Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Ακολούθησε τις ξένες αγορές – Εβδομαδιαίες απώλειες 1,83%

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου  – Ακολούθησε τις ξένες αγορές – Εβδομαδιαίες απώλειες 1,83%
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή διόρθωση είδαμε τελικά σήμερα, καθώς οι εξελίξεις στην Κίνα με τη χρεοκοπία του κολοσσού στον τομέα της κατασκευής ακινήτων, ταρακούνησε τις αγορές. Επίσης θα λέγαμε πως προβληματίζουν κάπως τα στοιχεία του πληθωρισμού καθώς ο δομικός εξακολουθεί να πιέζει, άρα ίσως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πρέπει να προβληματιστεί περαιτέρω. Μόνιμα σε αρνητικό έδαφος ο γενικός δείκτης, με το υψηλό ημέρας να γίνεται στο άνοιγμα και όσο περνάει η ώρα να διευρύνονται οι απώλειες.

Πτωτική η εβδομάδα και δοκιμάστηκαν στηρίξεις. Θα φανεί την επόμενη εβδομάδα αν θα σπάσουν και θα επιδεινωθεί το κλίμα. Μαζεύτηκαν πάντως κάποια σύννεφα στον ορίζοντα. Αξιόλογες και οι απώλειες των αγορών του εξωτερικού. Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν και οι συναλλαγές μέτριες προς καλές. Ο Γ.Δ. έκλεισε με απώλειες 1,57% και κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ η εβδομάδα είχε απώλειες 1,82% (4 συνεδριάσεις).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά τη θετική έκθεση της HSBC υποχώρησαν οι συστημικές σήμερα, χωρίς όμως να μπορούμε να μιλήσουμε για δυνατή πτώση. Η Πειραιώς είχε τις μεγαλύτερες απώλειες (3,76%) αλλά το ράλι της το προηγούμενο διάστημα την επιτρέπει την πτώση. Με απώλειες 3,03% η Alpha Bank που δεν έχει την ίδια πορεία με την ΠΕΙΡ, 1,09% η πτώση για Eurobank και 0,96% για την Εθνική.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έδωσε μάχη και σήμερα για να κρατηθεί πάνω από τα 16 ευρώ. Μεγάλος πάλι ο όγκος των συναλλαγών. Έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 251,12% και στα 16,25 ευρώ με τον όγκο να ανέρχεται στις 326 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Τρίτη μέρα ανόδου για τη μετοχή και κλείσιμο στα 14,33 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Μεγάλη η διόρθωση της μετοχής. Έγραψε χαμηλό σήμερα στα 5,01 ευρώ και έκλεισε στα 5,10 ευρώ με απώλειες 1,35%. Ο όγκος στις 140 χιλ. τεμάχια. Κρατάνε οι στηρίξεις πέριξ των 5 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μετά τα 2,70 ευρώ πήγε σήμερα μέχρι τα 3,34 ευρώ και ουσιαστικά πλήρωσε και τον στόχο αυτό. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της μετοχής. Προφανώς και αν σπάσει και αυτή η αντίσταση, το διάγραμμα δίνει και ακόμα πιο ψηλά στόχο και στα 5 ευρώ και κάτι. Τα νούμερα που θα δημοσιεύσει για το 2023 λογικά θα δικαιολογούν την αποτίμηση, αλλά η στήλη που την παρακολουθεί από τα Τάρταρα, είναι ευχαριστημένη και επομένως την αφαιρεί από τις επιλογές της. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Σημειώνουμε πως έκανε σήμερα το μεγαλύτερο όγκο των τελευταίων 4 ετών. Αντιστοιχεί σε περισσότερο από 3% του συνόλου των μετοχών. Η αξία των συναλλαγών στη μετοχή ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ! Στα 3,15 ευρώ και στο +2,94% με 356 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Πληρώθηκε και εδώ ο στόχος και πήγε για τον επόμενο. Έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό σήμερα στα 3,52 ευρώ και στο +3,83%, ενώ υποχώρησε μέχρι τα 3,16 ευρώ (-6,78%) και έκλεισε στα 3,28 ευρώ και στο -3,24%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Συνεχίζει και αυτή το ράλι της και οδεύει προς το μεγάλο στόχο. Στα 0,4570 ευρώ σήμερα και στο +4,58% με όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Δεν έχουμε κάποιο νέο από την εταιρεία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις. Βλέπουμε όμως τη μετοχή να έχει πάει στα 1,35 ευρώ και αυτό μάλλον δείχνει πως το τίμημα δεν είναι αυτό που αρχικά προεξοφλούσε η αγορά.

ENTERSOFT: Δυνατή κατοχύρωση κερδών στη μετοχή και έκλεισε με απώλειες 4,28%.

CENTRIC: Πίεση και εδώ με όγκο και κλείσιμο στα 0,38 ευρώ με απώλειες 3,55%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,82 ευρώ μετά το σημερινό -3,41% που έγινε με μόλις 13 χιλ. τεμάχια. Φαινόταν από καιρό πως η άνοδος είχε εξαντληθεί. Λες και έκανε κανένα ιδιαίτερο ράλι.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης