Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη και διορθώνει – Πιέσεις στην Coca Cola

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη και διορθώνει – Πιέσεις στην Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ικανοποίησε η πορεία του ΑΕΠ της Κίνας και οι αγορές υποχώρησαν. Εδώ έχουμε μεγάλη άνοδο από την αρχή του έτους και μπορούν να δικαιολογηθούν περαιτέρω κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μέχρι σήμερα οι όποιες αυτές κινήσεις δε μας έχουν επηρεάσει σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή του Γ.Δ. Από την άλλη ο καύσωνας και το καλοκαίρι θα αρχίσουν να επηρεάζουν περισσότερο. Μπαίνουμε σε mood διακοπών και οι τζίροι θα περιοριστούν. Η συσσώρευση δε θα πρέπει να αποκλειστεί.

Με απώλειες άνοιξαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά όχι σημαντικές πλην του CAC 40 που χάνει περίπου 0,70%. Ενισχύονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, πλην του ελληνικού που υποχωρεί κάτω από 4%. Ο Γ.Δ. άνοιξε με ήπιες απώλειες 0,6% και στις 1.318 μονάδες. Απώλειες άνω του 3,5% και με όγκο για την Coca Cola. Ανοδικά η Aegean επίσης με όγκο. Ήπιες μεταβολές για τις τράπεζες.

ΟΤΕ: Από αύριο 7,417 εκατ. ίδιες μετοχές θα διαγραφούν. Σήμερα με την Optima Bank αυτή η κίνηση θα βελτιώσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 1,7% ετησίως. Φυσικά και το ποσοστό της Deutsche Bank θα βελτιωθεί περαιτέρω, όπως το έχουμε δει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις διαγραφές ιδίων μετοχών που κάνει ο Οργανισμός.

COCA COLA: Άνοιξε με σημαντικές απώλειες και διαπραγματεύεται στα 27,42 ευρώ και στο -3,99% με όγκο 9 χιλ. τεμάχια περίπου.

AEGEAN: Σε νέα ιστορικά υψηλά με το ξεκίνημα.

ATTICA BANK: Αν ήταν κάποια άλλη μετοχή, εκτός τραπεζών, θα είχαμε δει παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο, τις ειδικές δυνάμεις μέχρι και την Πυροσβεστική. Εδώ είναι Δευτέρα. Απαράδεκτα όλα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται.

INTRACOM: Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Η μετοχή είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή στα 2,2050 ευρώ και με υψηλό όγκο συναλλαγών. Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης είναι τα 2,0850 ευρώ.

SPACE: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12483 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

LAVIPHARM: Όπως αναφέρεται στους όρους για το stock option που ανακοίνωσε η εταιρεία, η ενεργοποίηση του προγράμματος συνδέεται με την απόδοση της εταιρείας και με συγκεκριμένα κριτήρια όπως τα EBITDA. Πιο αναλυτικά για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει τα EBITDA του 2025 να είναι στα 16 εκατ. ευρώ, ενώ το 2026 τα EBITDA πρέπει να είναι 20 εκατ. ευρώ με ελάχιστο ποσοστό επίτευξης στόχου το 90%. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 2025 δεν χορηγούνται τα Δικαιώματα του 2025, αλλά αθροίζονται στα προς χορήγηση Δικαιώματα που αφορούν το έτος 2026, και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του 2026 σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 90%, τότε χορηγούνται κατ’ αναλογία της επίτευξης του στόχου.

Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα τι σημαίνει το EBITDA του 2025 να είναι 16 εκατ. ευρώ, σημειώστε πως το EBITDA του 2022 ήταν 5,55 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για περίπου τριπλασιασμό σε 3 χρόνια. Καταλαβαίνετε για ποιο λόγο επομένως έχουμε δει ράλι στην τιμή της μετοχής.

ΙΛΥΔΑ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) διαπραγματεύεται σήμερα. Η μετοχή έχει κάνει το σχηματισμό που η στήλη πιστεύει πως θα μπορούσαν να κάνουν δεκάδες μετοχές, δηλαδή την «κούπα».

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Προς τα τέλη Ιουνίου η μετοχή ήταν κάτω από 1 ευρώ και ανακοινώθηκε ότι είναι κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας για την πώληση του 30% στον Δ.Κούτρα. Μέσα σε λίγες συνεδριάσεις ενισχύθηκε άνω του 60%. Στα 1,60 ευρώ και στο +6,67% μέσα σε λίγα λεπτά.

ΕΚΤΕΡ: Η αποτίμησή της είναι πλέον μικρότερη της Δομικής Κρήτης. Μεγάλη η υποαπόδοση και δείχνει και σήμερα να θέλει να κάνει μία αντίδραση. Στα 1,9250 ευρώ και στο +2,94%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Μετονομάζεται σε Alpha Real Estate, ενώ στις 19 Ιουλίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,247 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό). Περίπου 3% η απόδοση.

ΔΟΥΡΟΣ (απάντηση): Είναι εκτός διαπραγμάτευσης η συγκεκριμένη μετοχή και με πολλά οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι το ίδιο με τη MED. Επιπλέον θα σχολιάσουμε με αφορμή σχόλιο αναγνώστη, πως η εταιρεία στις 25 Απριλίου είχε ενημερώσει πως «λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και δυσχερειών δε θα δημοσιεύσει εγκαίρως οικονομικές καταστάσεις». Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από τότε. Θα μας κάνει κάποια ενημέρωση η εταιρεία;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης