Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Χωρίς το προμέρισμα η Motor Oil

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Χωρίς το προμέρισμα η Motor Oil
Το εταιρικό ομόλογο της Ideal ύψους 100 εκατ. ευρώ ξεκινάει διαπραγμάτευση σήμερα, στην κατηγορία των ομολόγων του Χ.Α.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση στο ελληνικό χρηματιστήριο και κυρίως οι εκτιμήσεις αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.
Για σήμερα δεν αποκλείουν οι αναλυτές ένα πτωτικό ξεκίνημα, λόγω δηλώσεων από αξιωματούχους της FED αναφορικά με τις μειώσεις επιτοκίων.
Σημειώνεται πως οι επενδυτές έχουν ποντάρει για μείωση 0,25% από τη FED το Μάρτιο.
Μετά το rebalancing της περασμένης Παρασκευής, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις σε μετοχές που πιέστηκαν λόγω της προσφοράς που βγήκε, όπως π.χ. η ΕΥΔΑΠ η οποία υποχώρησε 5,17% και η Quest 2,68%.
Οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, το εταιρικό ομόλογο της Ideal ύψους 100 εκατ. ευρώ ξεκινάει διαπραγμάτευση σήμερα, στην κατηγορία των ομολόγων του Χ.Α.

Eurobank Equities
Σήμερα, περιμένουμε ότι η αγορά θα ξεκινήσει με αρνητικό πρόσημο, μετά τα σχόλια αξιωματούχων της FED τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχήματα για επιθετικές μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο σήμερα στο Χ.Α.

Beta
Μία ταχύτητα κάτω: Το Χ.Α. θα προσαρμοστεί σταδιακά στην εποχιακή δραστηριότητα, πιθανότατα συσσωρεύοντας γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Depolas
Με μικρές απώλειες τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ εν μέσω μικτών ημερήσιων αποδόσεων στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η συνολική εικόνα των αγορών δεν έχει αλλάξει καθώς επικρατεί αισιοδοξία για μειώσεις επιτοκίων ακόμα και εντός του Α΄εξαμήνου του 2024. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται ότι οποιοσδήποτε, έστω και προσωρινός, εκτροχιασμός των αναμενόμενων μακροοικονομικών μεγεθών, το επόμενο διάστημα ενδέχεται να ανακόψει την μέχρι τώρα ανοδική τροχιά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επόμενες συνεδριάσεις ενδεχομένως να είναι περισσότερο ενδεικτικές για την μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση του ΧΑ. Το εκτιμώμενο εύρος του ΓΔΧΑ για μέχρι τέλος του έτους τοποθετείται μεταξύ των 1330 και 1230 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος και οικονομικών προσδοκιών IFO Δεκεμβρίου στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης