Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών κινήσεων – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών κινήσεων – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Cenergy, Alpha Bank, Eurobank και Autohellas θα είναι μεταξύ των μετοχών που θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα βάλουν σήμερα τη μετοχή στο επίκεντρο.
Παράλληλα, η εντυπωσιακές προσφορές που συγκεντρώθηκαν για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνουν την αλλαγή κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο και διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία.
Η τιμή διάθεσης καθορίστηκε στα 4 ευρώ, ήτοι στο πάνω εύρος που δόθηκε και ουσιαστικά αντιστοιχεί και σε μικρό premium σε σύγκριση με την τιμή που είχε η μετοχή όταν ανακοινώθηκε η έναρξη της δημόσιας προσφοράς.
Ισχυρά επίσης αποτελέσματα δημοσίευσε χθες μετά το κλείσιμο η Cenergy και έδωσε εκτίμηση για το 2024 (EBITDA 230-250 εκατ. ευρώ) που σύμφωνα με σχόλια αναλυτών, αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank, ενώ πριν το άνοιγμα θα δημοσιεύσει η Autohellas.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά, ενώ στο εσωτερικό θα κυριαρχήσουν και πάλι οι επιλεκτικές κινήσεις.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να αναλύουν τα σχόλια των αξιωματούχων της FED και να προετοιμάζονται για την απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί στο Χ.Α. σήμερα με τις τράπεζες και τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί, είναι γεμάτη η μέρα από εταιρικές ανακοινώσεις, μάκρο και συνεδρίαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα και οι προοπτικές είναι υποστηρικτικά, η αισιοδοξία στην αγορά τροφοδοτείται επίσης από φήμες για δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν χθες οι βασικές διεθνείς αγορές και ο ΓΔΧΑ, ενώ ο κ. Πάουελ δεν διαφοροποίησε την στάση του σχετικά με τα επιτόκια και την οικονομία. Σήμερα, ενδεχομένως να έχουμε περισσότερες ειδήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την συνεδρίαση της ΕΚΤ, παρόλο που δεν αναμένεται κάποια μείωση επιτοκίων. Στο εσωτερικό, τα εταιρικά αποτελέσματα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον με την ΑΛΦΑ να έχει ήδη δημοσιεύσει ένα καλό Δ΄τρίμηνο, όπου τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 216 εκ ευρώ (780 εκ ευρώ για το 2023) από 208 εκ ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η ενσώματη καθαρή θέση διαμορφώθηκε στα 6,9 δισ ευρώ. Βελτίωση εμφανίζουν όλοι οι κύριοι δείκτες του οργανισμού με τον δείκτη ΜΕΑ να συρρικνώνεται πλέον στο 6%. Παραμένουμε σταθερά επενδυτές στην τράπεζα, η οποία εκτιμούμε ότι έχει και τα μεγαλύτερα ανοδικά περιθώρια στον κλάδο. Συνεχίζοντας, η Cenergy εκπλήρωσε τους ετήσιους στόχους της διοίκησης με τα προσαρμοσμένα ετήσια EBITDA να ανέρχονται στα 214 εκ ευρώ, ενώ και το Δ΄τρίμηνο αυτά αυξήθηκαν κατά 64% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 69 εκ ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε την σταθερά αυξημένη ζήτηση για καλώδια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η εισηγμένη.

Κύκλος
Στις 12μμ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2023, ενώ νωρίτερα η Alpha Bank ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 2023. Το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η Eurobank, η Βιοχάλκο και η Autohellas. Η υπερκάλυψη της συνδυασμένης διάθεσης του 27% των μετοχών Πειραιώς από το ΤΧΣ κατά περισσότερες από 10 φορές, προϊδεάζει για περαιτέρω ανοδική κίνηση του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης