Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς διάθεση για ανάληψη ρίσκου – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς διάθεση για ανάληψη ρίσκου – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε μία μεταβλητότητα που μάλλον παρέπεμπε σε συσσώρευση, ενώ θα λέγαμε ο τραπεζικός δείκτης είχε μεγαλύτερη. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 0,71% και -0,50% και ο τραπεζικός μεταξύ 2,01% και -1,12%. Ο τζίρος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλός. Άρα δεν είχαμε ανάλογους με χθες πωλητές και μάλλον προτιμήθηκε η υιοθέτηση στάσης αναμονής. Στην Ευρώπη δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε αντίδραση. Μετά από 6 πτωτικές ο DAX άνοιξε με άνοδο, αλλά γρήγορα γύρισε και λίγο χαμηλότερα.

Στις ΗΠΑ οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγορών ενώ αναμενόταν για το μήνα Μάιο να υποχωρήσουν 1%, ενισχύθηκαν 1,7%. Καλύτερα των εκτιμήσεων και τα στοιχεία για τις νέες άδειες κατοικίας. Με το ενδιαφέρον στα βαριά του ΧΑ να είναι περιορισμένο, όπως καταλαβαίνετε στα μικρομεσαία ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν. Ο Γ.Δ. τελικά έκλεισε με άνοδο 0,12% και 97 εκατ. ευρώ τζίρο αλλά με 27,8 εκατ. ευρώ πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γύρισαν θετική στις τελικές δημοπρασίες την Εθνική και μάλιστα με άνοδο 1,65%. Καλή συμπεριφορά από την Πειραιώς, η οποία ενισχύθηκε 2,10%, ενώ η ΑΛΦΑ είχε άνοδο 0,86%. Με μικρές απώλειες έκλεισε η Eurobank.

VIOHALCO: Προς το τέλος έγινε η αναρρίχηση προς υψηλότερα επίπεδα και ενισχύθηκε τελικά 3,66% με χαμηλό όγκο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έκοψε μέρισμα 1,20 ευρώ και έχασε 1 ευρώ, δηλαδή τα πήγε καλύτερα. Στα 31,50 ευρώ το κλείσιμο.

ΟΤΕ: Καλή και σήμερα η εικόνα του και ενισχύθηκε 1,27%. Έκλεισε στα 15,10 ευρώ με την αποτίμηση να δείχνει 6,54 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Χωρίς το μέρισμα των 0,60 ευρώ αύριο η μετοχή και θα ξεκινήσει από τα 17,08 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Από τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν σήμερα. Στο +3,32% και στα 1,2460 ευρώ. Υπάρχουν όπως έχουμε ξαναγράψει και για τη συγκεκριμένη φήμες στην αγορά που την εμπλέκουν σε deal. Ίδωμεν…

INTRAKAT: Οι εφοπλιστές αγόρασαν 3 εκατ. μετοχές από τον κ.Κούτρα, ο οποίος όμως είχε 6,1 εκατ. μετοχές. Λείπουν λοιπόν 3,1 εκατ. μετοχές που δεν ξέρουμε που πήγαν. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι εφοπλιστές πήραν όλες τις μετοχές. Προφανώς επειδή είναι πάνω από 3% το ποσοστό και άρα θα ενεργοποιούσε τον κανονισμό για δημόσια πρόταση, να το έσπασαν το πακέτο και να το δούμε μελλοντικά ή μετά από 6 μήνες να το αποκτούν και αυτό.

LAVIPHARM: Εκπληκτική συμπεριφορά στο ταμπλό. Στα 0,6240 ευρώ και στο +8,33% με όγκο 316 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΚ: Απέρριψαν Πειραιώς και μέτοχος την πρόταση του κ.Ηλιόπουλου και μένει να δούμε αν έχει κάποιο όπλο στη φαρέτρα του. Η μετοχή πάντως κινείται ανοδικά και δείχνει πως θέλει να πλησιάσει την τιμή που δίνει η σχέση ανταλλαγής. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η δημόσια πρόταση στην Attica Group, δεν έχει δοθεί και η έγκριση της συγχώνευσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Δεν έκανε τη διάσπαση και γύρισε σημαντικά χαμηλότερα. Στα 2,34 ευρώ με απώλειες 2,50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης