Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χαμηλότερα λόγω κάποιων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών ξεκίνησε η συνεδρίαση και με τις τράπεζες να κινούνται διορθωτικά. Λογικό κάποιοι να θέλουν να πάρουν μέρος των κερδών τους. Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΕΛΠΕ από την άλλη στηρίζουν την αγορά και περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο. Έπιασε τα 29 ευρώ η Coca Cola.

ΔΕΗ: Με αφορμή τις πληροφορίες πως πωλείται η Nova προς 1,5 δισ. ευρώ, η επιχείρηση διέψευσε ότι έχει κάνει συζητήσεις ή ότι βρίσκεται σε συμφωνία. Ελπίζουμε όντως να μην προχωρήσει σε κάποια τέτοια εξαγορά και «κάψει» κεφάλαια. Ο ισολογισμός της Nova κατά την ταπεινή μας άποψη δε δικαιολογεί τέτοιο τίμημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χθες είχε ενημέρωση αναλυτών και η διοίκηση απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για τη χρήση 2024, είπε όμως πως η κερδοφορία είναι βιώσιμη. Περισσότερα θα πει στη γενική συνέλευση η οποία θα γίνει τον Ιούνιο. Η Beta ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως εκτιμά η διοίκηση ότι το μερίδιο στη λιανική αγορά ενέργειας θα φτάσει στο 30% στο τέλος του 2025 και πως οι επενδυτικές δαπάνες σταδιακά θα υποχωρήσουν προς τα 500 εκατ. ευρώ μέσα στη χρονιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές ξεκίνησαν με απώλειες. Οι μεγαλύτερες 1,63% στην Εθνική και οι μικρότερες στην Πειραιώς. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ τελικά θα διαθέσει όλο το ποσοστό και όχι το 20-22% που είχε ακουστεί πριν λίγες μέρες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Η μετοχή σε ένα διάστημα 3,5 ετών έχει πάει από τα 8 ευρώ σχεδόν στα 40 ευρώ. Η στήλη την είχε βάλει στο στόχαστρο τότε όταν όλοι κοιτούσαν τη ΔΕΗ «διαφημίζοντας» ένα δείκτη που θεωρούσαν χαμηλό, αλλά η Μυτιληναίος είχε 50% χαμηλότερο δείκτη. Τώρα βλέποντας αυτή τη διαδρομή, διαγραμματικά θα λέγαμε πως θέλουμε καλύτερο σημείο εισόδου, με βάση τα θεμελιώδη θα πούμε ότι έχει περιθώριο ανόδου.

ΟΤΕ: Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς τα αποτελέσματα. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η αγορά έχει εστιάσει στην ανταμοιβή των μετόχων και αυτή η προσδοκία, δηλαδή για υψηλότερη αμοιβή, έχει οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ελπίζουμε να εκπλήξει ο Οργανισμός και να συνεχιστεί η άνοδος της τιμής, γιατί αξίζει υψηλότερης αποτίμησης.

ΤΙΤΑΝ: Με μεγάλο discount λένε οι αναλυτές πως διαπραγματεύεται η μετοχή τόσο έναντι του ιστορικού μέσου όρου της όσο και έναντι των ομοειδών. Δείτε τι αναφέρουν στα πρωινά τους σχόλια σε άλλο θέμα στη στήλη. Με μικρό όγκο ξεκίνησε λίγο χαμηλότερα η μετοχή.

INTRALOT: Βγαίνουν μεγάλες εντολές πώλησης στις τελευταίες συνεδριάσεις και μάλιστα κάποιες είναι των 500 χιλ. τεμαχίων στημένες μία εντολή. Έτσι έκανε λίγο πίσω η μετοχή και σήμερα ξεκίνησε γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και με πωλητές και αγοραστές να στήνονται στα 1,19 ευρώ και 1,1920 ευρώ και στη συνέχεια οι αγοραστές να βγαίνουν λίγο πιο πάνω. Ξεκινάει η δημόσια προσφορά του ομολόγου σήμερα με καλή απόδοση 6-6,4%.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (απάντηση): Έχουμε ξαναγράψει πως περιμένουμε πολύ δυνατά νούμερα. Το σημαντικό όμως θα είναι να δούμε ισχυρές ταμειακές ροές που θα δείξουν απομόχλευση. Πρέπει να υποχωρήσουν λίγο τα δάνεια ή να κάνει τέτοιο τζίρο και EBITDA που να μην αποτελεί θέμα για τη στήλη.

PROFILE: Με όγκο πάλι ξεκίνησε η μετοχή και με άνοδο 1,90%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης