Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χωρίς δυνάμεις – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά, σφυροκόπημα στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Χωρίς δυνάμεις – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά, σφυροκόπημα στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έντονα πτωτική η πορεία των αγορών της Ευρώπης και ακολουθήσαμε και εμείς. Μικρότερο το δικό μας ποσοστό υποχώρησης, αλλά χθες που αυτές ανέβαιναν εμείς είχαμε πάλι αδυναμία. Έτσι σήμερα υποχωρήσαμε 0,88% και κλείσαμε στα χαμηλά της ημέρας. Πίεση ξανά στην Εθνική, την Μυτιληναίος, και αρκετά ακόμα βαριά χαρτιά. Κακή και πάλι η εικόνα στα μικρομεσαία. Κράτησε ο ΟΠΑΠ. Αρκετά χαμηλός ο τζίρος.

ΕΘΝΙΚΗ: Κάτω από τα 8 ευρώ και πάλι. Δυνατοί οι πωλητές και προφανώς η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στη μετάθεση του placement. Στα 7,9780 ευρώ και στο -2,42%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάει και αυτή η μετοχή να βρει την τιμή του placement. Στα 35,84 ευρώ και στο -2,08%.

LAMDA: Η ζήτηση είναι μεγάλη στο Ελληνικό και θα βγάλει άλλες 1.200 κατοικίες προς πώληση τα επόμενα 3 χρόνια. Στην περιοχή οι τιμές έχουν αυξηθεί και σημαντικά πάνω από το μέσο όρο της χώρας. Ούτε και η καλή είδηση της πορείας του Ελληνικού και του ιστορικά υψηλού EBITDA στο πρώτο τρίμηνο, βοήθησε τη μετοχή. Στα 6,60 ευρώ και στο -0,75%.

ΔΕΗ: Κάτω από τα 11 ευρώ η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Τρεις μετοχές του FTSE 25 έκλεισαν με άνοδο και ήταν η μόνη με κέρδη άνω του 1%.

ΑΔΜΗΕ: 18 Ιουνίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Θα τον θυμηθούν ξανά τότε οι επενδυτές. Η κερδοφορία του το 2023 εκπληκτική αλλά η μετοχή δε λέει να ξεκολλήσει. Στα 2,1550 ευρώ σήμερα και στο -0,23%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνεχίστηκε και σήμερα το σφυροκόπημα. Φανταστείτε να έχουμε τέτοιο κλίμα όταν θα πρέπει οι εισηγμένες να αυξήσουν τη διασπορά τους, για να μην τις πετάξει έξω ο Κοντόπουλος. Λέπι δε θα μπορούν να πουλήσουν…

INTRACOM: Συνεχίστηκε η υποχώρηση και μάλλον με πιο έντονο ρυθμό. Στα 3,32 ευρώ και στο -4,60%.

Q&R: Προφανώς και δεν δείχνουν σοβαρότητα αυτές οι αλλαγές σχεδίων με τον τρόπο που έγιναν. Ο καθένας θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ενός ή του άλλου σχεδίου, αλλά ας το είχαν κάνει από πριν. Όχι να μας αναλύσουν εξαγορές, αγορές ακινήτων και άλλα που δεν τα έχουν βρει και μετά να μας πουν ομολογιακό μετατρέψιμο και λιγότερα λεφτά. Λογική η πτώση κατά 6,25% σήμερα.

MEDICON: Το ποσό των 0,05 ευρώ θα προτείνει η διοίκηση για διανομή μερίσματος. Στα 2,78 ευρώ και στο -3,47%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Η διοίκηση θα προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή είναι σε χαμηλά 7 μηνών. Σήμερα κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο. Ο δείκτης EV/EBITDA είναι περίπου 8 φορές. Δε νομίζουμε ότι αδικείται η μετοχή.

ΑΛΟΥΛΥΜ: Από τις ελάχιστες που ξεχώρισαν σήμερα και ενισχύθηκε 2,36%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο +10%. Είχε μεγάλη εντολή αγοράς αλλά όχι μόνο καλύφθηκε, έμειναν και 7 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα στους πωλητές.

ΜΕD: Στο -10% και με ανεκτέλεστα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Φαίνεται πως έσπασαν οι άμυνες και η μετοχή έγραψε ξανά χαμηλό 7 ετών. Τα αποτελέσματα 2023 ήταν άσχημα, αλλά η στήλη είχε προϊδεάσει από πιο νωρίς, ενώ τα οικονομικά προβλήματα μάλλον αυξάνονται αντί να μειώνονται. Στα 0,3675 ευρώ και στο -0,94% με σχετικά υψηλές συναλλαγές.
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Βουτιά 7,24% με κλείσιμο στα 4,10 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Απώλειες και εδώ κατά 4,84%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης