Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Με λιγότερο αριθμό μέτοχών ο ΟΤΕ στο χρηματιστηριακό ταμπλό αφού προχώρησε σε μία ακόμη διαγραφή ιδίων μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Οι επενδυτές στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ποντάρουν στη μείωση των επιτοκίων και να στέλνουν τους δείκτες υψηλότερα.
Η πορεία των ευρωπαϊκών παραγώγων δείχνει θετικές διαθέσεις και οι αναλυτές δεν αποκλείουν ένα ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.
Φτωχή σε ειδήσεις η σημερινή μέρα και αναμένεται περιορισμένο εύρος διακύμανσης για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και τάση από τις αγορές του εξωτερικού.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς δείχνουν καλή συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και οι επιλεκτικές κινήσεις.
Σημειώνεται πως από σήμερα 19/12 παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται 8,24 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ και το νέο σύνολο ανέρχεται πλέον στα 418 εκατ. μετοχές.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα οδεύουν προς ένα θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε από τις διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στο Χ.Α. σήμερα.

Beta
Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει σε στενό εύρος διακύμανσης στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ένα θετικό σύνθημα από τη Wall Street θα μπορούσε να υποδείξει ανοδικό άνοιγμα.

Depolas
Περιορισμένες διακυμάνσεις καταγράφηκαν χθες στο ΧΑ με τους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες να εμφανίζουν παρόμοια εικόνα. Από την άλλη, υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ επιχειρώντας την 8η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα (S&P 500). Ο ΓΔΧΑ βασίστηκε εκ νέου στον τραπεζικό δείκτη χθες, ο οποίος εισέρχεται πλέον σε ζώνη σημαντικών αντιστάσεων καθώς απέχει λιγότερο από 3 ποσοστιαίες μονάδες από τα προηγούμενα υψηλά. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελευταία μέτρηση (ενδεχομένως και χωρίς εκπλήξεις) πληθωρισμού Νοεμβρίου της Ευρωζώνης, όπως επίσης και τις ενάρξεις και άδειες κατοικιών Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι τα κρισιμότερα μακρο που αφορούν τα επίπεδα τιμών πρόκειται να ανακοινωθούν Πέμπτη και Παρασκευή.

Κύκλος
Το σκηνικό διενέργειας μιας ακόμη συνεδρίασης διεκπεραιωτικού χαρακτήρα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο στη σημερινή ημέρα και ενώ απομένουν 4 συνεδριάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Με την τεχνική ανάλυση να επισημαίνει ότι η πλησιέστερη στήριξη προσδιορίζεται στις 1284 μονάδες και τις 1299 μονάδες να αποτελούν ισχυρή αντίσταση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης