Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Που στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών

Χρηματιστήριο: Κινήσεις profit taking περιμένουν οι αναλυτές – Που στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών
Αποτελέσματα και παρουσιάσεις εταιρειών θα τραβήξουν το επόμενο διάστημα τα βλέμματα των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των επιτοκίων και η στάση της ΕΚΤ θα καθορίσει την πορεία των κεφαλαιαγορών στη σημερινή συνενδρίαση.
Την ώρα που σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg οι αναλυτές περιμένουν 4 μειώσεις επιτοκίων το 2024, δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ έβαλαν φρένο στις προσδοκίες και έτσι το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης αναμένεται πτωτικό.
Η εγχώρια αγορά παραμένει σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα και δικαιολογεί κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Σημειώνεται πως ο Γ.Δ. έχει συμπληρώσει 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με τις τελευταίες πάντως να είναι οριακά θετικές και να δείχνουν συσσώρευση πέριξ των 1.350 μονάδων.
Το ενδιαφέρον σταδιακά θα αρχίσει να στρέφεται στις παρουσιάσεις εταιρειών, όπως αυτή της ΔΕΗ στις 23 Ιανουαρίου στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιάσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, στα αποτελέσματα της Μυτιληναίος στις 25 Ιανουαρίου αλλά και στο road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη στις 24 Ιανουαρίου.

Eurobank Equities
Οι αγορές φαίνονται έτοιμες να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές μετριάζουν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων λόγω των «γερακίστικων» σχολίων της ΕΚΤ.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α.

Beta
Το Χ.Α. παραμένει σε υπεραγορασμένα επίπεδα και γι΄αυτό περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Για 8η συνεχόμενη ημέρα ο ΓΔΧΑ κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα εν μέσω μικρής υποχώρησης στην υπόλοιπη Ευρώπη μετά και την ομιλία αξιωματούχου της ΕΚΤ, ο οποίος διευκρίνισε ότι μείωση επιτοκίων στην Ευρωζώνη δεν είναι διασφαλισμένη. Περισσότερο αντιπροσωπευτική της κατεύθυνσης θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, αν και η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW σε Γερμανία, Ευρωζώνη και στον δείκτη μεταποίησης Empire στις ΗΠΑ. Βαρύτητα, ωστόσο, θα δοθεί και στα αποτελέσματα 4ου τριμήνου των Goldman Sachs και Morgan Stanley, που ανακοινώνονται εντός ημέρας. Στο εσωτερικό, θα έχουμε σήμερα και το εύρος απόδοσης της νέας ομολογιακής έκδοσης της Autohellas, η δημόσια προσφορά της οποία ξεκινά από αύριο.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1233 μονάδες. Σημεία στήριξης 1286 και 1308 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1370 και 1381 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης