Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πέμπτη ανοδική με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips – Που εστίασαν οι επενδυτές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πέμπτη ανοδική με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips – Που εστίασαν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές. Οι αγοραστές στο τέλος με τις εντολές τους σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά κατάφεραν να γυρίσουν την αγορά και να την κλείσουν με μικρή άνοδο. Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει επιφυλακτικό με τους επενδυτές να περιμένουν αύριο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Cenergy, Motor Oil, Eurobank και Jumbo μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν από τα βαριά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μαίνεται η μάχη στις κεφαλαιοποιήσεις. Πέρασε χθες πρώτη μεταξύ των συστημικών και δεύτερη στο σύνολο των εισηγμένων, η Εθνική Τράπεζα, αλλά σήμερα, επέστρεψε η Eurobank στη θέση της. Στα 1,6995 ευρώ και στο +2,53% με την Εθνική να κλείνει οριακά χαμηλότερα και στα 6,7720 ευρώ. Με άνοδο 1,11% η Πειραιώς και με άνοδο 0,06% η Alpha Bank.

ΟΛΠ: Και νέα υψηλά από τη μετοχή. Το θέμα με τα πλοία είναι σημαντικό, αλλά ίσως και να μην επηρεάσει τόσο την εταιρεία. Στα 24,50 ευρώ και στο +4,03% με όγκο λίγο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Έχει αντιμετωπίσει και χειρότερες καταστάσεις και σχετικά πρόσφατα, άρα η αύξηση των ναύλων ίσως να περάσει ξυστά που λένε. Ξέρει ο κ.Βακάκης πλέον από κρίσεις. Για να μην πούμε ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Στα 25,14 ευρώ και στο +1,78%.

CENERGY: Πριν λίγες εβδομάδες είχε πωλητές και δε μπορούσε να ξεπεράσει τα 7 ευρώ και σήμερα έγραψε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 7,53 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,72%.

MOTOR OIL: Βοήθησε και η έκθεση της Alpha Finance, αλλά ίσως φέτος να βάλει τέλος στη συσσώρευση και να ξεπεράσει τα υψηλά της. Το διάγραμμα μας θυμίζει το αντίστοιχο της Μυτιληναίος όταν ήταν στα 17 ευρώ και είχε δημιουργήσει τριπλή κορυφή στα 16 ευρώ. Αν σπάσει και αυτή δεν ξέρουμε τι νούμερα μπορεί να γράψει… Στα 24,70 ευρώ και στο +2,07%.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Αφαιρέσαμε τη Moda Bagno, αλλά είναι αγαπημένη και θα συνεχίσουμε να την κοιτάμε και να θέλουμε να πάει πιο πάνω. Έχουμε γράψει πως είμαστε ικανοποιημένοι και από τη Νάκας, αλλά την κρατάμε και αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,07 ευρώ. Πριν λίγες μέρες έδωσε καθαρά 0,19 ευρώ. Φοβερή απόδοση. Θα πούμε επίσης πως και από την Εθνική είμαστε ικανοποιημένοι. Την είχαμε αφαιρέσει γιατί μας είχε δώσει μεγάλη κίνηση, την ξαναβάλαμε και πάλι έχει δώσει μεγάλη κίνηση. Και από άλλες μετοχές, όπως π.χ. Ιντρακόμ, ΟΛΠ, ΕΚΤΕΡ, Τιτάν κ.α. μας ικανοποιεί η πορεία τους, αλλά υπάρχει περιθώριο ανόδου, επομένως μένουμε…

INTERTECH: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος συναλλαγών και ξεπέρασε το 1% του συνόλου των μετοχών. Καμία ενημέρωση για τις συζητήσεις του βασικού μετόχου με τη CD Media. Η στήλη είχε γράψει πως η διαφορά στο τίμημα ήταν σημαντική σε σύγκριση με την τιμή της αγοράς. Σήμερα είδαμε πίεση μέχρι τα 1,30 ευρώ. Έκλεισε στα 1,3550 ευρώ με απώλειες 1,81% και όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Εκτίμησή μας είναι πως ο μέτοχος με το μικρότερο ποσοστό πουλάει.

CENTRIC: Με άνοδο η συγκεκριμένη και καλές τοποθετήσεις. Έχει ποσοστό στη CD Media, υπενθυμίζουμε. Στα 0,41 ευρώ και στο +3,02%.

ΛΑΜΨΑ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή! Στα 31,80 ευρώ και στο +6%.

CAIRO MEZZ: Δε μάθαμε το λόγο της ανόδου στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς! Η μετοχή πάντως με τη νέα χρονιά φαίνεται πως πηγαίνει χαμηλότερα και μένει να φανεί αν θα πάει εκεί που ξεκίνησε ή υπάρχουν οι λόγοι για νέα ανοδική κίνηση. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική σήμερα με κλείσιμο στα 0,1640 ευρώ και στο -4,09%.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Έγραψε υψηλό στα 0,98 ευρώ σήμερα (+19,51%) και έκλεισε στα 0,76 ευρώ (-7,32%). Γι΄αυτό επιλέγουμε με βάση πάντα τα θεμελιώδη και δεν ακολουθούμε πληροφορίες, φήμες κ.α. που μπορεί και να μην έχουν βάση.

PERFORMANCΕ: Έχει δώσει καλή κίνηση η μετοχή μέσα σε λίγους μήνες. Χρειάστηκε βέβαια να κάνουμε ατελείωτη υπομονή! Θυμίζουμε πως στις 5 Οκτωβρίου που είχαμε επικαιροποιήσει τις επιλογές μας ήταν στα 3,895 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 5,38 ευρώ. Ετοιμάζεται για την Κύρια Αγορά. Στις 31 Γενάρη η γενική συνέλευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης