Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μικρό placement για αύξηση της διασποράς εξετάζει ο βασικός μέτοχος της Κρι-Κρι

tags :
Μικρό placement για αύξηση της διασποράς εξετάζει ο βασικός μέτοχος της Κρι-Κρι
Καλό το πρώτο τρίμηνο επιβεβαιώνει την εκτίμηση της διοίκησης για τζίρο πάνω από 233 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Διάθεση μέρους των μετοχών μέσω placement εξετάζει ο βασικός μέτοχος της Κρι-Κρι σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν λίγο πριν στην ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση της εταιρείας.
Πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν πως ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση για το ποσοστό διάθεσης, ούτε για το χρόνο, αλλά θα γίνει μία τμηματική διάθεση μετοχών.
Σύμφωνα με την παρουσίαση η οικογένεια Τσινάβου κατέχει το 72,8% του συνόλου των μετοχών. Να σημειωθεί πως έχει την απαιτούμενη διασπορά που προβλέπει ο νέος κανονισμός που θέλει να περάσει ο κ.Κοντόπουλος, αλλά θέλει να βοηθήσει περαιτέρω τη διασπορά της μετοχής.
Όπως ειπώθηκε από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Κωνσταντίνο Σαρμαδάκη, η πορεία του πρώτου τριμήνου του 2024 επιβεβαιώνει πλήρως την εκτίμηση που έχει δώσει η διοίκηση για το σύνολο της χρήσης.
Όπως έχει ανακοινωθεί για το 2024 αναμένεται αύξηση πωλήσεων 8-11% και πάνω από 233 εκατ. ευρώ με περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων 15%, μικρότερο από αυτό του 2023, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα θα είναι μεγάλο και θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με το νέο νόμο που επιβάλει πλαφόν στο μικτό περιθώριο ανέφερε πως και να μην υπήρχε ο νόμος θα ήταν κάπου εκεί το περιθώριο, καθώς η απόφαση της εταιρείας είναι να παραμείνει ανταγωνιστική και να προστατεύσει την επιχείρηση.
Η Κρι-Κρι συνεχίζει την εξάπλωσή της στο εξωτερικό και έγινε είσοδος στη Γαλλία με προϊόντα γιαουρτιού υψηλής πρωτεϊνης και αναμένεται από το Σεπτέμβριο διάθεση και άλλων κωδικών, ενώ στις ΗΠΑ έχει συμφωνία με δύο εταιρείες εισαγωγής με διάθεση από τον Ιούνιο και είναι επίσης σε προχωρημένες συζητήσεις είναι με μία εταιρεία για private label frozen yogurt, αλλά η παραγωγή θα πάει για μετά το 2025, ενώ όπως είπε η διάθεση των προϊόντων στις ΗΠΑ θα έχει υψηλό περιθώριο κέρδους καθώς είναι premium προϊόντα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης