,60%. Φυσικά και είναι νέα υψηλά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η μετοχή από τον FTSE 25 με τη μεγαλύτερη άνοδο. Επιτέλους θα πούμε και κάποια στιγμή πρέπει να πάει πάνω από τα 2 ευρώ και να ξεχωρίσει και αυτή. Στα 1,9480 ευρώ και στο +3,62% με όγκο 353 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Η στήλη βάζει στόχους με βάση τα θεμελιώδη και τις προβλέψεις που γίνονται. Εδώ τους έχει πετύχει η μετοχή. Πιστεύαμε πως τα 25 ευρώ είναι μία δίκαιη τιμή, έστω και αν πλέον δίνουν και πιο ψηλά τιμές στόχους οι αναλυτές (π.χ. Alpha Finance τα 27,30 ευρώ). Η στήλη είναι απολύτως ικανοποιημένη από την πορεία της και την αφαιρεί από τις επιλογές της, θέλοντας να δείξει ότι όσο ανεβαίνει η αγορά βελτιώνουμε ρευστότητα. Καλή συνέχεια σε αυτόν τον τεράστιο όμιλο και μακάρι να τον δούμε ακόμα πιο ψηλά. Στα 24,42 ευρώ και στο +1,75%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank συμπλήρωσε 5 ανοδικές και πάει με φόρα να κλείσει το gap. Όχι αυτό που άνοιξε μετά τις εκλογές, αλλά εκείνο που είχε ανοίξει πριν 3 και κάτι χρόνια λόγω της πανδημίας. Στο +2,34% και στα 1,5760 ευρώ. Καλή εικόνα και από Πειραιώς που πάει για τα 3 ευρώ, ενώ διόρθωσε η Εθνική. Η Εurobank οριακά υψηλότερα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 31 ευρώ πλέον η μετοχή. Απίστευτη πραγματικά κίνηση…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καμιά φορά δε φτάνει μόνο να είσαι καλός στη δουλειά σου και να διοικείς σωστά ένα όμιλο. Πρέπει να κάνεις κάτι για να σε «αγαπήσει» ο μέτοχος. Να τον έχεις δίπλα σου. Τι θα είχε πάθει η εταιρεία αν μας είχε ακούσει και αγόραζε έστω και λίγες ίδιες μετοχές; Τίποτα. Ίσα-ίσα που θα έλεγε ο επενδυτής, ότι προσέχει και την πορεία της μετοχής και ασχολείται λίγο. Σήμερα έχει γίνει ένα δυνατό ράλι και αν βάλουμε και το μέρισμα που έκοψε πρόσφατα έχει πάρει σχεδόν 1 ευρώ από τις τιμές που είχε πριν λίγο καιρό. Θα είχε δηλαδή και χαμηλή μέση τιμή κτήσης η εταιρεία. Η στήλη αισθάνεται δικαιωμένη γιατί τόσο καιρό προσπαθούσε να αναδείξει την αξία της. Στα 5,15 ευρώ και στο +13,31%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όπως το γράφαμε χθες. Ήθελε πιο κάτω η διοίκηση τη μετοχή, αλλά δεν… Τι κατάλαβε τώρα που δεν αγόραζε ίδιες μετοχές; Απλά έκανε τους επενδυτές να πιστέψουν ότι θέλει να πέσει η μετοχή. Και για τη συγκεκριμένη αισθανόμαστε δικαιωμένοι καθώς πολλοί μας έλεγαν ότι τα μικρομεσαία έχουν καταστρέψει κόσμο και δεν αξίζει να βάζει κάποιος τα λεφτά του. Μάλλον πρέπει να πετάξουν την καραμέλα γιατί πάλιωσε και φυσικά δε συγκρίνονται με την καταστροφή που έχουν κάνει οι τράπεζες με τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις. Στα 2,60 ευρώ και στο +9,70%.

ΔΙΑΣΠΑΣΗ (απάντηση): Η ανάλυση που κάναμε ήταν με βάση τα γραφήματα. Γράψαμε πως είναι έτοιμα πολλά να πάρουν φωτιά, αρκεί να κάνουν την ανοδική διάσπαση. Όμως αυτό πρέπει να το δούμε. Δε σημαίνει ότι θα γίνει 100%. Όπως γράψαμε θα μπορούσαν να κάνουν και μία μεγάλη διόρθωση και να συνεχίσουν τη μακροχρόνια συσσώρευση χωρίς να χαλάσουν δηλαδή το σενάριο. Είναι τρομερή ευκαιρία να γίνει τώρα που το κλίμα είναι εξαιρετικό. Μακάρι να το δούμε.

ΕΥΑΘ: Αργοκίνητο καράβι, αλλά που θα πάει… Με όγκο 41 χιλ. τεμάχια σήμερα και άνοδο 2,24%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εξαιρετική! Πολυετή υψηλά πάλι για τη μετοχή και ρίξτε και μία ματιά στο μηνιαίο γράφημα να δείτε μία ωραία κούπα που πάει να σχηματιστεί.
ΜΟΤΟ.jpg
ΔΡΟΜΕΑΣ: Αφυπνίστηκε και αυτή. Δεν είδαμε σημαντικές πωλήσεις σήμερα. Αντιθέτως, είδαμε σημαντικές εντολές αγοράς. Αυτή η εξέλιξη, δηλαδή μεγάλη άνοδος με χαμηλό σχετικά όγκο μας κάνει πιο αισιόδοξους. Για να δούμε… Στα 0,3630 ευρώ και στο +9,67% με 99 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Σε λίγες μέρες θα έχει να πει αρκετά πραγματάκια η εταιρεία και να θυμίσουμε πως στο διοικητικό συμβούλιο μετέχει ο Karl Michael Millauer με τεράστια εμπειρία στην αγορά επεξεργασίας νερού. Το διάγραμμα και της συγκεκριμένης μετοχής είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Βρίσκεται σε υψηλά 5 ετών και κάτι και αν φύγει από τα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να ανοίξει για ακόμα υψηλότερα.

ΕΚΤΕΡ: Το Εκτεράκι μοιράζει πόνο! Ετοιμάζεται να γράψει υψηλά 16 ετών και αν τα γράψει ανοίγει και εδώ το γράφημα για αρκετά πιο πάνω. Στα 1,82 ευρώ και στο +5,81%.

LAVIPHARM: Τρομερή κίνηση και εδώ μέσα σε λίγες μέρες. Από τα 0,40 ευρώ πήγε πάνω από τα 0,50 ευρώ, δηλαδή έχει ενισχυθεί κατά 25% έτσι… χαλαρά.

INTERTECH: Υψηλά 14 ετών γράφει η μετοχή. Η διάσπαση είναι προ των πυλών!! Με ένα καλό νέο θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλη κίνηση. Και υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να γίνει…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μπορεί με βάση τα θεμελιώδη να μη μας συγκινεί η μετοχή, αλλά από την άλλη μας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η στήριξη των βασικών μετόχων στις δύσκολες μέρες. Γι αυτόν και μόνο τον λόγο αξίζει να δει καλύτερες τιμές. Στα 0,60 ευρώ και στο +7,33%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης