Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό – Ανάκαμψη περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό – Ανάκαμψη περιμένουν οι αναλυτές
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι υποχωρούν οι ανησυχίες για τη Γαλλία διατυπώνουν οι αναλυτές και περιμένουν ανοδικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται ανοδικά και λόγω έλλειψης εγχώριων καταλυτών το κλίμα στο Χ.Α. θα το διαμορφώσει η πορεία των ξένων αγορών.
Επίσης η καλή πορεία των αγορών στις ΗΠΑ αναμένεται να βοηθήσει.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές, λόγω των πιέσεων που έχουν ασκηθεί στις μετοχές των συστημικών τραπεζών στις τελευταίες συνεδριάσεις και ο ΑΔΜΗΕ, που θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 .
Από τις μικρές η AS Company θα τραβήξει βλέμματα καθώς ανακοίνωσε εξαγορές για τις οποίες έγραφε χθες η στήλη.
Σημειώνεται πως σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της REDS λόγω άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς από την Ελλάκτωρ.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς αναζωπυρώνεται το κλίμα υπέρ της ανάληψης ρίσκου χάρη στην υποχώρηση των ανησυχιών για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία και τον ανοδικό παλμό από την χθεσινή δυναμική της αμερικανικής αγοράς.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η σταθεροποίηση του κλίματος στο εξωτερικό θα υποστηρίξει μία ευρύτερη ανάκαμψη της αγοράς σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα, μετά το πρόσφατο sell off.

Beta
Λόγω έλλειψης εγχώριων καταλυτών περιμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει σε επαφή με τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες φαίνεται πως θα ξεκινήσουν υψηλότερα σήμερα.

Depolas
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά με σταθεροποιητικές τάσεις, οι οποίες επικράτησαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ είχαμε κέρδη για τον S&P 500 και Nasdaq με νέα ιστορικά υψηλά. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα είναι ίσως η σημαντικότερη της εβδομάδας με ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Μαΐου (τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης, τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Ιουνίου στη Γερμανία και τις λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή Μαΐου στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ βρίσκεται σε κομβικό σημείο (1400 μονάδες) μετά την απώλεια 100 μονάδων από τα προηγούμενα υψηλά του. Εκτιμούμε ότι τον πρώτο λόγο στην βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση στο ΧΑ θα έχουν οι Ευρωπαϊκοί δείκτες. Σε περίπτωση σημαντικής αδυναμίας από τα τρέχοντα επίπεδα θα ενισχύσουμε τις θέσεις μας επιλεκτικά.

Κύκλος
Με μεγάλη νευρικότητα ξεκίνησε η νέα εβδομάδα. Ο Γ.∆. άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, για να κλείσει τελικά σχεδόν αμετάβλητος, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της περιοχής 1392- 1397 που επέτρεψε το κλείσιμο να γίνει από τις 1400 μονάδες. Ο Α∆ΜΗΕ ανακοινώνει τα μεγέθη του για το 1ο τρίμηνο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης