Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με επιλεκτικές τοποθετήσεις- Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει υψηλότερα με επιλεκτικές τοποθετήσεις- Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά κινείται στα πρώτα λεπτά το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ στην Ευρώπη επικρατούν μικτές τάσεις, αλλά πέριξ του κλεισίματος της Παρασκευής. Μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις θα λέγαμε πως κινείται όμορφα η αγορά και με συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Καλή εικόνα από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Motor Oil, Πειραιώς και Εθνική. Καλός ο τζίρος.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και μετά τη μεγάλη άνοδο στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής σήμερα συνεχίζει ανοδικά και με καλό όγκο. Έχει μείνει αρκετά πίσω και νομίζουμε πως η υποχώρηση από τα υψηλά της ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έπρεπε και από την αγορά. Στα 1,83 ευρώ και στο +2,23%.

MOTOR OIL: Ανακοινώνει και αυτή αύριο αποτελέσματα και μεθαύριο έχει τηλεδιάσκεψη όπου θα μας επικαιροποιήσει και το επενδυτικό της πλάνο. Στα 22,56 ευρώ και στο +1,44%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στηρίζουν και σήμερα την αγορά και ξεχωρίζει η Εθνική με την τιμή πλέον να είναι στα 6,20 ευρώ και σημαντικά πάνω από την τιμή του placement. Ακολουθεί η Πειραιώς η οποία έχει εξαιρετική συμπεριφορά εδώ και μήνες. Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος οι δύο άλλες συστημικές.

MIG: Η γενική συνέλευση έδωσε μία προοπτική στη μετοχή και λόγω περιορισμένης διασποράς αν θελήσουν κάποιοι να την πάνε πάνω, θα την πάνε. Αυτό βλέπουμε στο άνοιγμα με τη μετοχή να ενισχύεται 6,25% και να βρίσκεται στα 4,42 ευρώ. Η τροποποίηση του καταστατικού βάζει πολλές δραστηριότητες πλέον στις δυνατότητες της εταιρείας. Θα χρειαστεί κεφάλαια βέβαια ή τύπωμα μετοχών. Αν την προικίσει η Πειραιώς θα χρειαστεί τύπωμα και άρα θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της. Ίδωμεν…

Το καλό νέο είναι για τις εκποιήσεις όπου είναι κάμποσες και με το ενδιαφέρον που υπάρχει μάλλον θα πουλήσουν πιο εύκολα και σε υψηλότερες τιμές.

INTRALOT: Ξεχωρίζει και αυτή στη σημερινή συνεδρίαση καθώς βρίσκεται στα 0,94 ευρώ με άνοδο σχεδόν 3% και υψηλό όγκο συναλλαγών. Μετά την αποπληρωμή μέρος του ομολογιακού σειρά παίρνει η έκδοση εταιρικού ομολόγου και η αποπληρωμή και του υπόλοιπου. Θα προηγηθεί η δημοσίευση αποτελεσμάτων εννεαμήνου στις 24/11. Το εταιρικό μάλλον από το νέο έτος.

ΑΔΜΗΕ: Δυνατό άνοιγμα και είναι μία μετοχή και αυτή που έχει μείνει πίσω και δεν έχει δώσει την κίνηση που η στήλη θα ήθελε. Στα 2,1050 ευρώ και στο +2,68%.

CENERGΥ: Θα ξαναδοκιμάσει τα 7 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δημοσίευσαν αποτελέσματα και νομίζουμε πως είναι αρκετά καλά. Ο καθαρός δανεισμός είναι χαμηλός και αν αφαιρέσουμε το όφελος από τα προϊόντα Covid έχουμε μία καλή πορεία με ανάλογα EBITDA. Η ζήτηση έχει κάπως μειωθεί, έχουν υποχωρήσει και οι τιμές ενώ προχωράει το επενδυτικό πλάνο των 30 εκατ. ευρώ το οποίο εμπλουτίζεται με άλλα 10 εκατ. ευρώ. Προμέρισμα περίπου 0,07 ευρώ ανά μετοχή και καθαρά κέρδη 14,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Με αποτίμηση 190 εκατ. ευρώ μάλλον θα έχουμε μία ακόμη εισηγμένη με ελκυστική αποτίμηση στο σύνολο της χρήσης, αρκεί να μας δώσει κάτι το τελευταίο τρίμηνο. Ανοδικά κατά 1,64% η μετοχή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγαίνουν και πάλι πωλήσεις. Το παλεύουν όπως κάνουν πάντα οι αγοραστές, αλλά χρειάζεται να γίνουν πιο επιθετικοί. Στα 0,4350 ευρώ και στο -2,25% με 37 χιλ. τεμάχια όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης