Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Deals, placement και εταιρικά κέρδη περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Deals, placement και εταιρικά κέρδη περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά θέλει να δοκιμάσει υψηλότερα αν και διορθώνουν λίγο τα βαριά χαρτιά. Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά αλλά ο τζίρος είναι καλός, λόγω Entersoft. Ήπια πτωτικά οι τράπεζες. Τα κέρδη είναι σημαντικά και δικαιολογούν και κάποιες κινήσεις profit taking. Παράλληλα τα deals, τα αποτελέσματα και το placement της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούν σημαντικούς καταλύτες και περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο, σύμφωνα με αναλυτές. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος και λίγο κάτω ο Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά.

ENTERSOFT: Όπως τα γράφει ο καλός συνάδελφος, Νίκος Καρούτζος, έχουν τα πράγματα. Είχαμε κάνει και εμείς ένα πρώτο σχόλιο χθες, για την ανακοίνωση. Διαβάστε και το σημερινό θέμα. Θα πούμε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Θα πούμε όμως και πως πρέπει και εμείς ως δημοσιογράφοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν διαβάσει κάποιος τι γράφεται σήμερα για το θέμα στα ΜΜΕ, μόνο ή σχεδόν μόνο το ΒΝ έχει τέτοιο σχολιασμό. Παίζουν κάποιοι με τις λέξεις και εφαρμόζουν, όπως νομίζουν το νόμο. Η κα. Λαζαράκου τι άποψη έχει;

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με στοιχεία του ΒΝ, οι Έλληνες θεσμικοί έχουν 2,3 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Alpha Blue Chips, Alpha Trust, Πειραιώς Δυναμικών Επιχειρήσεων, Πειραιώς Δυναμικό και ΝΝ Medium and Small Cap με τις μεγαλύτερες θέσεις. Χθες, έκανε όγκο 2,68 εκατ. τεμάχια. Στα 8 ευρώ άνοιξε η μετοχή και έχει μεγάλη εντολή αγοράς.

NOVAL PROPERTY: Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 16,96 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση των κερδών από την αποτίμηση των ακινήτων που ήταν στα 47,64 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ωστόσο και κέρδος 8,8 εκατ. ευρώ που έχει να Κάνει με την αύξηση εύλογης αξίας ακινήτου κοινοπραξίας (The Grid). Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν στα 17,81 εκατ. ευρώ. Η εσωτερική αξία της μετοχής ήταν στο τέλος του 2023 στα 3,98 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Όλα όσα συνέβησαν στη μετοχή τους προηγούμενους μήνες, θα είχαν ξεπεραστεί αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μιλούσε με τη διοίκηση της τράπεζας ώστε να βγάλει μία ανακοίνωση. Κάποιοι έγραψαν μεγάλη ζημιά γιατί θεώρησαν ότι δε θα δώσει μέρισμα. Τελικά δίνει το ίδιο με το περσινό, ήτοι 0,6720 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,5%. Στο +3,07% και στα 15,10 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά και δεν είναι και πολλές. Στα 5,96 ευρώ και στο +3,29% με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και τη θεωρεί ελκυστικά αποτιμημένη και χωρίς να συμπεριλάβουμε το deal της Entersoft ή την πώληση της ACS. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να βελτιώσει της αποτίμηση των 635 εκατ. ευρώ και γιατί όχι να διατηρήσει και τη θέση της στον FTSE 25. Είναι λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

COCA COLA: Από τα βαριά χαρτιά ξεχωρίζει λίγο και η συγκεκριμένη με άνοδο 1,4% και την τιμή στα 29,10 ευρώ.

CENTRIC: Είναι από τα μικρά που ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Είχε βέβαια, μείνει πίσω και ενώ άλλες έγραφαν νέα υψηλά, η συγκεκριμένη ακόμη δεν έχει ξεπεράσει αυτά που είχε γράψει τον περασμένο Αύγουστο στα 0,4570 ευρώ. Σήμερα άνοιξε με καλό όγκο στα 0,42 ευρώ και έχει πάλι καλούς αγοραστές. Έχει αξία, αλλά πρέπει κάποια στιγμή και οι μέτοχοι να λάβουν ένα μερισματάκι. Τόση ρευστότητα έχει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης