Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά χωρίς ενθουσιασμό – Ποιες μετοχές απογοητεύουν, ποιες ξεχωρίζουν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά χωρίς ενθουσιασμό – Ποιες μετοχές απογοητεύουν, ποιες ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και το κλίμα δεν ήταν καλό στην Ευρώπη, με τον DAX να γράφει πέμπτη συνεχόμενη πτωτική, ενώ και στις ΗΠΑ το άνοιγμα ήταν με καλές απώλειες, εμείς καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις πρωινές απώλειες και να κλείσουμε με άνοδο. Δεν ενθουσίασε η συνεδρίαση, η μεταβλητότητα ήταν και πάλι αυξημένη, αλλά κρατάμε το θετικό πρόσημο.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ: Έχουμε την εντύπωση πως έχει παραγίνει το κακό με τα adjusted που λένε και στο χωριό μας. Πετάνε οι εταιρείες ένα προσαρμοσμένα και καθάρισαν. Εμείς θεωρούμε και φυσικά είμαστε λίγο πιο αυστηροί στην ανάγνωση δελτίων τύπου και λογιστικών καταστάσεων, πως πρέπει να κοιτάμε τα δημοσιευμένα και αν είναι κάτι έκτακτο να το προσθέτουμε ή να το αφαιρούμε. Τώρα βάλαμε προσαρμοσμένα τα χαρτιά που παίρνουν βασικοί μέτοχοι και στελέχη σε χαμηλές τιμές και επηρεάζουν τρία χρόνια τη λογιστική κατάσταση. Δηλαδή τι έκτακτο είναι αυτό ρε παιδιά; Μετά θα τυπώσουν και άλλα χαρτιά και θα συνεχιστεί το παραμυθάκι. Άμα είναι έτσι βάλτε και τα επιτόκια, που χτύπησαν με αυξημένους τόκους. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να υποχωρούν; Δε κόβουμε το δούλεμα λέμε εμείς; Άντε, γιατί παράγινε το κακό.

ΑΞΙΕΣ: Και αφού αναφερόμαστε στις «παραξενιές» μας, ούτε αποτιμήσεις με 50 p/e μπορούμε εύκολα να δικαιολογήσουμε, παρά την αύξηση των μεγεθών, τις προοπτικές και το υψηλό growth. Να παίξει με ένα υψηλότερο p/e η μετοχή, το καταλαβαίνουμε και το στηρίζουμε, να παίξει και ο κλάδος συνολικά, αλλά όχι και στη στρατόσφαιρα βρε παιδιά.

ΔΕΗ: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε σήμερα από τα βαριά χαρτιά και είναι μία εισηγμένη από την οποία περιμένουμε νέα. Το κλείσιμο της συμφωνίας για την εξαγορά της Enel στη Ρουμανία είναι το σημαντικότερο. Στα 9,80 ευρώ και στο +3,27% με όγκο 480 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλή και σήμερα η μεταβλητότητα. Θετική εξέλιξη το επιτόκιο δανεισμού της Εθνικής Τράπεζας όπως και οι προσφορές που είχε. Η Πειραιώς ξεχώρισε και είχε την υψηλότερη άνοδο (+1,90%). Με άνοδο 1,13% η ΑΛΦΑ, αμετάβλητη η ΕΤΕ και με απώλειες 0,33% η ΕΥΡΩΒ.

ΕΥΔΑΠ: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ξαφνικά δεν επιτρέπει η διοίκηση της εταιρείας να παρακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι την τηλεδιάσκεψη. Λίγο καιρό πριν έστελναν σε όποιον το ζητούσε link για να παρακολουθήσει. Τι μεσολάβησε; Προφανώς η διάλυση των αποτελεσμάτων και το γεγονός ότι η μετοχή είναι σε χαμηλό 42 μηνών. Τι μπορεί να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση η διοίκηση του κ.Σαχίνη; Γι΄αυτό και στη Γ.Σ. δεν έδωσαν δικαίωμα στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις. Ελπίζουμε όταν βελτιωθούν ξανά να μας ξαναθυμηθούν, αν η στήλη δεν ξεχνάει… Στα 5,74 ευρώ και στο -1,03%. Σκέτη απογοήτευση…

ΟΛΠ: Δυνατή κίνηση και ενισχύθηκε 3,72% με το κλείσιμο να είναι στα 22,30 ευρώ. Απέχει ελάχιστα από το να γράψει νέο υψηλό αλλά και πάλι φθηνή θα είναι.

ΜΑΘΙΟΣ: Αυτό το παρτάκι που είχε στηθεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο στη μετοχή και από τα 0,80 ευρώ πήγε στα 1,5 ευρώ δεν νομίζουμε πως μπορεί να δικαιολογηθεί από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Μικροί βέβαια οι όγκοι συναλλαγών, αλλά υψηλότεροι έναντι των δεδομένων της μετοχής. Το εξάμηνο μάλλον απογοητευτικό αφού τα EBITDA ήταν αρνητικά.

ΕΛΤΟΝ: Διαβάζουμε σε φορολογικές ιστοσελίδες ότι σε μια υπερπληθωριστική οικονομία, η χωρίς επαναδιατύπωση παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργασιών και της οικονομικής θέσης στο τοπικό νόμισμα, δεν έχει χρησιμότητα. Το χρήμα χάνει την αγοραστική δύναμη σε τέτοιο βαθμό, ώστε η σύγκριση των ποσών από συναλλαγές και άλλα γεγονότα που συνέβησαν σε διαφορετικούς χρόνους, ακόμη και μέσα στην ίδια λογιστική περίοδο, είναι παραπλανητική. Επομένως, αυτός είναι ο λόγος που έγινε επαναδιατύπωση των περσινών και έτσι όπως τα διαβάζουμε δεν αποκλείεται να συνεχιστεί, αφού η Τουρκία έχει πληθωρισμό υψηλό. Νομίζουμε πως μία τέτοια εξήγηση θα μπορούσε να την είχε δώσει η εταιρεία.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η εντολή αγοράς 200 χιλ. τεμαχίων που μπήκε από νωρίς στα 2 ευρώ. Έγιναν περίπου 90 χιλ. τεμάχια και μετά, λίγο πριν το τέλος ακυρώθηκε. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 2,07 ευρώ με άνοδο 4,55% και όγκο 140 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Έχει κατρακυλήσει και η συγκεκριμένη μετοχή, όπως και δεκάδες άλλες. Εδώ έχουμε και μία σημαντική καθυστέρηση που προφανώς την επηρεάζει. Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της εξαγοράς της Intertech από τη CD Media και ίσως η καθυστέρηση να έχει να κάνει με το τίμημα. Είχαμε γράψει πως τα 1,50 ευρώ που είχε βρεθεί η μετοχή ήταν πολλά και δε θα γινόταν deal εκεί. Όμως σήμερα είναι στα 1,30 ευρώ με την αποτίμηση στα 11 εκατ. ευρώ, αλλά μάλλον είναι και αυτά πολλά, αν κάνουμε μία προσπάθεια να ερμηνεύσουμε την καθυστέρηση.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με υψηλό όγκο και μεγάλες απώλειες. Επέστρεψε στο ταμπλό, αφού έδωσε απαντήσεις για τις ζημιές. Στα 2,32 ευρώ και στο -15,94% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

ΑS COMPANY: Δεν ενθουσίασαν τα μεγέθη, και τη στήλη δεν την ενθουσίασε η αγορά οικοπέδων και ακινήτων στο Τυμπάκι Κρήτης. Δέχθηκε μεγάλη πίεση η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως η μετοχή είναι και πάλι φθηνή, παρά το γεγονός ότι πιέστηκαν κάπως τα νούμερα. Υπενθυμίζεται πως τα περσινά κέρδη ήταν μειωμένα από την αποτίμηση χρεογράφων. Στα 2,31 ευρώ και στο -3,75% με 25 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Δυνατό κλείσιμο και με όγκο 709 χιλ. τεμάχια μετά τη δεύτερη δημοπρασία. Στα 0,65 ευρώ και στο +0,78% με την πρώτη δημοπρασία να είναι στα 0,62 ευρώ. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 464 χιλ. τεμάχια. Τελικά έκανε όγκο 1,57 εκατ. τεμάχια αφού οι αγοραστές έβαλαν και άλλα και άφησαν και για αύριο.

EPSILON NET: Δυνατή αντίδραση έβγαλε σήμερα, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Και εδώ δυνατή η αντίδραση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έκλεισε κάτω από τα 4 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης