Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον περιμένουν οι αναλυτές – η Eurobank στο επίκεντρο

ΧΑ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον περιμένουν οι αναλυτές – η Eurobank στο επίκεντρο
Η προσφορά αυτή δεν αποκλείεται να φέρει τοποθετήσεις λόγω του premium στον κλάδο.
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές του εξωτερικού θα δώσουν κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά σήμερα, με το ξεκίνημα της εβδομάδας να αναμένεται από τους αναλυτές υποτονικό.
Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι καθώς επιμένει ο πληθωρισμός, ενώ και η πορεία των επιτοκίων παγκοσμίως δημιουργεί προβληματισμό.
Στο εσωτερικό, οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μπορούν να φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Eurobank, καθώς όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, υπέγραψε σύμβαση αγοράς μετοχών με το ΤΧΣ με την προσφορά της για το 1,4% να είναι στα 1,80 ευρώ ανά μετοχή.
Υπενθυμίζεται πως η τιμή της μετοχής την περασμένη Παρασκευή ήταν στα 1,52 ευρώ.
Η προσφορά αυτή δεν αποκλείεται να φέρει τοποθετήσεις λόγω του premium στον κλάδο.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ένα κάπως υποτονικό άνοιγμα σήμερα, με την αγορά να λαμβάνει κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά παράγωγα, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές των επιτοκίων παγκοσμίως.

Optima Bank
Το ΧΑ αναμένουμε να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με τη Eurobank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Αναμένεται μία θετική συνεδρίαση με τα σημάδια αντίδρασης να είναι πιο εμφανή μετά από 4 εβδομάδες υποχώρησης. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων υποστηρίζουν ένα επιλεκτικό ενδιαφέρον. Η προσφορά της Eurobank στο ΤΧΣ μπορεί να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον σε όρους σχετικής αποτίμησης σε όλο τον κλάδο, οποίος είναι και ο πιο σημαντικός.

Depolas
Aρνητικά συνεχίζει να επιδρά η αγορά της Κίνας στην διάθεση για ρίσκο με τον δείκτη Shezhen CSI 300 και Hang Seng να βρίσκονται εκ νέου σε αρνητικό έδαφος την Δευτέρα. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ προσπαθεί να χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα καθώς αξιολογούνται και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου που αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή. Ενδεχομένως να έχουμε έντονες διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα, αλλά εκτιμούμε ότι μια μερίδα δεικτοβαρων εισηγμένων πιθανότατα να έχουν ολοκληρώσει με την διόρθωση σε αυτή την φάση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Σεπτεμβρίου IFO στη Γερμανία. Επιπλέον, αναμένουμε αποτελέσματα για ΓεκΤερνα (σήμερα απόγευμα), ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ (Τετάρτη απόγευμα), καθώς και για την ΕΥΔΑΠ (Πέμπτη πριν την συνεδρίαση)

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης