Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά χωρίς δυνάμεις - Σε πλήρη απαξίωση τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανοδικά αλλά χωρίς δυνάμεις - Σε πλήρη απαξίωση τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο πρώτο ημίχρονο, αν και είχε ξεκινήσει με άνοδο έδειξε και πάλι αδυναμία. Στο δεύτερο και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό πήρε τα πάνω της. Βγήκαν και καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και αύξησε το ποσοστό ανόδου ο Γ.Δ.. Υστέρησε όμως στο τέλος και υστέρησε σημαντικά και έναντι των μεγάλων δεικτών της Ευρώπης. Απογοητευτική η εικόνα πολλών μετοχών. Στο +0,17% τελικά την ώρα που οι ξένοι δείκτες είχαν άνοδο 1%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Βγαίνουν πωλήσεις από θεσμικούς, χρηματιστές τονίζουν πως η διάλυση που παρουσιάζουν είναι εξαιτίας του κανονισμού του Γιάννου Κοντόπουλου, η αγορά είναι ανάστατη, αλλά κανείς δε μιλάει. Πού είναι οι χρηματιστές; Γιατί μας τα λένε μόνο ανώνυμα στο τηλέφωνο; Το Bankingnews και ένα-δυο ακόμα ενημερωτικές σελίδες έχουν ξεσηκωθεί. Για βγείτε με ονόματα, όπως εμείς… Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που μας λένε ότι τα έχουν πει και ξαναπεί στην ΕΧΑΕ, αλλά δε βγάζουν άκρη. Στα κάγκελα και οι μικροεπενδυτές από την πορεία των μετοχών τους. Δυστυχώς είναι πάρα πολλές αυτές που υποχωρούν. Αύριο θα έχουμε θέμα με τον νέο κανονισμό.

JUMBO: Απώλειες 2,01%, με την τιμή της μετοχής στα 26,30 ευρώ, δηλαδή κάτω από την τιμή του placement. Μάλλον ανησύχησαν οι επενδυτές από την πιθανότητα αλλαγής της εκτίμησης της διοίκησης. Οι αναλυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν.

COCA COLA: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και προσεγγίζει και πάλι η αποτίμηση τα 12 δισ. ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Σήμερα ήταν πάνω η ΒΙΟ και η ΕΛΧΑ και κάτω η CENER. Ίσως γιατί υπήρχαν πολλά σχόλια για την απαξίωση των πρώτων δύο ή απλά είπαν σήμερα να τις κλείσουν πάνω. Θέλουν δρόμο ακόμα…

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η μόνη με απώλειες από τις συστημικές. Προφανώς λόγω της αναβολής του placement.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Αν κάποιος δει το γράφημα της μετοχής, θα δει πως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κίνηση τεραστίων διαστάσεων. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι είναι φθηνή, κάποιοι έχουν τεράστια κέρδη και μπορεί να θέλουν να κατοχυρώσουν. Επίσης πρέπει και να «χωνεύονται» επίπεδα, δεν μπορεί μία μετοχή να πηγαίνει μόνο πάνω. Από την άλλη η πώληση μετοχών από τον βασικό μέτοχο μπορεί να έδειξε σε κάποιους ότι είναι καλό πλέον το σημείο για τη μετοχή. Στη στήλη, όπως έχουμε ξαναγράψει, η ιδέα να επιστρέψει η ΜΕΤΚΑ στο ταμπλό δεν αρέσει, ειδικά αφού θυμόμαστε ακόμα τον τρόπο που έφυγε. Ζορίστηκε και σήμερα, αλλά έκλεισε με άνοδο τελικά 0,38%.
ΜΥΤΙΛ.jpg
ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (απάντηση): Δεν σχολιάζουμε αναρτήσεις άλλων. Ρωτήστε εκεί που το διαβάσατε. Η στήλη δεν έχει τη μετοχή στις επιλογές της, την παρακολουθεί όμως όπως όλες τις εισηγμένες εταιρείες. Τα αποτελέσματα τα θέλαμε κάπως καλύτερα, αλλά και με αυτά τα κέρδη δεν είναι ακριβή. Είναι επίσης βελτιωμένο το EBITDA και διαμορφώνει καλύτερη σχέση net debt/EBITDA αλλά θα θέλαμε να δούμε μείωση του δανεισμού. Μία αύξηση κεφαλαίου θα ήταν χρήσιμη. Έχουν υπάρξει κάποιες τέτοιες φήμες στην αγορά, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί. Διαγραμματικά, έδωσε τον πρώτο μεγάλο στόχο, εκεί πέριξ των 2 ευρώ. Αν επιστρέψει το ενδιαφέρον στα μικρά θα μπορούσε να κάνει νέα κίνηση.

Q&R: Αύριο η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου έως και 30,1 εκατ. ευρώ. Την τιμή διάθεσης θα την καθορίσει το Δ.Σ., αφού λάβει εξουσιοδότηση από τη Γ.Σ. Αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση 19 εκατ. ευρώ θα πάνε εντός 3 ετών για εξαγορές εταιρειών πληροφορικής ή και αγορά ποσοστών συμμετοχής. Ποσό 5 εκατ. ευρώ θα πάει για αγορά ακινήτου και 2 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή δανείων. Τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για δαπάνες ανάπτυξης νέων προϊόντων και ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Η μετοχή που ξεχώρισε από τα μικρά με άνοδο 12,28% και όγκο 235 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στα 1,28 ευρώ και αποτίμηση 35 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ (απάντηση): Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν την πάρει κάποιος με 10 εκατ. ευρώ παίρνει και δάνεια 22 εκατ. ευρώ περίπου. Άρα είναι λίγο διαφορετικό το νούμερο από αυτό που λέτε. Τέλος πάντων, έχει πέσει κάπως η ζήτηση, δεν ήταν και καλά τα νούμερα, υπάρχει και ο φόβος του πωλητή και όλα επηρεάζουν. Άλλωστε δεν είναι η μόνη που πέφτει. Πολλά μικρομεσαία βυθίζονται. Απώλειες 1,56% σήμερα.

ΒΙΟΚ (απάντηση): Από τα συμφραζόμενα αντιλαμβάνομαι πως εννοείτε την Βιοκαρπέτ (ΒΙΟΚΑ). Ως στήλη την παρακολουθούμε αλλά δεν είναι στις επιλογές μας. Έχει στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης θέμα επιστροφής κεφαλαίου, αλλά αν και γίνεται σε λίγες μέρες πολλά από τα έγγραφα που θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί, όπως έκθεση αποδοχών ή σχόλια Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν αναρτηθεί. Δεν ξέρουμε επομένως τι θα δώσει, αλλά θα πάει ο μεγαλομέτοχος χωρίς άγχος στη Γ.Σ... Μην έχετε καμία αμφιβολία. Εδώ δεν έχουν μιλήσει οι μέτοχοι σε άλλες εταιρείες για σοβαρότερα θέματα, εδώ θα μιλήσουν; Επίσης, διαγραμματικά έδωσε τον πρώτο μεγάλο στόχο και διορθώνει χωρίς να δημιουργεί ανησυχία. Τα αποτελέσματα χρήσης 2023 δεν ήταν καλά και τα δάνεια είναι κάμποσα. Στα 2,49 ευρώ και στο -1,58%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η εικόνα της μετοχής είναι απογοητευτική εδώ και καιρό. Τα οικονομικά προβλήματα έχουν φανεί επίσης εδώ και καιρό, αλλά στη χρήση 2023 νομίζουμε πως αποτυπώθηκαν ανάγλυφα στον ισολογισμό. Μεγάλη πίεση σήμερα στη μετοχή. Στα 0,3710 ευρώ και στο -6,55%. Από τον Οκτώβρη του 2017 είχε να δει τέτοιες τιμές.
ΙΚΤΙΝ.jpg
BRIQ: Επηρεάστηκε από την αποκοπή του μερίσματος.

INTRACOM: Ατόνησε και εδώ το ενδιαφέρον.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ξεχώρισε σήμερα και ενισχύθηκε 4,55%.

PERFORMANCE: Προσπαθεί να περάσει τα 7 ευρώ και σήμερα το κατάφερε ξανά και έκλεισε στα 7,19 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Ξανά μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης