Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει προς νέα υψηλά με βοήθειες από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κοιτάζει προς νέα υψηλά με βοήθειες από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στην Ευρώπη είναι καλό αφού η Wall Street κοίταξε και πάλι υψηλότερα, ξεπερνώντας τις ανησυχίες για τα επιτόκια. Πάλι πάνω από τις 17.000 μονάδες ο DAX και εμείς ξεκινήσαμε με άνοδο και γράψαμε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 13 ετών. Ο τζίρος καλός στο ξεκίνημα κυρίως λόγω τραπεζών και Coca Cola.

COCA COLA: Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα, πως επενδυτές και αναλυτές δεν κοιτάνε και τόσο γρήγορα τις επισημάνσεις διοικήσεων, τα θεμελιώδη και τόσα άλλα. Έχουμε σημειώσει στο παρελθόν την περίπτωση της Τιτάν, όπου η διοίκηση έδινε αισιόδοξο μήνυμα και οι αναλυτές την αγνοούσαν. Το ίδιο νομίζουμε συνέβη και εδώ. Ελάχιστα σχόλια σήμερα από αναλυτές για τα μεγέθη και τις εκτιμήσεις. Η μετοχή βέβαια μετά το χθεσινό ράλι, συνεχίζει και σήμερα ανοδικά και είναι στα πρώτα λεπτά στα 28,51 ευρώ με άνοδο 3,3%. Λίγο πριν τα 30 ευρώ εντοπίζεται μία σημαντική αντίσταση. Τώρα προσεγγίζει τα προ πολέμου επίπεδα η μετοχή.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εντυπωσιασμένοι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα και το νέο επιχειρηματικό πλάνο. H Euroxx διατηρεί τη bullish άποψη για την Τράπεζα Πειραιώς μετά και τα αποτελέσματα που δημοσίευσε και την επικαιροποίηση του στρατηγικού πλάνου. Θεωρεί πως οι στόχοι της διοίκησης μέχρι το 2026 είναι επιτεύξιμοι (περίπου 1 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη ανά έτος) με καθαρό πλέον ισολογισμό (ΝPE 2,5%). Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 5,2 φορές για το 2024 και με discount 20% έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών. Περιμένει πως το discount αυτό θα κλείσει στους επόμενους 12 μήνες και επαναδιατυπώνει την τιμή στόχο των 5,3 ευρώ ανά μετοχή. Η Optima Bank αναφέρει πως παραμένει μία από τις κορυφαίες της επιλογές στον κλάδο με discount 36% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών παρά το ίδιο προφίλ απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων. Έχει δώσει τιμή στόχο τα 5 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 28% και με τους υπολογισμούς της παίζει με P/TBV 0,69 φορές για το 2024. Πιστεύει πως το discount δεν δικαιολογείται. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο placement. Η μετοχή κινείται σήμερα προς τα 4 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διατηρούν την εξαιρετική τους εικόνα και αυτό το discount που έχουν έναντι των ευρωπαϊκών διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Καλή εικόνα από Εθνική και Alpha Bank, μικρές απώλειες έχει η Eurobank.

AEGEAN AIRLINES: Ανακοίνωσε τη μεταβίβαση της συμμετοχής στην Romanian Airline Animawings και σύμφωνα με αναλυτές ήταν αναμενόμενη κίνηση. Έχει επιστρέψει ήδη ένα αεροσκάφος που νοίκιαζε η Aegean και το δεύτερο θα επιστρέψει σε λίγους μήνες προκειμένου να στηρίξουν το δίκτυο και το πλάνο ανάπτυξης της εισηγμένης. Σημειώνουμε πως και με το θέμα των κινητήρων και την αναγκαστική «εξέταση» που θα κάνει η εταιρεία θα υπάρξει μία μείωση του στόλου όπως έχει πει ο κ.Βασιλάκης και ίσως λείψουν κάποια αεροσκάφη για λίγο διάστημα. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα αλλά κινείται εντός εύρους χωρίς να μας έχει κάνει ακόμα τη διάσπαση. Στα 2,30 ευρώ και στο +2,68%.

ΑΔΜΗΕ: Αυτό που δεν έχουμε δει από τις αναλύσεις χρηματιστηριακών είναι πόσο θα βελτιωθούν τα έσοδα και τα κέρδη από τις επενδύσεις που γίνονται. Δηλαδή για παράδειγμα η Αριάδνη όταν ολοκληρώσει τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, τι έσοδα και κέρδη θα έχει; Γιατί έχουμε την εντύπωση, ότι οι επενδύσεις θα απογειώσουν την αξία του ΑΔΜΗΕ. Στα 2,3350 ευρώ και στο +1,97%.

ΙΝΤRALOT: Ξεκινάει 21/2 και λήγει 23/2 η δημόσια προσφορά του ομολόγου έως 130 εκατ. ευρώ και αναμένεται η εισαγωγή του στις 28/2. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αρκετά πίσω έχει μείνει η μετοχή. Στα 3,04 ευρώ άνοιξε σήμερα, αλλά με μικρό όγκο και ο πρώτος αγοραστής είναι αρκετά πιο κάτω.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Από τις μικρές που ξεχώρισαν χθες και συνεχίζει και σήμερα. Νέα άνοδο 3,63% για τη μετοχή και κάνει πράξει στα 0,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης