Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εκπληκτικό εξάμηνο με απόδοση 37,5% και επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εκπληκτικό εξάμηνο με απόδοση 37,5% και επιστροφή στην κανονικότητα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε μεταβλητότητα η συνεδρίαση, αφού ο αρχικός ενθουσιασμός και τα νέα υψηλά 9 ετών που είδαμε στο ξεκίνημα έφεραν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν δυνατή άνοδο, εμείς είχαμε άλλη πορεία. Το εξάμηνο πάντως έληξε εντυπωσιακά και αποστομωτικά. Δεν είδαμε σημαντικό τζίρο που περίμεναν οι αναλυτές, λόγω λήξης εξαμήνου, αλλά θα λέγαμε πως η συνεδρίαση κινήθηκε ικανοποιητικά και με αρκετούς πρωταγωνιστές.

Με μικρή άνοδο 0,26% σήμερα αλλά και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική. Η εβδομάδα είχε άνοδο 0,78% και ο μήνας 4,92%. Στο εξάμηνο όμως η απόδοση ήταν 37,5%. Εννοείται πολλές μετοχές ξεπέρασαν την απόδοση του δείκτη και μεταξύ αυτών Πειραιώς, Cenergy και Aegean οι οποίες είχαν άνοδο 100% και κάτι ή μείον κάτι στην περίπτωση της Cenergy. Κλουκίνας, ΕΧΑΕ, Βιοκαρπέτ, Μαθιός, Άβαξ, Lavipharm, Εθνική, Μοτοδυναμική και άλλες είχαν απόδοση πάνω από 60% και έως 99%. Μετά από πολλά χρόνια έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετή μεταβλητότητα και εδώ αφού βρέθηκε ο δείκτης μέχρι το +1,40% και μέχρι το -1,13% για να κλείσει τελικά με απώλειες 1,04%. Μόνο η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 0,87%. Οι άλλες συστημικές με απώλειες άνω του 1%.

ΔΕΗ: Ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και με καλό όγκο ενισχύθηκε και σήμερα 2,05%.

ΟΠΑΠ: Να έχει κόψει μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου και να είναι μια ανάσα από τα 16 ευρώ. Χαρτάρα!

ΕΥΑΘ: Νομίζουμε πως η συγκεκριμένη ξεχώρισε σήμερα καθώς προσπάθησε να πάει υψηλότερα και τα κατάφερε. Τσάμπα η μετοχή και το έχουμε γράψει και ξαναγράψει. Έκανε υψηλό όγκο για τα δεδομένα της (49 χιλ. τεμάχια) , αλλά ίσως κάποιοι να «κουράστηκαν» να περιμένουν. Δεν τους αδικούμε, γιατί εδώ και μήνες έπρεπε να είναι σε καλύτερα επίπεδα. Δεν κρατικοποιείται, δεν αλλάζει κάτι. Απλά από το Υπερταμείο θα πάει στο δημόσιο. Καμία αλλαγή, ουσιαστική. Θέλουμε να δουλέψει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Έχει δυνατό μέτοχο στο μετοχολόγιο και μπορεί να πάει σε άλλα επίπεδα. Σημειώστε πως οι Έλληνες θεσμικοί έχουν κάτω από 5% στη μετοχή, όταν σε άλλες κι άλλες έχουν περισσότερα. Μη κάνουμε συγκρίσεις τώρα, γιατί θα εκθέσουμε κόσμο… Στα 3,83 ευρώ και στο +6,39%.

INTRAKAT: Οφείλουμε να πούμε πως η νέα διοίκηση και οι νέοι μέτοχοι έχουν κάνει δουλειά. Πλέον μετά από πολλά χρόνια συσσώρευσης είναι έτοιμη διαγραμματικά και αυτή να σπάσει προς τα πάνω και να φτιάξει την κούπα. Σε υψηλά 13 ετών έχει φτάσει η μετοχή. Στα 2,30 ευρώ και στο +3,37%.

ΕΧΑΕ: Άλλη μία μετοχή, στην οποία πιστεύουμε ότι δεν έχουν ενσωματωθεί οι προοπτικές της αγοράς, ούτε καν αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Τζίροι πάνω από 105 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους, νέα ομολογιακά, νέες εισαγωγές, επενδυτική βαθμίδα και οι επενδυτές απλά την έχουν στα 5 ευρώ και κάτι. Έχει βέβαια κόψει και το μερισματάκι, άρα αθροιστικά έχουμε δει νέο υψηλό 5 ετών και κάτι. Νομίζουμε μία τιμή πάνω από 7 ευρώ θα τη δούμε μελλοντικά. Στα 5,15 ευρώ και στο +0,59% με 363 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Επιστρέφει και αυτήν στην… κανονικότητα ή μάλλον σε κάπως καλύτερη αποτίμηση. Έκατσε αρκετό καιρό σε εξευτελιστικά επίπεδα, χωρίς να το αξίζει. Στα 5,49 ευρώ πλέον.

SPACE HELLAS: Τέταρτη μέρα ανόδου και με τρομερή απόδοση από την αρχή του έτους. Στα 8 ευρώ και στο +5,26%.

REVOIL: Κάποια μέρα θα ξυπνήσουν δυο-τρεις καλοί επενδυτές και θα της «παίξουν» μία δυνατή όπως έχουμε δει να γίνεται σε τόσα και τόσα χαρτιά και θα ψάχνει η αγορά το λόγο γιατί ανέβηκε. Μα με τέτοια μεγέθη, έδωσε μέρισμα μετά από πολλά χρόνια, βγάζει τέτοια κέρδη και ακόμα αναρωτιούνται;

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως για τη συγκεκριμένη μετοχή, θέλουμε να δούμε καλύτερα νούμερα, μόνο και μόνο λόγω της στήριξης που έχουν προσφέρει οι βασικοί μέτοχοι πέριξ των 0,50 ευρώ. Η πανδημία, έκανε ζημιά. Τα κέρδη που έβγαιναν λόγω Κίνας δε βγαίνουν πλέον, αλλά να ξέρετε πως στην αποτίμηση των 66 εκατ. ευρώ δε θέλει και πολλά για να κάνει το μπαμ. Είναι κοντά στα χαμηλά που είχε γράψει μετά την πανδημία.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στη γενική συνέλευση πήγε το 46,63% του συνόλου των μετοχών, δηλαδή μόνος του ο κ.Παπαπαναγιώτου Αθανάσιος, ο οποίος εμφανίζεται με 46,6%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης