Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση, μειώθηκε ο τζίρος

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση, μειώθηκε ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα σήμερα είδαμε μία συνεδρίαση συσσώρευσης με τις επιλεκτικές βέβαια τοποθετήσεις που έχουμε εδώ και καιρό. Ο τζίρος αρκετά μειωμένος σε σύγκριση με τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές και μάλλον θα πρέπει να τον συνηθίζουμε γιατί σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Αύγουστο. Σε περιορισμένο εύρος η διακύμανση και τελικά κλείσαμε με οριακές απώλειες 0,13%. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Viohalco, Quest και Aegean ξεχώρισαν με την άνοδό τους και από την άλλη πλευρά, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ υστέρησαν.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο ξεκίνημα βρέθηκε να χάνει έως και 2,59% λόγω κάποιων επιθετικών πωλήσεων που εκδηλώθηκαν. Είναι όμως τέτοιο το επενδυτικό ενδιαφέρον που απορροφήθηκαν γρήγορα και βρέθηκε και σε θετικό έδαφος η μετοχή. Τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες 0,75% και όγκο περίπου 3,5 εκατ. τεμάχια.

AEGEAN AIRLINES: Πλέον από το στόχο που έχει βάλει η στήλη απέχει μόλις 1 ευρώ. Τεράστια η κίνηση. Προφανώς από εδώ και πάνω είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία της μετοχής. Έχει κάνει σχεδόν όλη την κίνηση που περιμέναμε. Κάλυψε τα προ πανδημίας επίπεδα και έφυγε επιθετικά υψηλότερα. Στα 13 ευρώ αι στο +2,36%. Εννοείται πως έχουμε άλλο ένα ιστορικό υψηλό.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Θα θέλαμε ακόμα πιο δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα, αφού έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά κάτι είναι και αυτό που βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 2,28 ευρώ και στο +3,87% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Σημαντικό ότι έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με αγοραστές.

QUEST: Αν και έχει δυνατά περιουσιακά στοιχεία, σε σύγκριση με τις άλλες του κλάδου έχει μείνει αρκετά πίσω. Πρόσφατα βέβαια έγραψε νέο υψηλό και κινείται τώρα λίγο χαμηλότερα. Στα 6,50 ευρώ και στο +2,69% με την αποτίμηση να είναι λίγο κάτω από 700 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έδωσε πριν από 1 μήνα μία κίνηση και πήρε 1,5 ευρώ η μετοχή και έκτοτε συσσωρεύει. Από τα 4,20 ευρώ πήγε μέχρι και τα 5,60 ευρώ περίπου. Σήμερα έκλεισε στα 5,26 ευρώ και με οριακές απώλειες.

ENTERSOFΤ: Πολύ δυνατά τα νούμερα εξαμήνου και η διοίκηση έδωσε καλές εκτιμήσεις για τη συνέχεια. Η μετοχή πλέον είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά της. Ο στόχος για αύξηση κερδών και πωλήσεων 30% που είχε δώσει η διοίκηση μάλλον θα ξεπεραστεί είπε πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη. Στο +5% και στα 5,88 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τρομερή πορεία! Εμμονή της στήλης και είχε καθυστερήσει βέβαια, απογοητεύοντας πολλούς «φίλους» της, αλλά πλέον είναι σε νέα πολυετή υψηλά και αν δείτε την πορεία της τα τελευταία τρία χρόνια, η μετοχή έχει υπερτριπλασιαστεί! Στα 3,47 ευρώ και στο +4,52%. Σημειώστε πως 23 Αυγούστου θα κόψει το μέρισμα των 0,1919 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Έκανε μεγάλο ράλι και αφού έπιασε τα 2,45 ευρώ, για τρεις συνεδριάσεις υποχωρούσε. Σήμερα κινήθηκε ξανά υψηλότερα αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς. Στα 2,24 ευρώ και στο +4,19% με όγκο 44 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση. Τι να σχολιάσεις…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πολύ καλή και σήμερα η κίνηση της μετοχής με κλείσιμο στα 0,7260 ευρώ και με ποσοστιαία άνοδο 4,91%.

PROFILE: Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η μετοχή και ολοκλήρωσε με απώλειες 2,92%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης