Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε rebalancing και τριπλή λήξη παραγώγων

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε rebalancing και τριπλή λήξη παραγώγων
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης
Σχετικά Άρθρα
Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα κυρίως στο σημερινό rebalancing των δεικτών FTSE Russell και Stoxx.
Οι αλλαγές στους δείκτες FTSE Russell θα ισχύσουν από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης (τη Δευτέρα 18/3 το χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω αργίας), ενώ αυξάνεται με έκτακτη αναθεώρηση η στάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς μετά τη βελτίωση της διασποράς, λόγω του placement.
Στους δείκτες Stoxx έχει προστεθεί η μετοχή της Optima Bank.
Επιπλέον υπάρχει τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων με κάποια στελέχη της αγοράς να περιμένουν μεταβλητότητα.
Σημειώνεται πως η Moody’s δημοσιεύει σήμερα το βράδυ την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και σήμερα οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακής λόγω της έντονης φημολογίας για πώληση της τελευταίας.
Η Σαράντης επίσης χθες παρουσίασε το επιχειρηματικό της πλάνο για την πενταετία με τη διοίκηση να αναμένει πως οι πωλήσεις μέχρι το 2028 θα αυξηθούν στα 737,4 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 80,2 εκατ. ευρώ το 2024 και στα 120,2 εκατ. ευρώ το 2028.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα σήμερα παραπέμπουν σε πτωτικό άνοιγμα καθώς η χειρότερη των εκτιμήσεων μέτρηση για τον δείκτη τιμών παραγωγού τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ αποτελεί κακό οιωνό για την επενδυτική ψυχολογία. Υπενθυμίζεται πως η ελληνική αγορά θα είναι κλειστή τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Optima Bank
Περιμένουμε μεταβλητότητα σήμερα λόγω της λήξης των συμβολαίων Μαρτίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και του rebalancing των δεικτών FTSE Russell και Stoxx.

Βeta
Γεμάτη η σημερινή μέρα πριν την αργία της Δευτέρας: Αναπροσαρμογές δεικτών FTSE Russell, Stoxx και Χ.Α. στο τέλος της συνεδρίασης, και τριπλή λήξη παραγώγων σειράς Μαρτίου. Οι φρέσκες προοπτικές για το 2024 είναι υποστηρικτικές ενώ οι πληροφορίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις διατηρούν το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους κλάδους. Τέλος, να σημειωθεί πως απόψε το βράδυ η Moody’s αναμένεται να ανακοινώσει την πιστοληπτική αξιολόγησή της για την Ελλάδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης