Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση μετά την πτώση του διημέρου – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση μετά την πτώση του διημέρου – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αντίδραση δείχνει πως θέλει να βγάλει μετά την πτώση των δύο προηγούμενων ημερών. Καλό το ξεκίνημα από ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, βοηθάει η ΔΕΗ και η ΜΥΤΙΛ. Συσσώρευση δείχνουν οι αγορές της Ευρώπης. Η δική μας ενισχύεται 0,70% λίγο μετά το ξεκίνημα των συναλλαγών.

MOTOR OIL: Το συνολικό μέρισμα των 1,80 ευρώ ανά μετοχή είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη των 806,6 εκατ. ευρώ αν και μειωμένα κατά 16,6% είναι εξαιρετικά. Ας μην ξεχνάμε πως η χρονιά του 2022 δεν μπορεί να επαναληφθεί εύκολα. Στο μέλλον όμως μάλλον θα το καταφέρει με τις επενδύσεις που κάνει. Σημειώστε πως τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,38 δισ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 3 δισ. ευρώ περίπου. Εκπληκτικές οι εξαγωγές του διυλιστηρίου. Το 81,89% του όγκου των πωλήσεων πήγε στο εξωτερικό.

Βασική επιδίωξη του Ομίλου τα επόμενη έτη είναι η διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος των λειτουργικών κερδών (EBITDA) να προέρχονται από δραστηριότητες πέραν των ορυκτών καυσίμων. Για το 2024 αναμένονται επενδύσεις 210 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής να αφορά: Την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής προπυλενίου, την κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, τα έργα επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου και σειρά έργων μικρότερης κλίμακας (miscellaneous) για τη διασφάλιση υψηλού βαθμού λειτουργικότητας και ευελιξίας στην παραγωγή του διυλιστηρίου. Ήπια υψηλότερα κινείται η μετοχή στο άνοιγμα.

QUEST: Καλά τα αποτελέσματα και νομίζουμε πως οι ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν δυνατό περιθώριο κέρδους όπως και οι ΑΠΕ. Στην πληροφορική υπάρχει ανεκτέλεστο πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Δεν αναφέρεται μέρισμα στην ενημέρωση που δημοσίευσε η εισηγμένη. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από Alpha Bank και Πειραιώς και οι δύο έχουν άνοδο άνω του 1%. Η Πειραιώς μετά το placement, έπεσε στη διόρθωση όλης της αγοράς, αλλά δεν απέχει και τόσο από την τιμή διάθεσης. Μένει να δούμε αν συνολικά οι τράπεζες μπορούν να πάνε και πάλι προς τα υψηλά τους ή έχει ακόμα δρόμο η διόρθωση. Διαγραμματικά δεν έχουμε δει κάποια δυνατή διόρθωση ούτε μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως έχει χαλάσει η εικόνα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεταξύ των μετοχών που δείχνουν διάθεση για αντίδραση.

ΔΕΗ: Ακολουθεί και αυτή και στηρίζει την αγορά.

ΟΠΑΠ: Πάντα με ώριμη συμπεριφορά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μέσα σε λίγες μέρες είχαμε παραίτηση της Eurobank Equities από market maker στη μετοχή και στη συνέχεια είχαμε ανακοινώσεις πως Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ και Piraeus Securities ανέλαβαν ειδικοί διαπραγματευτές. Ελπίζουμε να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα και να δούμε κάποια στιγμή και αυτή τη μετοχή σε πιο δίκαια επίπεδα.

Q&R: Αυτή ξεχωρίζει από τις μικρές. Έχει άνοδο άνω του 3% με υψηλό όγκο πάνω από 55 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Το αποκλειστικό θέμα του ΒΝ για την έφοδο της Κεφαλαιαγοράς μετά από το δημοσίευμα της στήλης για την υπόθεση της ΒΙΣ, δείχνει πως οι αρμόδιες αρχές διαβάζουν τα πάντα και πως το Χ.Α. έχει ακόμα δρόμο να διανύσει μέχρι να ωριμάσει. Εκεί πρέπει να επενδύσει ο κ.Κοντόπουλος και να συνδέσει το όνομά του με την παροχή υψηλής τεχνολογίας από την κεφαλαιαγορά και όχι με τη διαγραφή εταιρειών λόγω διασποράς.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με αποτίμηση 66 εκατ. ευρώ, δηλαδή εξαιρετικά χαμηλή, υπάρχει μηχανάκι στην πλευρά των πωλητών στα 9,40 ευρώ. Προσπαθούν οι αγοραστές και μαζεύουν αρκετά κομμάτια στα πρώτα λεπτά.

ΕΚΤΕΡ: Κοιτάζει ξανά προς τα 4 ευρώ η μετοχή. Στα 3,92 ευρώ και στο +2,62% στο άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης