Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Συσσώρευση αναμένεται στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Συσσώρευση αναμένεται στην Ευρώπη
Η φημολογία οδηγεί συγκεκριμένες μετοχές υψηλότερα τραβώντας επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
Το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού συντηρείται και αναμένεται να στηρίξει τη σημερινή συνεδρίαση, παρά τις όποιες διαθέσεις για κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση καθώς μένει άλλη μία συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής εβδομάδας και η επόμενη θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με τους επενδυτές να εστιάζουν στις επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώνονται ή που φημολογούνται και είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα.
Κάποιες μετοχές ενισχύουν τις τιμές τους με βάση τις προσδοκίες και τη φημολογία τραβώντας επενδυτικά βλέμματα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ.
Η Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. ευρώ, ενώ όπως σημειώνει οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,20 ευρώ.
Η δική της εκτίμηση για το μέρισμα είναι 0,22 ευρώ ανά μετοχή. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο 3 εκατ. ευρώ και η Euroxx 3,2 εκατ. ευρώ.
Η Μυτιληναίος έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση για ανανέωση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών με νέο ανώτατο όριο τα 50 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Οι αγορές δείχνουν διάθεση συσσώρευσης λόγω των επερχόμενων αργιών και της μικρότερης χρηματιστηριακής εβδομάδας, ενώ οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για να αξιολογήσουν τις προοπτικές της πολιτικής για τα επιτόκια. 

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας καταλυτών θα περιμέναμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί. Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και αναμένονται ισχυρά αποτελέσματα αλλά και σημαντικά βελτιωμένο μέρισμα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Beta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται, η δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων αλλά και οι φήμες στον τεχνολογικό κλάδο, τον κατασκευαστικό και την Ενέργεια θα διατηρήσουν τις μετοχές των κλάδων αυτών στο επίκεντρο.

Depolas
Μικρή υποχώρηση κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ με τις τράπεζες ωστόσο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όπως αποκαλύπτει ο ημερήσιος τζίρος. Αντίστοιχα, απώλειες είδαν οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες, καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις προς το τέλος της συνεδρίασης. Για σήμερα, ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερο θετικές διαθέσεις στις αγορές μετά και τις τελευταίες πιέσεις. Άλλωστε, η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης Μαρτίου (τελική μέτρηση) και στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ. Σημειώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου 2023 η ΕΧΑΕ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης