Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυριάρχησε το profit taking αλλά οι αγοραστές περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυριάρχησε το profit taking αλλά οι αγοραστές περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και το κλίμα πάλι ήταν ανοδικό στο εξωτερικό, εδώ κυριάρχησαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Είχαμε όμως και επιλεκτικές τοποθετήσεις πάλι και έτσι κλείσαμε με μικρές απώλειες 0,19%. Χαμηλός θα λέγαμε ο τζίρος αν αφαιρεθούν τα πακέτα. Τα περισσότερα έγιναν στη Jumbo. Η άνοδος της Coca Cola, αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες που έδωσαν στο γενικό δείκτη Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Εθνική και Eurobank. Σημειώνουμε επίσης πως παρά την οριακή υποχώρηση η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με άνοδο.

AEGEAN AIRLINES: Προφανώς και θεωρούμε σωστή την ανάλυση της Ambrosia Capital η οποία δίνει τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ. Ο αναλυτής της είναι εξαιρετικός και παρακολουθεί πολλές εισηγμένες. Άλλωστε αυτά που γράφει έβλεπε και έγραφε η στήλη πριν μήνες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυνατή αναβάθμιση και για τη συγκεκριμένη από την Piraeus Securities η οποία δίνει τιμή στόχο τα 20,7 ευρώ από 17 που ήταν η προηγούμενη. Υπενθυμίζουμε πως όταν είχε δημοσιεύσει την πρώτη με την τιμή των 17 ευρώ η χρηματιστηριακή μας είχε κάνει εντύπωση το πόσο καλά ήταν δομημένη η ανάλυση και πόσες λεπτομέρειες ανέφερε.

JUMBO: 14 πακέτα έγιναν στον τίτλο, συνολικού όγκου 735 χιλ. τεμαχίων και αξίας 20,45 εκατ. ευρώ. Σε διάφορες τιμές ακόμα και πάνω από 28 ευρώ. Με μικρή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια διόρθωση για το δείκτη. Της πλάκας είναι βέβαια μετά από τέτοιο ράλι, αλλά μη νομίζετε ότι αφήνουν οι αγοραστές να πέσουν σημαντικά οι μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες 1,04% είχε η Εθνική και 0,88% η Eurobank. Οριακή η υποχώρηση της Πειραιώς και με μικρή άνοδο η Alpha Bank.

ΛΑΜΨΑ: Και νέα ιστορικά υψηλά με την αποτίμηση να φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ. Προφανώς και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει δεν είναι εύκολο να αποτιμηθούν εκεί που είναι. Δηλαδή η αξία της εισηγμένης είναι μεγαλύτερη από την τρέχουσα αποτίμηση, αλλά το θέμα της περιορισμένης διασποράς έχει βάλει τη μετοχή στο περιθώριο, όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Επιτέλους είδαμε ανακοίνωση, αφού πρώτα πέρασαν αρκετές μέρες και αρκετές εξελίξεις στο θέμα του ξενοδοχείου. Όχι ότι καταλάβαμε πολλά από την ανακοίνωση, αφού νέα δημοσιεύματα λένε πως οι υπηρεσίες του κράτους το κλείνουν και η ανακοίνωση λέει πως είναι θέμα δικαστηρίων και πως θεωρεί παράνομα όσα έχουν γίνει.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Εδώ είδαμε καλή κίνηση και με σχετικά χαμηλές συναλλαγές. Πήγε μέχρι το +9% αλλά βγήκαν μετά μερικά κομμάτια και έκλεισε στο +5,82% και στα 0,40 ευρώ. Σχεδόν ενάμιση χρόνο είχε να δει το νούμερο αυτό. Για να δούμε αν θα έχει συνέχεια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ξεχώρισε και αυτή σήμερα αφού επισημοποιήθηκε η είσοδος του Δ.Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο. Τώρα θέλουμε να δούμε τη δουλειά του και τι αποτελέσματα θα φέρει. Προφανώς και οι επενδυτές οδηγούν τη μετοχή υψηλότερα γιατί θεωρούν ότι με λίγες κινήσεις ουσίας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εταιρεία. Στα 1,35 ευρώ και στο +13,92% με όγκο 145 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Αφυπνίστηκε και αυτή. Στο +4,84% και στα 0,65 ευρώ με όγκο 300 χιλ. τεμάχια.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Άλλη μία φθηνή εταιρεία που αν κάποιος είχε πάρει μερικά κομμάτια στις συσσωρεύσεις σήμερα τα έδινε εύκολα σε όσους κυνηγούν χαρτιά. Τσάμπα και αυτή στα 17,4 εκατ. ευρώ που βρέθηκε σήμερα η αποτίμηση μετά το +11,3%. Έκανε και 13 χιλ. τεμάχια. Άλλες μέρες δεν άνοιγε…

ΕΛΤΟΝ: Μεγάλες εντολές πώλησης και έκανε όγκο 36 χιλ. τεμάχια. Υποχώρησε 2,53% και έκλεισε στα 2,70 ευρώ.

PREMIA: Καλή κίνηση και σήμερα και με δυνατό πάλι όγκο. Στα 1,37 ευρώ και στο +4,26%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πάνω από 3 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης