Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση με βλέψεις για υψηλότερα – Τράπεζες και Jumbo στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση με βλέψεις για υψηλότερα – Τράπεζες και Jumbo στο επίκεντρο
Το ενδιαφέρον των επενδυτών σταδιακά θα μετατοπιστεί σε σημαντικά γεγονότα που έρχονται από την επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές της Ευρώπης που αναμένεται σήμερα, θα μπορούσε να υποστηρίξει μία ήπια ανοδική αντίδραση, σύμφωνα με αναλυτές.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών σταδιακά θα μετατοπιστεί σε σημαντικά γεγονότα που έρχονται από την επόμενη εβδομάδα όπως η παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου τ ης ΔΕΗ στο Λονδίνο στις 23 Ιανουαρίου, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης της Μυτιληναίος στις 25 Ιανουαρίου και το road show στη Νέα Υόρκη την ίδια μέρα από την ΕΧΑΕ και τη JP Morgan.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν σήμερα οι μετοχές των τραπεζών μετά και τις θετικές εκθέσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και η Jumbo μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων του 2023 και τη διανομή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε ότι η αγορά θα συσσωρεύσει υπό το φως ενός ήπιου ανοίγματος στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν επιφυλακτικά τις εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε αντίδραση από το Χ.Α. σήμερα.

Beta
Μία ήπια αντίδραση μετά από δυο συνεδριάσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένεται σήμερα. Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σταδιακά στα επερχόμενα γεγονότα (Capital Day ΔΕΗ, αποτελέσματα χρήσης Μυτιληναίος και road show στη Νέα Υόρκη) που θα δώσουν κίνητρα για επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Κύκλος
Στέφθηκε με επιτυχία το πρώτο crash test της ευρύτερης περιοχής των 1320 μονάδων, γεγονός που διατηρεί ακόμα την βραχυπρόθεσμη τάση σαφέστατα ανοδική. Η επιτοκιακή ρητορική κυριάρχησε στο Νταβός, όπου μεταβαίνει σήμερα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης