Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ δίνει ώθηση στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ δίνει ώθηση στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατό το άνοιγμα από τις τράπεζες καθώς η πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη και αλλάζει τις αποτιμήσεις. Φυσικά και παρασύρεται όλος ο κλάδος από την τιμή που προσφέρει. Προς το +1% ο Γ.Δ. στο ξεκίνημα και άνω του 3% ο τραπεζικός. Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Κρίνουμε πως η στροφή στα θεμελιώδη, αυτήν την περίοδο είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η τιμή των 1,80 ευρώ ανά μετοχή που προτείνει η διοίκηση της Eurobank για επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ βάζει σήμερα τον κλάδο συνολικά στο επίκεντρο, αφού αλλάζει κάπως τα δεδομένα για τις αποτιμήσεις. Στο +3,3% η ΕΥΡΩΒ, με ανάλογη άνοδο και η ΠΕΙΡ και λίγο μικρότερη οι άλλες δύο συστημικές.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σύμφωνα με τη Eurobank Equities η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη έδωσε εκτίμηση για προσαρμοσμένα EBITDA περίπου 300 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2025.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Τζίρο 1,55 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 6,5%, προσαρμοσμένο EBITDA 240 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 51 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 49% περιμένει η Piraeus Securities. Σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο 21 ευρώ επαναλαμβάνει η χρηματιστηριακή. Οριακά χαμηλότερα άνοιξε η μετοχή.

CENERGY: Με τιμή στόχο τα 8 ευρώ ξεκινάει την κάλυψη η Euroxx και με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Με βάση τις εκτιμήσεις της η μετοχή για το 2023 παίζει με P/E 18,5 φορές και με EBITDA/adj.EBITDA 8,9 φορές. Για το 2024 αντιστοίχως είναι 14,5 φορές και 8,3 φορές οι δείκτες.

JUMBO: Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα στο Ισραήλ σύμφωνα με τη διοίκηση και ίσως οδηγήσει σε αλλαγή πλάνων και γρηγορότερη επέκταση. Επίσης σε ό,τι αφορά την Pepco αναφέρθηκε πως δεν είναι ανταγωνιστής και δεν αποτελεί απειλή για την εταιρεία. Με νέα άνοδο η μετοχή στα 26,70 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Εξαιρετικά θετικά τα μηνύματα από τις παρουσιάσεις που έγιναν στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης.

ΕΛΤΟΝ: Δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου. Και εδώ υπάρχει πίεση, στα περιθώρια και στις τιμές. Ο τζίρος υποχώρησε 6,5% και τα EBITDA 55%. Τα καθαρά κέρδη από 4,7 εκατ. ευρώ υποχώρησαν στα 1,54 εκατ. ευρώ. Χαμηλός ο καθαρός δανεισμός των 24,2 εκατ. ευρώ για μία εισηγμένη που κάνει τζίρο 94,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Στα 65,2 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση, με την αποτίμηση να είναι λίγο χαμηλότερη. Με μεγάλες απώλειες η μετοχή στο ξεκίνημα κατά 6,9% οι οποίες μάλλον είναι υπερβολικές για ένα τέτοιο όμιλο.

ΣΙΔΜΑ: Δεν ήταν καλά ούτε τα δικά της αποτελέσματα και εμφάνισε μικρή ζημία 821 χιλ. ευρώ από κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ. Η περσινή χρονιά έφερε υπερκέρδη και η υποχώρηση των τιμών άλλαξε την εικόνα φέτος. Περιμένουμε να ισορροπήσουν οι τιμές ώστε να δούμε πως θα κινηθούν τα μεγέθη. Τα έχει αυτά ο κλάδος πάντως, γι΄αυτό και δικαιολογεί χαμηλά p/e. Στο -4.85% και στα 2,16 ευρώ αλλά με μικρό όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άνοιξε με 140 τεμάχια στα 4,02 ευρώ. Κατρακύλα απίστευτη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης