Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ευτυχώς που είχε rebalancing – Στο +1,23% η εβδομάδα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ευτυχώς που είχε rebalancing – Στο +1,23% η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χωρίς το rebalancing και τη λήξη των παραγώγων ο τζίρος θα ήταν 100 εκατ. ευρώ λιγότερος και κάτι ακόμα. Προφανώς και όπως έχουμε ξαναγράψει και γνωρίζουν οι επενδυτές το rebalancing του FTSE Russell και του Stoxx δεν είναι σαν του MSCI. Όμως είχε ενδιαφέρον ενώ στη λήξη των παραγώγων έγιναν 23 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Η συνεδρίαση ήταν πτωτική, καθώς οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών υπερίσχυσαν των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Είχαν συμπληρωθεί και πέντε ανοδικές. Απογοήτευση για ΕΥΔΑΠ, Quest και ΟΤΕ, ωραίο κλείσιμο για Ελλάκτωρ ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Στο -0,35% ο Γ.Δ. και στο +1,23% σε επίπεδο εβδομάδας.

AEGEAN: Η Eurobank Equities αύξησε την εκτίμηση για τα EBITDA του 2023 κατά 18% και τώρα περιμένει καθαρά κέρδη 160 εκατ. ευρώ. Όμως μείωσε την εκτίμηση για τα EBITDA του 2024 και του 2025 από 8-12%, λέγοντας πως θέλει να είναι πιο συντηρητική λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων αλλά και την αύξηση του κόστους που θα προκαλέσει η καθήλωση των airbus neo. Έτσι περιμένει καθαρά κέρδη 110 εκατ. ευρώ το 2024 και 125 εκατ. ευρώ το 2025. Ίσως να είναι πιο συντηρητική από όσο θα έπρεπε. Η τιμή στόχος μειώνεται στα 13,80 ευρώ από 13,90 ευρώ. Στα 11,50 ευρώ και στο -0,86%.

ΕΥΔΑΠ: Πάνω από 150 χιλ. τεμάχια είχαν βγει προς πώληση στις δημοπρασίες. Στο χαμηλό ημέρας και στο -5,17% το κλείσιμο με την τιμή να είναι στα 5,87%. Προφανώς και η αγορά δίνει απαντήσεις.

ΤΙΤΑΝ: Τόσο άδεια ήταν από εντολές η μετοχή που οι πρώτες πωλήσεις που μπήκαν στις τελικές δημοπρασίες έδινα κλείσιμο στο -30%. Για λίγα δεύτερα βέβαια αυτό, αλλά έχει τη σημασία του. Στα 21,55 ευρώ και στο -0,92% με όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Η Χρυσοχοΐδης επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για τη μετοχή και αύξησε τη δίκαιη τιμή στα 24 ευρώ από 22 ευρώ. Να σημειώσουμε πως ήταν ίσως η μόνη χρηματιστηριακή που είχε πιστέψει στη μετοχή και είχε δώσει υψηλή τιμή στόχο όταν οι άλλες έβλεπαν κινδύνους και ρίσκα.

BETA ΑΧΕΠΕΥ: Εξαιρετική δουλειά από το τμήμα ανάλυσης, δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα για τον Μάνο Χατζηδάκη. Τη δουλειά του την γνωρίζουν όλοι. Θα μελετήσουμε την έκθεση και θα επανέλθουμε. Σημειώνουμε πως στα θεμελιώδη έχει συν το δανεισμό να είναι κάτω από 2,5 φορές τα EBITDA, να υπάρχει μέρισμα, να έχει ταμειακές ροές η εταιρεία και πραγματικά περιουσιακά στοιχεία ενώ στο πλην είναι η μόχλευση. Στις επιλογές έχει την ΑΛΦΑ με τιμή στόχο τα 2,02 ευρώ, τη EYΡΩΒ με 1,95 ευρώ, την ΕΤΕ με 7,48 ευρώ, την ΠΕΙΡ με 4,07 ευρώ και στις κορυφαίες επιλογές εκτός τραπεζών έχει την Κρι-Κρι (10,80 ευρώ), την Autohellas (17,05 ευρώ), την ΕΧΑΕ (8,6 ευρώ) και τη ΔΕΗ (15,20 ευρώ). Η χρηματιστηριακή επίσης βάζει στις επιλογές της 10 ακόμη μικρές εταιρείες: Austriacard, ΓΕΒΚΑ, Interlife, Ideal, Μοτοδυναμική, Πετρόπουλος, ΟΛΠ, Πλαστικά Θράκης και Σαράντης.

QUEST: Εδώ οι εντολές έδειχναν εκτιμώμενο κλείσιμο στα 4,12 ευρώ με τελευταία τιμή στα 5,42 ευρώ. Μετοχή του FTSE 25 κατά τα λοιπά και με 13 χιλ. τεμάχια μπορεί να χάσει 25%. Στα 5,45 ευρώ έκλεισε και στο -2,68%.

TRASTOR: Θα διαθέσει ένα μεγάλο ποσό για μία εταιρεία, όπου αναφέρει ότι έχει ακίνητο που αξίζει 20 εκατ. ευρώ. Βέβαια, στη λογιστική κατάσταση δεν είδαμε τέτοιο περιουσιακό στοιχείο να έχει η εταιρεία, ούτε βέβαια και τα ίδια κεφάλαια για να το αποκτήσει. Ίσως θα πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επειδή η αύξηση γίνεται στα 1,42 ευρώ η μετοχή ενισχύθηκε σήμερα 9,35% και έκλεισε στα 1,17 ευρώ. Έχει ακόμα διαφορά.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Νέα μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου 2,2 ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε σύγκλιση γενικής συνέλευση για τις 19 Ιανουαρίου προκειμένου να αποφασίσει μείωση μετοχικού κεφαλαίου και διανομή μετρητών στους μετόχους. Απόδοση 30%. Το είχε προαναγγείλει παλαιότερα η εταιρεία και ήταν ο βασικός λόγος που η στήλη την έχει στις επιλογές της. Το μεγάλο ταμείο δηλαδή που δεν το χρειάζεται και θα το δώσει στους μετόχους. Η Alpha Bank βέβαια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό και αυτή θα πάρει τα περισσότερα. Στις 2 Απριλίου υπολογίζει πως θα πληρώσει τους μετόχους. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο έδωσε μέρισμα 0,247 ευρώ ανά μετοχή καθαρό και το 2022 είχε δώσει επιστροφή 3,42 ευρώ ανά μετοχή. Μόλις το ανακοίνωσε τη θυμήθηκαν τη μετοχή. Στα 7,94 ευρώ και στο +9,97%.

ΕΥΑΘ: Και λίγη ντροπή δε βλάπτει. Να κλείνουν με 77 τεμάχια τη μετοχή χαμηλό ημέρας, είναι αστείο για να μην πούμε πως ντροπιάζει την εταιρεία.

INTRAKAT: Από τον Γενάρη του 2010 είχε να δει τέτοια νούμερα. Μια ανάσα από τα 4 ευρώ.

ΟΛΠ: Νέο υψηλό για τη μετοχή αποτελεί το κλείσιμο στα 23,990 ευρώ και στο +3,24%.

ATTICA GROUP: Χωρίς δύναμη οι αγοραστές. Στα 1,9950 ευρώ και στο -1,72% με όγκο 51 χιλ. τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης