Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συσσώρευση μετά το ράλι και παρά το καλό διεθνές κλίμα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συσσώρευση μετά το ράλι και παρά το καλό διεθνές κλίμα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι ξένες αγορές είχαν καλή πορεία σήμερα, εμείς προτιμήσαμε μάλλον τη συσσώρευση μετά το χθεσινό ράλι στις τράπεζες. Οι συστημικές μόνο η Εθνική είχε απώλειες, η Πειραιώς ξεχώρισε και πάλι, αλλά δεν είχαν την κίνηση που θα μπορούσε να στείλει το Γ.Δ. πάνω από τις 1.240 μονάδες.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ενδοσυνεδριακά έγραψε νέο υψηλό σήμερα 21 μηνών και ήταν και από τις μετοχές που ξεχώρισαν. Στα 8,31 ευρώ και στο +2,21% με υψηλό στα 8,52 ευρώ.

CENERGY: Καλή και πάλι η εικόνα της μετοχής και προσεγγίζει τα 7 ευρώ. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και η Optima Bank περιμένει ισχυρό τρίτο τρίμηνο με καθαρά κέρδη 23,6 εκατ. ευρώ από 25,6 εκατ. ευρώ, αλλά βελτίωση του EBITDA στα 54,3 εκατ. ευρώ από 43,1 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να έχουν μικρή αύξηση 6,9% και να διαμορφωθούν στα 47,1 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να ενισχύονται 48,2% και στα 140,4 εκατ. ευρώ. Τα χρηματοοικονομικά και η αποτίμηση των αποθεμάτων θα επηρεάσουν τα καθαρά κέρδη. Στα 6,93 ευρώ και στο +2,21% με υψηλό τα 6,99 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα 45 ευρώ έδωσε και η Edison. Στα 35,46 ευρώ έκλεισε με άνοδο 1,31% και όγκο περίπου 300 χιλ. τεμάχια.

HELLENIQ ENERGY: Περίπου 1 ευρώ έχει πάρει η μετοχή από τα τέλη Οκτώβρη και οι συναλλαγές το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί. Συγκριτικά με την αγορά έχει σημαντική υποαπόδοση, αλλά αντίστοιχη περίπου είναι και της Motor Oil. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν καλά και θα δώσει προμέρισμα 0,30 ευρώ, αρχές του Γενάρη. Η αγορά πάντως περιμένει τη βελτίωση της διασποράς μέσα από διάθεση μετοχών από τους δύο βασικούς μετόχους (κράτος και Λάτση). Έχει ακουστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχουμε κάτι επίσημο.

MOTOR OIL: Δυνατή πίεση στη μετοχή και έκλεισε στα 22,14 ευρώ και στο -3,66%.

AEGEAN: Αν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι θα δούμε ανοδικές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων η μετοχή πιέστηκε σήμερα και έκλεισε στα 11,66 ευρώ.

FOODLINK: Σταθερά βελτιωμένες οι συναλλαγές μέσα στον Νοέμβριο και σήμερα είχε και καλούς αγοραστές. Βγαίνουν όμως ακόμα κομμάτια. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα έγινε αύξηση κεφαλαίου με τις νέες μετοχές να έχουν τιμή διάθεσης τα 0,10 ευρώ. Με την τρέχουσα τιμή πάνω από 0,35 ευρώ, όσοι μπήκαν στην αύξηση έχουν μεγάλο κέρδος.

ΕΛΤΟΝ: Από τις μικρομεσαίες που ξεχώρισαν σήμερα και είχε άνοδο 4,52%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αν και με μικρό όγκο σήμερα πήγε στα 2,89 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πάλι σου έδιναν όσα κομμάτια ήθελες. Μεγάλος ο πωλητής. Προσπαθούσαν το πρωί οι αγοραστές, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα προς το τέλος έφυγε στο -10% περίπου και λίγο πανικό τον προκάλεσε. Μας κάνει πάντως εντύπωση πως ενώ οι βασικοί μέτοχοι μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, αγόραζαν σε καθημερινή βάση μετοχές ακόμα και σημαντικά πάνω από τα 0,50 ευρώ, τώρα απέχουν και δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το εξάμηνο δεν ήταν καλό, είχε μείωση τζίρου και σημαντικές ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ. Τα χρηματοοικονομικά ήταν αυξημένα και συνολικά ο δανεισμός είναι αρκετά υψηλός σε σύγκριση με το τζίρο που κάνει ο όμιλος. Είχαν πάει επίσης άσχημα και οι ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να πιεστεί σημαντικά το ταμείο. Καταλύτης εδώ θα ήταν η πώληση του ακινήτου στην Κρήτη, σε καλή τιμή, προκειμένου να δούμε απομόχλευση. Στα 0,4435 ευρώ με απώλειες 7,6% και όγκο περίπου 400 χιλ. τεμάχια.

ΑΕΕΑΠ: Θα συνεχιστεί η ανάκαμψη του ελληνικού real estate υποστηρίζει σε έκθεσή της η Alpha Finance και βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές ΑΕΕΑΠ. Οι ευρωπαϊκές διαπραγματεύονται με discount 30% αν και ο μέσος όρος της εικοσαετίας είναι στη λογιστική αξία. Οι ελληνικές επίσης διαπραγματεύονται με discount και μάλιστα την τελευταία πενταετία, ενώ εσχάτως έχει αυξηθεί και προσφέρει μία δυνητική επενδυτική ευκαιρία.

AUSTRIACARD: Αν και θεωρούμε ότι το εννεάμηνο κινείται εντός των εκτιμήσεων, είδαμε πίεση σήμερα στη μετοχή με αποτέλεσμα να κλείσει στα 5,90 ευρώ και στο -4,07%..

REAL CONS.: Τρίτη ανοδική συνεδρίαση και είχε καλούς αγοραστές. Περιμένουμε καλό EBITDA το 2023 και μετάταξη στην Κύρια Αγορά κάπου μέσα στο 2024.

ΚΛΜ-ΚΕΚΡ: Διέψευσαν σενάρια συγχώνευσης. Δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο ως στήλη, αν και περιμένουμε ειδήσεις, ειδικά από την πρώτη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης