Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολύ καλό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και αυτή η εξέλιξη μας βοηθάει. Βγαίνουν καλά αποτελέσματα στο εξωτερικό. Ευτυχώς για εμάς το κλίμα στις ξένες αγορές είναι υποστηρικτικό και δεν έχουμε πέσει σε κάποια διόρθωση που θα μπορούσε να επηρεάσει το καλό κλίμα που έχουμε για τους δικούς μας λόγους. Το καλό είναι επίσης πως δεν βλέπουμε να έχουν «φουσκώσει» σημαντικά οι αποτιμήσεις και έχουμε ακόμα αρκετές μετοχές που κατά την ταπεινή μας άποψη είναι φθηνές. Ναι, υπάρχουν και κάποιες υπερτιμημένες μετοχές λόγω προσδοκιών ή εκτιμήσεων ότι θα υπάρξει βελτίωση μεγεθών. Πάντα θέλει προσοχή η αγορά και να βελτιώνουμε τη ρευστότητά μας ή να κατευθυνόμαστε και σε μετοχές που αξίζουν και έχουν μείνει πίσω.

Με άνοδο ξεκίνησε περίπου 0,5% και στις 1.322 μονάδες. Ο τζίρος μέτριος θα λέγαμε και ξεχωρίζει πάλι η Μυτιληναίος και οι συστημικές. Καλή κίνηση από ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ. Με απώλειες η ΕΥΔΑΠ αλλά και με μικρό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Άνοιξε στο -2,13% και στα 17,48 ευρώ με όγκο κάτι παραπάνω από 2.000 τεμάχια. Αμέσως πήγε σε δημοπρασία με τον πρώτο πωλητή στα 18,08 ευρώ και η μετοχή έκανε πράξη στα 18 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολλές οι καλές ειδήσεις για τον όμιλο το τελευταίο διάστημα και έχουν βοηθήσει στη βελτίωση της αποτίμησης. Οι τιμές στόχοι που δίνουν οι αναλυτές πλέον είναι πάνω από τα 40 ευρώ και η μετοχή είναι σήμερα στα 35,20 ευρώ. Στα 5 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

CENERGY: Αν και με μικρό όγκο έχει καλή άνοδο στα πρώτα λεπτά.

ΑΔΜΗΕ: Έχουμε γράψει πριν μήνες πως υπάρχει συμφωνία για το WACC αλλά έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ήδη όμως έχουμε δει τα αποτελέσματα κάποιων βελτιώσεων στα κέρδη της εισηγμένης. Αύριο διαβάζουμε πως υπάρχει συνεδρίαση για να αποφασιστεί το ύψος του WACC που καθορίζει το έσοδο.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,247 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό). Περιμένουμε και άλλα και υψηλότερα μερίσματα στο μέλλον και καθώς θα δίνει τα ακίνητα και θα εισπράττει και έσοδα από τη διαχείριση άλλων ακινήτων.

ΕΛΓΕΚΑ: Δημόσια πρόταση θα δούμε εδώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αλλά και όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Το τελευταίο διάστημα έκανε μεγάλους όγκους η μετοχή. Δεν έχει γίνει κάποια σημαντική κίνηση το τελευταίο διάστημα που να έχει βελτιώσει την αποτίμηση, αλλά νομίζουμε πως θα δούμε ένα premium για να υπάρξει ενδιαφέρον από του μικρομετόχους. Άλλωστε η ελεύθερη διασπορά είναι κάτω από 15%. Η αποτίμηση είναι στα 32,3 εκατ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

Δεν έχουμε δει επίσης κάτι το σημαντικό από τη μετοχή εδώ και χρόνια, δεν έχει και τα θεμελιώδη που η στήλη θέλει, άρα ίσως η δημόσια πρόταση να είναι μία καλή επιλογή.
Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες είχε ανακοινώσει μία τροποποίηση ομολογιακού δανείου, όπου σύμφωνα με την εταιρεία οι νέοι όροι ήταν ευνοϊκότεροι και μετά από κάποιες αποπληρωμές, το υπόλοιπο ήταν 23,3 εκατ. ευρώ. Μικρά κέρδη είχε το 2022 ο όμιλος και αρνητική καθαρή θέση κατά 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 70 εκατ. ευρώ τότε. Με άνοδο 4,48% και στα 0,56 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Τρομερό, ξεπέρασε και τα 2 ευρώ η μετοχή!

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και με μικρό όγκο άνοιξε στα 2,37 ευρώ και στο +3,49%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Κάνει και σήμερα τζίρο και βελτιώνεται κάπως και η τιμή της μετοχής.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Καλή κίνηση και από εδώ. Στα 3,29 ευρώ και στο +3,13%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης